0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Kipfilets
2 Kip bouillonblokje
150 gram Kastanje champignons
1stengel Citroengras
1 rode peper
3 blaadjes Citroen bladeren Kaffir. ( limoenblad)
Stukje van 3 cm of 1 theelepel Laos poeder Laos
1 eetlepel Limoen sap
1 theelepel Chili poeder
200 ml Kokos melk Kokos crème mag ook
paar takjes Koriander
1 theelepel Chili poeder
2 eetlepel Vissaus
naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tom Kha Kai soep

Tom Kha Kai soep

Smaak explosie ten top!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hallo Azië! Hallo Tom Kha Khai soep!

Deze heerlijke  Crew Favorites komt oorspronkelijk uit Laos, Zuidoost Azië. Maar heel bekend in de Thaise keuken. Meerdere keren aangevraagd door de KLM crew als favoriet route hapje.

Aangezien ik dol ben op een soepje was het weer een feestje om te maken. Een romige kippensoep met een smaakexplosie van fris, zout, zuur en natuurlijk een beetje pit.

Een Nice-to-know is dat het pittige van de soep je darmen  worden opgewarmd en zo een boost krijgt dat ze harder gaan werken en zo wordt je lichaam omtgift. Dat je het even weet?

Smakelijk!

 

Steps

1
Done
30 minuten

Bouillon

Maak de kippenbouillon (500 ml).
Plet de citroengras en Laos, en doe dit samen met de citroenblaadjes in de bouillon. (Je kunt een bundeltje in katoen maken) zodat je het straks niet hoeft af te gieten.
Laat het een half uurtjes zachtjes trekken.

2
Done
1 minuut

Zeven

Verwijder de bundel of giet de bouillon door een zeef.

3
Done
15 minuten

Koken

Snijd de kipfilet is kleine reepjes, champignons in plakjes, en de rode peper fijn.
Voeg dit bij de bouillon samen met de kokosmelk.
Breng zachtjes aan de kook en laat 15 minuten zachter koken.

4
Done
2 minuten

Serveren

Doe als laatste de vissaus en limoen sap erbij, zout en peper.
Snijd wat koriander fijn er sprenkel erover samen met wat rode chilipoeder.
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pici pasta
next
Pepernoten bites
previous
Pici pasta
next
Pepernoten bites

Add Your Comment