Ingredients
-
200 gram kleine tomaatjes
-
1 bol burrata
-
1 eetlepel Pesto basilicum
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
-
1 eetlepel Pijnboompitten
Directions
Tomaten burrata salade!
Dat de allerlekkerste recepten soms super simpel om te maken zijn bewijst deze verrukkelijke tomaten burrata salade. Het is zo simpel dat we deze zalige combinatie nooit online hebben gezet. Raar maar waar. Afgelopen week weer aten we het weer en hebben maar direct een foto gemaakt.
Het romige van burrata gaat geweldig samen met verse tomaatjes. Snijd de tomaatjes in vieren en naast een beetje zout, peper en olijfolie hebben ze niks meer nodig. Vervolgens drapeer je deze rode tomaatjes rondom de witte beauty. Als laatste mag er een klein beetje zelfgemaakte basilicum pesto over en wat pijnboompitjes.
Omdat we plotseling visite kregen en weinig tijd hadden verzin je natuurlijk niet de meest ingewikkelde hapjes . Een simpele carpaccio bresaola stond snel op tafel net als dit hapje.
Wat mij onwijs verbaasde was dat onze gasten nog nooit burrata hadden gegeten. Ze waren positief verrast. Wij zijn al zo gewend om eten maar toch niet iedereen. Mariëlla en ik hebben altijd wel een bol in huis en hebben de meest verrukkelijke recepten hiermee gemaakt.
De bloedsinaasappel burrata salade was werkelijk een feest. Met een feestelijke zalm burrata bonbon maak je iedereen blij. Bij de geroosterde tomaatjes met burrata wordt je zeker enthousiast!
Wat is burrata?
Burrata komt oorspronkelijk uit Puglia, Zuid-Italië. Wij kunnen niet wachten op de vakantie waar we een heerlijk huis in Puglia hebben gehuurd.
Burrata is een soort mozzarella, maar is gevuld met ‘stracciatella’: dit is een mengsel van room en stukjes verse mozzarella (niet te verwarren met de chocoladevariant). Het woord mozzare betekent ‘afknippen’, of ‘afsnijden’. Mozzarella wordt dan ook gemaakt door wrongel (gestremde melk) te vormen tot een bol en de bovenkant af te knippen. Wanneer de mozzarella wordt gekneed tot een vel en dat wordt gevuld, heet het ‘burrata’. De bovenkant wordt traditioneel met de hand dichtgeknoopt. Waar mozzarella ook vaak gemaakt wordt van buffelmelk, wordt burrata over het algemeen gemaakt van koemelk.
Steps
1
Done
|
Basilicum pestoZelf de pesto maken, klik op de link in het verhaal. |
2
Done
|
TomaatjesWas de tomaatjes en snijd ik vieren. |
3
Done
|
ServerenServeer samen met een bol burrata, extra pijnboompitjes en pesto. Lekker met wat geroosterd stokbrood. |