0 0
Tiramisu tompouce

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 bladerdeeg
250 gram Mascarpone
250 gram Slagroom
6 el Poedersuiker of gewone suiker
1 Espresso
30 ml Amaretto of 1 el amandel aroma
2 blaadjes gelatine
2 el Cacao poeder

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tiramisu tompouce

Met Koningsdag eet je een speciale tompouce!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Tiramisu tompouce!

Ohhh wat gaat de tijd toch snel. Het is binnenkort weer Koningsdag en daar hoort een feestelijk gebakje bij toch? Elk jaar proberen we iets lekkers te maken want ja we zijn er om jullie te verrassen. Wat als een paal boven water staat is dat Koningsdag in het teken staat van tompoucen. Wij weten niet hoe het bij jullie is maar dit is het lekkerste gebakje dat er bestaat. Een oranje tompouce vinden wij niet orgineel, die komen vaak genoeg op de socials voor. We hebben  er eentje gemaakt met onze andere lieveling. Haha dat is tiramisu. De tiramisu tompouce is geboren!!

Dit jaar zijn de corona perikelen op de achtergrond geschoven en kan er weer gefeest worden. De Queens zijn beide in Amsterdam te vinden. Jo zonder oranje kleding maar Mariëlla kun je al van verre spotten met een oranje look. Naast deze lekkere tompoucen drinken we onze verrukkelijke Koningsdag cocktail eentje gebaseerd op onze Aperol Spritz. Deze heeft sinaasappel, gember, citroensap en prosecco. Een nieuwe cocktail voor het feestje is onze Bloody mimosa.

Wil je een koningklijke pasta maken dan is de koninginnetjes pasta – Reginette pasta helemaal in stijl.

In Frankrijk is er een gerecht dat op lijkt op onze Nederlandse tompouce  genaamd de Millefeuilles. Dit gebakje betekent letterlijk duizend blaadjes, en dat komt natuurlijk door de laagjes in het bladerdeeg. Het gebakje is al jaren oud en werd al beschreven in 1651. Het verschil met de tompouce is dat deze drie laagjes bladerdeeg heeft. Ook gevuld met banketbakkersroom en een glazuur topping. De lagen bladerdeeg zijn wel vaak groter en je kunt je voorstellen dat dat lastig snijden is. Tja de Nederlanders waren zo gek nog niet met de kleinere tompoucen. Alhoewel deze lastig te eten is. Marëlla heeft een perfecte manier om met schonen handjes te eten. Haar filmpje komt binnenkort!

Steps

1
Done

Koffie

Zet 1 espresso.
Meng dit met 30 ml Amaretto.
Wil je geen alcohol gebruiken neem dan 1 el amandel aroma.
Zet klaar.

2
Done

Bladerdeeg

Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Wanneer ze bijna ontdooit zijn prik je er kleine gaatjes in met en vork.
Leg twee plakjes op elkaar en snijd doormidden. dit doe je dus drie keer.
Leg de 6 pakketjes op keukenpapier en laat 10 minuten rusten.

3
Done
10 minuten

Oven verwarmen

Verwarm de oven op 180 graden.

4
Done
20 minuten

Oven

Doe het bakblik 20 minuten in de oven.
Laat de gebakken koek plakjes afkoelen op rooster.
Wanneer je ze kunt oppakken, snijd voorzichtig doormidden.

5
Done
10 minuten

Vulling

Doe 2 blaadjes gelatine in een bakje koud water. (10 minuten)
Klop de slagroom samen met 6 el poedersuiker.
In een andere kom klop je de mascarpone samen met het koffie mengsel.
Roer dit goed door de slagroom.
Haal de blaadjes gelatine uit het water en doe daar een beetje heet water bij of hete melk zodat de gelatine oplost.
Roer dit goed door de room.
Het liefst laten we dit 1 nacht of minimaal 4 uur koelen zodat de vulling goed compact is.

6
Done

Vullen

Doe je opgesteven room mengsel in een spuitzak.
Spuit kleine toefjes op de bodem, leg het dakje erop en spuit weer vol met toefjes.
Strooi met een zeefje cacao poeder over de toefjes.

7
Done

Tip

Maak een dag van te voren de vulling en bak de bladerdeeg op de dag dat je ze wilt eten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Arancini uit Catania
next
Pasta salade met zalm
previous
Arancini uit Catania
next
Pasta salade met zalm

Add Your Comment