Ingredients
-
2 Kipfilets
-
1,5 liter heet water
-
2 Kip bouillonblokje
-
1 blik Kerstomaten uit blik
-
1 eetlepel Tomaten puree
-
1 Uien
-
3 stengel Bleekselderij
-
4 kleine Wortels
-
1 eetlepel Pesto basilicum
-
Naar smaak zout en peper
-
2 theelepel Oregano
-
Half bosje Platte peterselie
-
Klein stukje Parmezaanse kaas
Directions
Tomaten kippensoep!
Heb jullie dit ook wel eens dat je gewoon kleur op je bord wilt? Wij wel en vooral wanneer het buiten een beetje somber en grijs is. Ook vraagt dit weer dan om extra vitamines. Tja de r zit nog steeds in de maand dus deze tomaten kippensoep lijkt ons een heerlijk gezond maaltje.
Soep is simpel en Jo maakte dit toen manlief één van de vele was die besmet was met het griepvirus. Mannen en griep is een combinatie die altijd heel heftig is. Hebben jullie daar ook ervaring mee? Haha
Ik dacht direct aan kippensoep en ging vervolgens meteen aan de slag. Er gaat lekker veel groenten in zoals wortel en bleekselderij. Niet geheel onbelangrijk zijn de tomaatjes. de ui, verse kruiden en bouillon zijn de smaakmakers. Ook een eetlepel basilicum pesto uit een potje is een goede toevoeging. Als proteïne heb ik twee biologische kip filets toegevoegd en na een uurtje pruttelen uit elkaar getrokken. Geserveerd met wat parmezaanse kaas en het was super smakelijk!
Helaas had manlief een paar dagen geen eetlust dus geen idee of dit soepje hem snel beter maakte. Door de vele groenten is het altijd een aanrader ook wanneer je niet ziek bent.
Liever een ander Italiaans soepje? Probeer eens de Toscaaanse robollita soep. Heerlijk en vullend door de toegevoegde bonen en cavolo nero oftewel de Italiaanse boerenkool.
Soep bij griep.
Joodse moeders wisten het allang: ben je erg verkouden of heeft een flinke griep je in zijn greep, dan is er maar één ding dat echt helpt: Kippensoep. En niet zo maar een paar hapjes, maar elke dag – en liefst tweemaal daags – een flinke kom vol. Wist je dat er een stofje genaamd carnosine in deze soep zit. Dit stofje helpt ons lichaam de verkoudheid en griep te verdrijven.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Bouillon en kipZet 1,5 liter water met kippenbouillon blokjes op het vuur. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenWas en snijd de wortel, bleekselderij en ui in kleine plakjes. |
3
Done
30 minuten
|
KokenLaat dit geheel ruim een uur zachtjes koken. |
4
Done
|
ServerenServeer met extra platte peterselie en parmezaans flakes. |