Ingredients
-
1 kilo tomaten
-
2 uien
-
2 el tomatenpuree
-
2 takjes verse tijm
-
1 blokje groentenbouillon
-
75 ml kookroom light
Directions
Tomaten-cremesoep!
Soep is altijd goed! Ik (Mariëlla) ben een echte soep eter. Op de dagen dat ik thuis werk maak ik vaak een lekkere en gezonde soep. Zo kan ik er meteen meerdere keren van lunchen. Ook vind ik het een prettige manier om leftovers uit de koelkast op te maken. Alles smaakt namelijk nog prima in een soepje wanneer het eigenlijk een beetje verlept is.
Dit keer had ik tomaten over. Tomatensoep lust ik graag en vandaag een romige variant. Die stond nog niet op de site maar is wel een favoriet en ook erg snel te maken. De ui en tomaat bak je even aan in de pan samen met wat tomatenpuree. Daarna laat je het nog even koken met een bouillonblokje en na het pureren van de soep voeg je er wat room aan toe. Ik heb eens plantaarige room gebruikt en dit werkt net zo goed. Ik gebruikt ook altijd een light variant op de room om te zorgen dat het niet meteen een enorm vette soep gaat worden 😉
Bij deze soep kun je een lekker broodje eten maar je kunt ook aan de slag gaan met de pizza stengels. Deze maak je in de tijd dat de soep staat te pruttelen. Erg snel dus en daarom perfect om bij dit soepje te maken!
Ga jij binnenkort ook lunchen met deze heerlijke tomaten-cremesoep en de pizza stengels?
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de uien in stukken. |
2
Done
20 minuten
|
TomatenSnijd de tomaten in 4e en voeg deze toe aan de uien. |
3
Done
2 minuten
|
PurerenWanneer de soep klaar is pureer je deze met een staafmixer of in een blender. |