0 0
Tomaten-cremesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kilo Tomaten
2 Uien
2 el Tomaten puree
2 takjes verse tijm
1 blokje groenten bouillon
75 ml Kook room light

Tomaten-cremesoep

Een gemakkelijke soep!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tomaten-cremesoep!

Soep is altijd goed! Ik (Mariëlla) ben een echte soep eter. Op de dagen dat ik thuis werk maak ik vaak een lekkere en gezonde soep. Zo kan ik er meteen meerdere keren van lunchen. Ook vind ik het een prettige manier om leftovers uit de koelkast op te maken. Alles smaakt namelijk nog prima in een soepje wanneer het eigenlijk een beetje verlept is.

Dit keer had ik tomaten over. Tomatensoep lust ik graag en vandaag een romige variant. Die stond nog niet op de site maar is wel een favoriet en ook erg snel te maken. De ui en tomaat bak je even aan in de pan samen met wat tomatenpuree. Daarna laat je het nog even koken met een bouillonblokje en na het pureren van de soep voeg je er wat room aan toe. Ik heb eens plantaarige room gebruikt en dit werkt net zo goed. Ik gebruikt ook altijd een light variant op de room om te zorgen dat het niet meteen een enorm vette soep gaat worden 😉

Bij deze soep kun je een lekker broodje eten maar je kunt ook aan de slag gaan met de pizza stengels. Deze maak je in de tijd dat de soep staat te pruttelen. Erg snel dus en daarom perfect om bij dit soepje te maken!

Ga jij binnenkort ook lunchen met deze heerlijke tomaten-cremesoep en de pizza stengels?

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden

Snijd de uien in stukken.
Zet een soeppan op het vuur en bak de uien aan in wat milde olijlolie.
Voeg na 1 minuut de tijm en tomaten puree toe en roer goed. Bak op zacht vuur.

2
Done
20 minuten

Tomaten

Snijd de tomaten in 4e en voeg deze toe aan de uien.
Giet er een halve liter water bij en het bouillonblokje.
Laat dit ongeveer 15 minuten sudderen.

3
Done
2 minuten

Pureren

Wanneer de soep klaar is pureer je deze met een staafmixer of in een blender.
Giet er daarna kookroom bij. Serveer eventueel met extra room, pesto en basilicum.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza stengels
previous
Pizza stengels
Plaattaart met spruitjes
next
Plaattaart met pesto spruitjes
Pizza stengels
previous
Pizza stengels
Plaattaart met spruitjes
next
Plaattaart met pesto spruitjes

Add Your Comment