Ingredients
-
200 gram Kipfilets
-
2 Kip bouillonblokje
-
150 gram Kastanje champignons
-
1stengel Citroengras
-
1 rode peper
-
3 blaadjes Citroen bladerenKaffir. ( limoenblad)
-
Stukje van 3 cm of 1 theelepel Laos poeder Laos
-
1 eetlepel Limoen sap
-
1 theelepel Chili poeder
-
200 ml Kokos melkKokos crème mag ook
-
paar takjes Koriander
-
1 theelepel Chili poeder
-
2 eetlepel Vissaus
-
naar smaak zout en peper
Directions
Tom kha Khai soep.
Hallo Azië! Hallo Tom Kha Khai soep!
Deze heerlijke Crew Favorites komt oorspronkelijk uit Laos, Zuidoost Azië. Maar heel bekend in de Thaise keuken. Meerdere keren aangevraagd door de KLM crew als favoriet route hapje.
Aangezien ik dol ben op een soepje was het weer een feestje om te maken. Een romige kippensoep met een smaakexplosie van fris, zout, zuur en natuurlijk een beetje pit.
Een Nice-to-know is dat het pittige van de soep je darmen worden opgewarmd en zo een boost krijgt dat ze harder gaan werken en zo wordt je lichaam omtgift. Dat je het even weet?
Smakelijk!
Ach soepjes zijn sowieso lekker, tenminste wij vinden dit een heerlijke en verantwoorde lunch of tussendoortje. Of het nu uit China komt, Zuid Amerika of elders overal ter wereld vind je de lekkerste soepjes.
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
30 minuten
|
BouillonMaak de kippenbouillon (500 ml). |
2
Done
1 minuut
|
ZevenVerwijder de bundel of giet de bouillon door een zeef. |
3
Done
15 minuten
|
KokenSnijd de kipfilet is kleine reepjes, champignons in plakjes, en de rode peper fijn. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenDoe als laatste de vissaus en limoen sap erbij, zout en peper. |