0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gram Bloem
50 ml Koud water
150 gram Roomboter Koud
1 Ei dooier
snufje Zout
1 tl gedroogde Tijm
1 tl optioneel gedroogde basilicum
1 tl gedroogde Oregano
Topping
250 gram Kerstomaten
1 bol burrata of 3 mini burrata
klein bakje Pesto basilicum
1 eieren
naar smaak zout en peper
10 blaadjes verse basilicum
1 tl optioneel Pijnboompitten
Tomaten burrata galette

Tomaten burrata galette

Een franse galette met de Italiaanse kleuren

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Topping

Directions

Share

Tomaten burrata galette

Met onze vele Italiaanse recepten zal je waarschijnlijk denken dat een galette een Italiaanse taart is. Niks is minder waar, de galette is typische frans haha. Wij zijn er helemaal dol op en dat is de reden dat er al heel veel versies online staan. Natuurlijk geven we de galette van vandaag een Italiaans tintje dat dan weer wel. Het is een tomaten burrata galette geworden, en ohlala wat is deze lekker. Met zijn Italiaanse kleuren, het rode van de tomaatjes, het witte van de burrata en het groene van de pesto die we op de bodem hebben gesmeerd. Een verrukkelijke driekleur.

Omdat we gewoon vinden dat jullie dit echt een keer moeten proberen hebben we er een filmpje / reels bij gemaakt. Je zal zien dat dit ontzettend makkelijk is. Het eenvoudige deeg dat niet kan mislukken. Een topping waar je alle kanten mee op kunt. De galette is verre van perfect, het deeg mag nonchelant over de kanten worden gevouwen. Juist dat geeft het de galette een rustieke uitstraling en maakt het extra mooi.

Wij vinden het leuk wanneer je dit heerlijke vegetarisch voorgerecht maakt ons laat weten hoe je het vond. Een foto erbij is nog leuker. Je krijgt dan altijd een repost op ons instagram account Cookingqueensnl.

Klik hier voor zelfgemaakte basilicum pesto. Liever een andere hartige galette maken? Kijk eens naar Mariëlla haar tomaten galette, De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette. Kies je liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette,  deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.

Steps

1
Done

Pesto

Wij gebruiken een kant en klare pesto. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst.
Voor dit recept klik je op de link in het verhaal hierboven.

2
Done
5 minuten

Deeg

Meng de koude blokjes boter samen met de bloem, gedroogde kruiden en een snuf zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Met de hand gaat ook prima.
Voeg de eidooier, 50 ml koud water toe en laat dit goed mengen. Het is een vrij soepel en vochtig deeg, dit hoort zo, dus niet extra bloem erbij doen.
Het deeg wikkel je in een plastic folie en gaat vervolgens 15 minuten de koelkast in om iets harder te worden.

3
Done
1 minuut

Tomaat

Was de tomaatjes en halveer of de grote tomaat snijd je in plakjes.
Laat dit even staan, het extra vocht dat er uit drupt gebruikt je niet.

4
Done
1o minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done

Deeg

Rol de deegbal uit op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 30 cm.
Leg deze op bakpapier.
Smeer de binnenkant in met pesto.
Hierop leg je de tomaatjes, en gaat even met de zout en peper molen hierover.
Vouw de buitenzijden naar binnen en smeer deze in met geklutst ei.

6
Done
40 minuten

Oven

De galette mag op het bakblik en 40 minuten in de oven.
Wanneer deze gebakken is laat je het even afkoelen op een rooster.

7
Done

Serveren

Serveer de galette lauwwarm of koud.
Leg op het midden een bol burrata.
Een beetje extra pesto kan nooit kwaad, en verse basilicum als versiering. Ook wat pijnboompitjes erop is zalig.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pasta salade met zalm
Brutti ma Buoni koekjes
next
Brutti ma Buoni koekjes
previous
Pasta salade met zalm
Brutti ma Buoni koekjes
next
Brutti ma Buoni koekjes

Add Your Comment