Ingredients
-
Deeg
-
200 gram Bloem
-
50 ml Koud water
-
150 gram RoomboterKoud
-
1 Ei dooier
-
snufje Zout
-
1 tl gedroogde Tijm
-
1 tl optioneel gedroogde basilicum
-
1 tl gedroogde Oregano
-
Topping
-
250 gram Kerstomaten
-
1 bol burrataof 3 mini burrata
-
klein bakje Pesto basilicum
-
1 eieren
-
naar smaak zout en peper
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1 tl optioneel Pijnboompitten
Directions
Tomaten burrata galette
Met onze vele Italiaanse recepten zal je waarschijnlijk denken dat een galette een Italiaanse taart is. Niks is minder waar, de galette is typische frans haha. Wij zijn er helemaal dol op en dat is de reden dat er al heel veel versies online staan. Natuurlijk geven we de galette van vandaag een Italiaans tintje dat dan weer wel. Het is een tomaten burrata galette geworden, en ohlala wat is deze lekker. Met zijn Italiaanse kleuren, het rode van de tomaatjes, het witte van de burrata en het groene van de pesto die we op de bodem hebben gesmeerd. Een verrukkelijke driekleur.
Omdat we gewoon vinden dat jullie dit echt een keer moeten proberen hebben we er een filmpje / reels bij gemaakt. Je zal zien dat dit ontzettend makkelijk is. Het eenvoudige deeg dat niet kan mislukken. Een topping waar je alle kanten mee op kunt. De galette is verre van perfect, het deeg mag nonchelant over de kanten worden gevouwen. Juist dat geeft het de galette een rustieke uitstraling en maakt het extra mooi.
Wij vinden het leuk wanneer je dit heerlijke vegetarisch voorgerecht maakt ons laat weten hoe je het vond. Een foto erbij is nog leuker. Je krijgt dan altijd een repost op ons instagram account Cookingqueensnl.
Klik hier voor zelfgemaakte basilicum pesto. Liever een andere hartige galette maken? Kijk eens naar Mariëlla haar tomaten galette, De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette. Kies je liever een zoete galette dan hebben we die ook voor je bijvoorbeeld een kaki galette, deze bijzondere vrucht is bijzonder smakelijk . de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.
Steps
1
Done
|
PestoWij gebruiken een kant en klare pesto. Zelf maken is natuurlijk het lekkerst. |
2
Done
5 minuten
|
DeegMeng de koude blokjes boter samen met de bloem, gedroogde kruiden en een snuf zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg. |
3
Done
1 minuut
|
TomaatWas de tomaatjes en halveer of de grote tomaat snijd je in plakjes. |
4
Done
1o minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
|
DeegRol de deegbal uit op een bebloemd werkblad tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. |
6
Done
40 minuten
|
OvenDe galette mag op het bakblik en 40 minuten in de oven. |
7
Done
|
ServerenServeer de galette lauwwarm of koud. |