Ingredients
-
300 gram Lange vingers
-
6 espresso
-
Flinke scheut Amaretto
-
2 eieren
-
4 eetlepel poedersuiker
-
250 ml slagroom
-
250 gram MascarponeKamertemperatuur
-
2-3 eetlepel Cacaopoeder
-
200 gram aardbeien
-
Optioneel verse munt
Directions
Feestelijke tiramisu taartje met aardbeien – onze zomerfavoriet!
Voor onze grootste fans maken we soms iets extra speciaals, en dit keer is dat een feestelijke tiramisu met aardbeien. Niet zomaar een dessert, maar een zomerse tiramisutaart die perfect is voor verjaardagen, brunches of een Italiaans diner met vrienden en familie. Het is een vrolijke twist op de klassieke tiramisu, en geloof ons: deze versie wil je maken.
Zoals jullie misschien weten, maken wij het hele jaar door tiramisu. Onze authentieke tiramisu is inmiddels een vaste waarde geworden tijdens etentjes. Zodra we gasten over de vloer krijgen of een Italiaanse avond organiseren, staat hij op tafel. Maar soms wil je net dat beetje extra – en zo ontstond dit frisse, zomerse tiramisu recept met aardbeien.
Afgelopen week vierden we de verjaardag van Queen Mariëlla, en spontaan besloten we haar te verrassen met een luxe ontbijt. De avond ervoor bedachten we nog snel een feestelijk taartje om het extra bijzonder te maken. In alle haast maakten we deze prachtige tiramisutaart in springvorm, met een luchtige mascarponecrème, espresso en natuurlijk die knalrode, sappige aardbeien bovenop.
En toen… onderweg naar haar huis, om zes uur ’s ochtends, bedacht ik me ineens dat ik alles had ingepakt – behalve het taartje. Wat een domper! Gelukkig zat er vlakbij een fijne bakker, dus we kwamen alsnog met gebak aanzetten. Maar het grootste voordeel? Wij mochten de hele week de vergeten taart zelf opeten. Geen straf, want hij was goddelijk.
Zodra we een foto van dit zomers tiramisu taartje deelden, stroomden de reacties binnen. Iedereen wilde weten hoe we hem hadden gemaakt. Daarom vind je het recept nu gewoon op de site, zodat je meteen aan de slag kunt. Perfect als zomers dessert, brunchtaart of voor een bijzondere gelegenheid. Serveer hem met verse aardbeien en een vleugje cacaopoeder voor dat extra wow-effect.
Zin in nog meer variaties op tiramisu? Bekijk dan ook eens onze tiramisu in een glaasje, of de bewaar iets van de mascarponeroom voor een heerlijke tiramisu ijskoffie. Ga je voor de tiramisu koffiecake, of begin je de dag met een Tiramisu croissant! Welke je ook kiest: ze zijn stuk voor stuk onweerstaanbaar.
Steps
|
1
Done
2 minuten
|
Espresso AmarettoZet zes kopjes espresso koffie en doe daar een scheut Amaretto bij.
|
|
2
Done
10 minuten
|
Ei poedersuiker mascarpone slagroomScheid de eieren en houd eiwitten en eigelen apart. |
|
3
Done
|
SpringvormWij gebruiken een springvorm van 18cm doorsnede en 10 cm hoog (Hema) |









