Ingredients
-
6 bladerdeeg
-
250 gram Mascarpone
-
250 gram Slagroom
-
6 el Poedersuikerof gewone suiker
-
1 Espresso
-
30 ml Amarettoof 1 el amandel aroma
-
2 blaadjes gelatine
-
2 el Cacao poeder
Directions
Tiramisu tompouce!
Ohhh wat gaat de tijd toch snel. Het is binnenkort weer Koningsdag en daar hoort een feestelijk gebakje bij toch? Elk jaar proberen we iets lekkers te maken want ja we zijn er om jullie te verrassen. Wat als een paal boven water staat is dat Koningsdag in het teken staat van tompoucen. Wij weten niet hoe het bij jullie is maar dit is het lekkerste gebakje dat er bestaat. Een oranje tompouce vinden wij niet orgineel, die komen vaak genoeg op de socials voor. We hebben er eentje gemaakt met onze andere lieveling. Haha dat is tiramisu. De tiramisu tompouce is geboren!!
Dit jaar zijn de corona perikelen op de achtergrond geschoven en kan er weer gefeest worden. De Queens zijn beide in Amsterdam te vinden. Jo zonder oranje kleding maar Mariëlla kun je al van verre spotten met een oranje look. Naast deze lekkere tompoucen drinken we onze verrukkelijke Koningsdag cocktail eentje gebaseerd op onze Aperol Spritz. Deze heeft sinaasappel, gember, citroensap en prosecco. Een nieuwe cocktail voor het feestje is onze Bloody mimosa.
Wil je een koningklijke pasta maken dan is de koninginnetjes pasta – Reginette pasta helemaal in stijl.
In Frankrijk is er een gerecht dat op lijkt op onze Nederlandse tompouce genaamd de Millefeuilles. Dit gebakje betekent letterlijk duizend blaadjes, en dat komt natuurlijk door de laagjes in het bladerdeeg. Het gebakje is al jaren oud en werd al beschreven in 1651. Het verschil met de tompouce is dat deze drie laagjes bladerdeeg heeft. Ook gevuld met banketbakkersroom en een glazuur topping. De lagen bladerdeeg zijn wel vaak groter en je kunt je voorstellen dat dat lastig snijden is. Tja de Nederlanders waren zo gek nog niet met de kleinere tompoucen. Alhoewel deze lastig te eten is. Marëlla heeft een perfecte manier om met schonen handjes te eten. Haar filmpje komt binnenkort!
Steps
1
Done
|
KoffieZet 1 espresso. |
2
Done
|
Bladerdeeg |
3
Done
10 minuten
|
Oven verwarmenVerwarm de oven op 180 graden. |
4
Done
20 minuten
|
Oven |
5
Done
10 minuten
|
VullingDoe 2 blaadjes gelatine in een bakje koud water. (10 minuten) |
6
Done
|
VullenDoe je opgesteven room mengsel in een spuitzak. |
7
Done
|
TipMaak een dag van te voren de vulling en bak de bladerdeeg op de dag dat je ze wilt eten. |