• Home
  • BBQ
  • Tomaten met opgeklopte ricotta
0 0
Tomaten met opgeklopte ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1 x recept tomaten konfijt
Opgeklopte ricotta
2 bakjes ricotta kaas
75 gram geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
Basilicum, peterselie, tijm verse kruiden
1 eetlepel citroenrasp
Klein scheutje olijfolie

Tomaten met opgeklopte ricotta

Perfecte feestelijk hapje!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Opgeklopte ricotta

Directions

Share

Feestelijke Gerechtjes: Tomaten met Opgeklopte Ricotta

Ben je op zoek naar feestelijke hapjes die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook makkelijk te maken zijn? Dan is dit recept voor tomaten met opgeklopte ricotta een absolute aanrader! Perfect als je veel gasten hebt, want het is eenvoudig, snel en ziet er superstijlvol uit.

Tomaten Konfijt: Een Klassieker met Smaak

Tomaten konfijt is bij ons thuis al jaren een vaste favoriet. In de zomer bereiden we een grote schaal in de pizzaoven, en in de koudere maanden laten we de tomaatjes langzaam garen in de oven of op het fornuis. Door het trage garingsproces ontwikkelen de tomaten een intense, zoete smaak. We combineren ze met knoflook, zout, een pittig pepertje en verse basilicum. Het resultaat? Kleine smaakbommetjes waar je niet vanaf kunt blijven.

Opgeklopte Ricotta: Romig en Luxe

Dit keer serveren we de tomaten met opgeklopte ricotta. Het klinkt misschien chique, maar het is ontzettend eenvoudig te maken. Door ricotta op te kloppen met verse kruiden en Parmezaanse kaas ontstaat een luchtige, romige crème. Serveer de ricotta in een mooi glaasje of klein bakje, leg er wat tomaten konfijt bovenop en garneer het eventueel met een basilicumblaadje. Serveer met knapperig geroosterd brood of crostini, en je hebt een waanzinnig voorafje dat indruk maakt op je gasten.

Wat Kun Je Allemaal Met Ricotta Doen?

Ricotta is een echte alleskunner. Gebruik het als vulling voor pastagerechten zoals ravioli of gevulde lasagnevellen cannelloni, of verwerk het in hartige gerechten zoals quiches en frittata’s. Maar ook in zoete gerechten is ricotta een topper! Maak bijvoorbeeld een fluweelzachte pistache mousse of een onweerstaanbare Nutella-mousse. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Samenvatting

Met tomaten konfijt en opgeklopte ricotta maak je in een handomdraai een feestelijk voorgerecht. De combinatie van zoete, smaakvolle tomaatjes met romige ricotta is een echte smaakexplosie. Serveer met knapperig brood voor een extra luxe ervaring. Dit gerecht is eenvoudig te maken, ziet er prachtig uit en smaakt alsof je een avondje uit eten bent — maar dan gewoon bij je thuis!

Wil je meer weten over hoe je zelf ricotta kunt maken? Bekijk dan ons recept voor zelfgemaakte ricotta en ontdek hoe eenvoudig het is. Je zult versteld staan van de smaak en het gemak.

Steps

1
Done

Tomaten konfijt

Maak 1 x het recept van tomaten konfijt
De receptlink staat in het verhaal.
Met 5 minuten heb je de tomaatjes in de oven.

2
Done
30 minuten

Ricotta

Zorg dat je ricotta goed uitgelekt is. Hoe minder vocht, hoe romiger het eindresultaat.
Heb je tijd? Zelfgemaakte ricotta is extra lekker.

3
Done
2 minuten

Kloppen

Doe de ricotta in een mengkom of keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas, olijfolie, zout, peper en eventueel de citroenrasp toe.
Mix het geheel met een handmixer, staafmixer of in een keukenmachine. Klop het zo’n 2-3 minuten tot de ricotta luchtig en romig is.

4
Done
2 minuten

Smaakmakers

Hak de verse kruiden fijn en meng ze met een spatel door de opgeklopte ricotta.
Wil je een extra smaakboost? Optioneel een teentje knoflook.
Proef de ricotta en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra citroenrasp.

5
Done

Serveren

Schep de opgeklopte ricotta in een mooi schaaltje of spuit het in kleine glaasjes.
Garneer met een druppel olijfolie, tomaten konfijt en eventueel geroosterde pijnboompitten.
Serveer met geroosterd brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tiramisu rol
previous
Tiramisu rol
Hertenstoofpot
next
Hertenstoofpot
tiramisu rol
previous
Tiramisu rol
Hertenstoofpot
next
Hertenstoofpot

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here