0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Bloem Speltbloem of volkoren meel o.i.d. kan ook
150 gr Boter Koud!
1 Ei dooier
Snuf Zout
50 ml Koud water
1 Eetlepel Oregano Ook mogelijk: Italiaanse kruiden of tijm
4 Tomaten Koop allemaal verschillende
40 gr Parmezaanse kaas
3 lepeltjes Pesto
Naar smaak zout en peper
Naar smaak citroenrasp

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tomaten galette

Tomaten galette

De mooiste tomaten komen op een galette!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze tomaten galette hadden wij laatst gemaakt met allemaal heerlijke verse tomaten van de markt. Wij vinden de grote vlees tomaten en groene tomaten prachtig en lekker en die gaan daarom ook perfect in deze galette!

Een zoete galette hadden wij vaker gemaakt. Een deegje met een vulling die je zelf lekker vind. Naast zoet kun je natuurlijk ook een hartige galette maken. Doe dan geen suiker door het deeg maar lekkere verse kruiden!

Deze galette was goed gelukt en wij hadden daarom een perfecte borrel/lunch in de tuin!

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
20 minuten

Deeg maken

Voeg de bloem, snuf zout en de koude boter (in stukjes) samen in een keukenmachine. Mix goed tot je een kruimelig deeg hebt. Daarna voeg je het water en de ei dooier toe en mix kort tot dat je deeg en bal vormt. Leg de deegbal minstens 15 minuten in de koelkast.

2
Done
5 minuten

Tomaten

Terwijl je deeg aan het koelen is kun je de tomaten in plakjes snijden.

3
Done
2 minuten

Uitrollen

Rol je deeg uit op een keukenblad met wat bloem tot je een beetje een ronde vorm hebt. Rol je deeg niet te dun!

4
Done
5 minuten

Vullen

Smeer je deegje in met wat pesto. Bestrooi dan wat parmezaan op het deeg en leg je tomaten mooi neer. Als laatst kun je nog wat zout, peper en citroen rasp erover heen doen.
Vouw de randen van de galette naar binnen en zorg dat ze goed op elkaar aan sluiten. Dit hoeft niet heel netjes en mooi ;)
Je kunt nog wat ei over de randen smeren voor een mooie glans.

5
Done

Oven

Stop de galette in de oven voor 40 minuten op 180 graden.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade bliss balls
previous
Chocolade pistache bliss balls
Watermeloen smoothie
next
Watermeloen munt Smoothie
Chocolade bliss balls
previous
Chocolade pistache bliss balls
Watermeloen smoothie
next
Watermeloen munt Smoothie

2 Comments Hide Comments

Hoi Hester,
Oeps het lijkt alsof de laatste stap weg is. Ik heb het weer toegevoegd. Hij mag op 180 graden voor 40 minuten!
Eetsmakelijk

Add Your Comment