0 0
Tiramisu rol

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram Lange vingers
6 kopjes espresso
Flinke scheut Amaretto
Room
500 gram Mascarpone
2 eetlepel sinaasappel rasp
10 eetlepel poedersuiker
2 eidooier
Extra
11/2 blik mandarijn uit blik
4 eetlepel Cacaopoeder
Decoratie rozemarijn

Tiramisu rol

Een Italiaanse kerst met dit spektakel!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Room

  • Extra

Directions

Share

Familietraditie met een Italiaanse tiramisu rol!

Elk jaar koken wij met veel liefde een uitgebreid kerstdiner voor onze grote, Italiaanse familie. Een traditie die al jaren wordt gekoesterd. En zoals je je kunt voorstellen, wordt de familie elk jaar een stukje groter, wat zorgt voor een gezellige drukte in de keuken.

Om stress op de dag zelf te vermijden, kiezen we altijd voor gerechten die je van tevoren kunt bereiden. Gelukkig hebben we met zoveel familieleden ook veel helpende handen, en loopt het diner altijd op rolletjes. En als er één dessert is waar iedereen naar uitkijkt, dan is het onze authentieke tiramisu. Maar dit jaar wilden we iets nieuws proberen. Dus hebben we de klassieke tiramisu omgetoverd tot een prachtige tiramisu rol. Een ware showstopper voor op de kersttafel!

Waarom kiezen voor een tiramisu rol?

•Prachtig om te zien: Deze rol is een echte eyecatcher op de kersttafel.

•Vooraf te maken: Ideaal voor drukke kerstdagen. Je kunt hem een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

•Eenvoudig te maken: Laat je niet afschrikken door het uiterlijk. Iedereen kan dit nagerecht maken – ook zonder bakkerservaring.

Tiramisu rol vs. klassieke tiramisu

Je vraagt je misschien af: waarom deze tiramisu rol maken in plaats van de klassieke tiramisu? Het antwoord is simpel: presentatie. Deze rol ziet er prachtig uit op de kersttafel en je hoeft geen schaaltjes of glazen te vullen. Bovendien kun je hem ruim van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Ideaal dus voor een stressvrije kerst!

Nog een ander lekker kerstdessert?

Wil je naast deze tiramisu rol nog een extra dessert op tafel zetten? Probeer dan eens onze Pornstar Martini ijstaart of limoncello ijstaart Een verfrissend toetje maak je met een eenvoudig ijsmengsel. De Tiramisu cakerol met rode bessen, Charlotte Tiramisu kersttaart, Tiramisu cheesecake kersttaart, Tiramisu zuccotto. De taarten zijn ruim van tevoren te maken. Perfect als je meerdere gangen op je kerstdiner hebt staan.

Met deze feestelijke tiramisu rol steel je gegarandeerd de show tijdens het kerstdiner. Het is een heerlijk, fris en romig nagerecht dat je gemakkelijk van tevoren kunt maken. De klassieke smaken van koffie, Amaretto en mascarpone, gecombineerd met frisse mandarijnpartjes, maken dit dessert tot een echte winnaar.

 

Steps

1
Done

Koffie Amaretto

Zet zes kopjes espressokoffie en schenk hier een scheut Amaretto in. Zet koud.

2
Done

Room

Klopt twee eidooiers met poedersuiker au bain Marie. Dit wil zeggen dat je de eidooier samen mét poedersuiker in een schaaltje doet en dit schaaltje in heet water zet. Zo verwarm je langzaam de eidooier.
Roer hier de mascarpone door en rasp van sinaasappel of mandarijn.
Laat het geheel afkoelen.
Handig wanneer de de bakjes eerst even in warm water zet zodat de kaas iets zachter wordt.
Zet het roommengsel koud.

3
Done

Bakpapier folie

Leg een vel plastic folie op een vel bakpapier.
De één voor één de lange vingers in het koffiemengsel. Bekleed de folie met drie rijen van 10 lange vingers.

4
Done

Room

Smeer een laag room op de lange vingers.
Zorg dat je 1/3 overhoudt voor roomkaas en toefjes op de rol.
Bestrooi met cacaopoeder en verdeel er uitgelekte mandarijntjes over.
Druk deze ietsje aan.

5
Done

Rollen

Rol de langevingers in een rol.
Begin met de kant waar de de lange vingers in horizontale richting liggen.
Gebruik het folie en bakpapier om de rol te vormen. Wikkel de rol in met de folie en bakpapier en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

6
Done

En dag later

Pak de rol voorzichtig uit en besmeer die met een laagje room. Gebruik een spateltje. Hou ietsje room over voor de toefjes. Bestrooi met cacaopoeder en spuit met een spuitzak de toefjes op de taart. Wij decoreren dit af met stukjes rozemarijn. Heb je nog mandarijn partjes over kun je deze ook op de toefjes leggen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse ragù pasteitjes
previous
Italiaanse ragù pasteitjes
tomaten met opgeklopte ricotta
next
Tomaten met opgeklopte ricotta
Italiaanse ragù pasteitjes
previous
Italiaanse ragù pasteitjes
tomaten met opgeklopte ricotta
next
Tomaten met opgeklopte ricotta

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here