Ingredients
-
1 1 x recept tomaten konfijt
-
Opgeklopte ricotta
-
2 bakjes ricotta kaas
-
75 gram geraspte parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
Basilicum, peterselie, tijm verse kruiden
-
1 eetlepel citroenrasp
-
Klein scheutje olijfolie
Directions
Feestelijke Gerechtjes: Tomaten met Opgeklopte Ricotta
Ben je op zoek naar feestelijke hapjes die er niet alleen geweldig uitzien, maar ook makkelijk te maken zijn? Dan is dit recept voor tomaten met opgeklopte ricotta een absolute aanrader! Perfect als je veel gasten hebt, want het is eenvoudig, snel en ziet er superstijlvol uit.
Tomaten Konfijt: Een Klassieker met Smaak
Tomaten konfijt is bij ons thuis al jaren een vaste favoriet. In de zomer bereiden we een grote schaal in de pizzaoven, en in de koudere maanden laten we de tomaatjes langzaam garen in de oven of op het fornuis. Door het trage garingsproces ontwikkelen de tomaten een intense, zoete smaak. We combineren ze met knoflook, zout, een pittig pepertje en verse basilicum. Het resultaat? Kleine smaakbommetjes waar je niet vanaf kunt blijven.
Opgeklopte Ricotta: Romig en Luxe
Dit keer serveren we de tomaten met opgeklopte ricotta. Het klinkt misschien chique, maar het is ontzettend eenvoudig te maken. Door ricotta op te kloppen met verse kruiden en Parmezaanse kaas ontstaat een luchtige, romige crème. Serveer de ricotta in een mooi glaasje of klein bakje, leg er wat tomaten konfijt bovenop en garneer het eventueel met een basilicumblaadje. Serveer met knapperig geroosterd brood of crostini, en je hebt een waanzinnig voorafje dat indruk maakt op je gasten.
Wat Kun Je Allemaal Met Ricotta Doen?
Ricotta is een echte alleskunner. Gebruik het als vulling voor pastagerechten zoals ravioli of gevulde lasagnevellen cannelloni, of verwerk het in hartige gerechten zoals quiches en frittata’s. Maar ook in zoete gerechten is ricotta een topper! Maak bijvoorbeeld een fluweelzachte pistache mousse of een onweerstaanbare Nutella-mousse. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Samenvatting
Met tomaten konfijt en opgeklopte ricotta maak je in een handomdraai een feestelijk voorgerecht. De combinatie van zoete, smaakvolle tomaatjes met romige ricotta is een echte smaakexplosie. Serveer met knapperig brood voor een extra luxe ervaring. Dit gerecht is eenvoudig te maken, ziet er prachtig uit en smaakt alsof je een avondje uit eten bent — maar dan gewoon bij je thuis!
Wil je meer weten over hoe je zelf ricotta kunt maken? Bekijk dan ons recept voor zelfgemaakte ricotta en ontdek hoe eenvoudig het is. Je zult versteld staan van de smaak en het gemak.
Steps
1
Done
|
Tomaten konfijt |
2
Done
30 minuten
|
RicottaZorg dat je ricotta goed uitgelekt is. Hoe minder vocht, hoe romiger het eindresultaat. |
3
Done
2 minuten
|
KloppenDoe de ricotta in een mengkom of keukenmachine. Voeg de Parmezaanse kaas, olijfolie, zout, peper en eventueel de citroenrasp toe. |
4
Done
2 minuten
|
SmaakmakersHak de verse kruiden fijn en meng ze met een spatel door de opgeklopte ricotta. |
5
Done
|
ServerenSchep de opgeklopte ricotta in een mooi schaaltje of spuit het in kleine glaasjes. |