0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Room vulling
1 pak Lange vingers
375 ml Slagroom
250 gram Mascarpone
1 eetlepel Poedersuiker
100 gram Chocolade stukjes
Klein bakje Rode bessen
150 gram Blauwe bessen
100 gram Frambozen Optioneel
1 zakje Klop fix
1 pak Lange vingers
6 kopjes Espresso koffie
Flinke scheut Amaretto Of 1 eetlepel amandel extract
2 eetlepel Cacaopoeder
Tiramisu zuccotto

Tiramisu zuccotto

Italië op zijn best!

Cuisine:

Ingredients

  • Room vulling

Directions

Share

Tiramisu zuccotto!

Elk jaar een nieuw kerst dessert verzinnen is een feest. Dat we weer met een Tiramisu aankomen is niet heel erg raar. Wij vinden dit gewoon het allerlekkerste. Onze authentieke tiramisu is een echt familie recept en hoe leuk om deze basis te gebruiken voor verschillende taarten.

Kerst dessert 2022 is een tiramisu zuccotto geworden. Zonder ei en eiwit maar met een makkelijke vulling van room en mascarpone. Hierbij zijn heerlijke stukjes chocola, verse bosbessen, en rode bessen toegevoegd.  Vervolgens zijn de lange vingers weer gedrenkt in koffie met Amaretto.

Kies je voor simpel dan leg de de lange vingers in een platte schaal met laagjes room en laagjes lange vingers. Ga je voor out of the box dan verdeel je de lange vingers in een kom. Vervolgens de vulling erin en met een laag lange vingers maak je een deksel. Geloof me dit gaat reuze eenvoudig. Na een nachtje in de koelkast is je taart helemaal mooi stevig en klaar om omgedraaid te worden op een mooi bord. Vergeet niet de cacaopoeder erover te strooien. Een finish die niet mag ontbreken. Kijk maar snel naar dit filmpje.
Je serveert deze zuccotto bom met vers fruit. Zeker weten dat iedereen dit lekker vindt!
Oja heb je kleine kids aan tafel, laat dan de Amaretto achterwege en vervang dan voor een amandel extract of aroma. Top voor de lekkere smaak.

Kijk ook eens naar onze andere kerst edities! De Tiramisu cheesecake kerst taart is waanzinnig. Probeer natuurlijk ons populaire authentieke tiramisu  recept.  Een traditioneel familie recept die regelmatig bij ons op tafel staat. Naast deze verrukkelijke versie kun je helemaal los gaan met een Tiramisu cakerol met rode bessen.Hier verras je werkelijk  alle gasten mee. Onze Tiramisu met limoncello en lemoncurd  en de Charlotte Tiramisu kersttaart zijn echte feest toppers.
Wellicht is het beter om niet naar al onze  feestelijke desserts te kijken. De keuze wordt dan toch wel heel lastig haha.

Steps

1
Done
2 minuten

Espresso en Amaretto

Zet 6 sterke espresso kopjes koffie.
Schenk er een flinke scheut Amaretto door.
Liever eentje zonder alcohol gebruik amandel aroma of extract als alternatief.
Laat dit afkoelen.

2
Done
5 minuten

Room vulling

Klop de slagroom lobbig samen met 1 zakje klopfix en 1 eetlepel poedersuiker.
Mix de mascarpone erdoor.
Hak een chocolade reep fijn of gebruik chocolade chips.
Deze mogen erdoor samen met de bosbessen en rode bessen. Liever ander fruit erdoor, kan altijd.
Zet even koud.

3
Done
5 minuten

Taart maken

Neem een schaal van ongeveer 20 cm doorsnede.
Wil je een XXL versie vergeet dan niet de ingrediënten voor de vulling aan te passen.
Bekleed de schaal met een laagje plastic folie.

4
Done
2 minuten

Lange vingers

Dep de lange vingers in het koffiemengsel.
Bekleed schaal met de de vochtige vingers. Je kunt ze een beetje breken. Dat is geen probleem.
Uiteindelijk top je het af met cacaopoeder.

5
Done
5 minuten

Vullen

Schep de vulling op de lange vingers en maak als het ware een deksel van in koffie mengsel gedoopte lange vingers.
Heb je iets te kort koffiemengsel gooi er snel een kopje koffie bij.
Doe er een laagje folie over en zet een nachtje weg in de koelkast.

6
Done

Serveren

Neem een bord doe je op de schaal legt. Verwijder eerst het laagje folie
Draai deze met taart en al om op het bord en voila je mooie ronde bol staat klaar.
Top af met cacaopoeder.
Dit kun je doen net voor het serveren.
Het kan ook eerder maar dan wordt de cacaopoeder iets donkerder door het vocht.
Serveer met extra vers fruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geroosterde tomatensoep met burrata
previous
Geroosterde tomatensoep met burrata
Crostini krans
next
Crostini krans
Geroosterde tomatensoep met burrata
previous
Geroosterde tomatensoep met burrata
Crostini krans
next
Crostini krans

Add Your Comment