0 0
Tiroler gröstl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 stuks Kruimige aardappelen Middel
100 gram Spekjes
1 grote Uien
2 eetlepel Roomboter
Klein bakje Stoofvlees Optioneel
2 theelepel Komijn poeder
10 takjes Platte peterselie
10 takjes Bieslook

Tiroler gröstl

Krachtvoer voor op de piste!

Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Tiroler gröstl!

    Diegene die wel eens op skivakantie gaan naar Tirol kennen dit heerlijke gerechtje. Het is de Tiroler gröstl en mocht je dit nog niet gegeten hebben daar dan moet je dit zeker proberen!

    Terwijl ik (José) dit eet denk ik aan onze skivakantie van vorig jaar. Samen met het gezin lekker naar de sneeuw. Wij zijn dol op skiën maar eigenlijk net zo dol op het lunchen en de après-ski ter plekke. Zoonlief Giacomo en ik hebben vaak dezelfde smaak. Op de eerste lunch dag bestelde we samen de allerlekkerste luchtige kaiserschmarrn en zagen Maks, de vriend van Mariëlla jaloers kijken. Zo ook de tweede dag. Wij zaten lekker te smikkelen van onze gröstl en zie Maks denken dit wil ik eigenlijk ook! Haha.

    Reden genoeg om dit receptje maar eens zelf thuis te maken. Want geloof me, ook met deze flauwe Nederlandse winter smaakt het prima. Je ziet dit gerechtje in vele soorten en maten langskomen altijd met aardappeltjes. Soms heel klein gesneden of platte schijfjes. Een tweede en derde ingrediënt zijn de spekjes en ui die je heerlijk zachtjes laten garen. De echte Oostenrijkser doet er vaak nog een restje draadjes vlees bij. Waar wij nu achter zijn gekomen is het speciale smaakje aan dit gerecht. Het is namelijk komijn die het heel bijzonder maakt. Perfect samen met fijn gesneden peterselie en bieslook heb je snel een fantastisch gerecht. Het is ook nog eens super simpel om te maken.

    Voor deze gröstl hadden we speciaal een beetje van onze Italiaans stoofvlees bewaard. Een heerlijke toevoeging maar mocht je dit niet hebben dan zijn alleen spekjes prima. Wat wij vaak op de piste drinken is glaasje schiwasser 2.o. Heerlijk voor de dorst. Tenslotte nog een snelle Italiaanse apfelstrudel voor na het eten of lekkerst tussendoor mag niet ontbreken. Dit is een verrukkelijke versie gebaseerd op de Oostenrijkse strudel!

    Steps

    1
    Done
    20 minuten

    Aardappel

    Kook de aardappelen tot ze net niet gaar zijn.
    Je kunt ze eerst schillen maar hoeft niet persé.
    Snijd ze in schijfjes of dobbelstenen.
    Bak ze in roomboter aan.

    2
    Done
    10 minuten

    Ui en spek

    Snijd een grote ui in ringen. Een rode ui of sjalot mag ook.
    Schuif de gebakken aardappeltjes aan de ene kant van je bakpan en doe daar de ui en spekjes bij.
    Laat dit zachtjes 10 minuten aan bakken samen met een tl komijn.
    Extra zout naar smaak mag.

    3
    Done
    5 minuten

    Kruiden

    Roer als laatste de gesneden peterselie en bieslook erdoor en serveer met een gebakken ei.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Gnocchi met aubergine balletjes
    previous
    Gnocchi met aubergine balletjes
    Appel galette met hazelnoten
    next
    Appel galette met hazelnoten
    Gnocchi met aubergine balletjes
    previous
    Gnocchi met aubergine balletjes
    Appel galette met hazelnoten
    next
    Appel galette met hazelnoten

    Add Your Comment