0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Tomaten
10 blaadjes verse basilicum
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
2 mini burratini burrata Of mini mozzarella
Optioneel
20 gram Veldsla
2 theelepel Pesto basilicum
Tomaten tartaar met burrata

Tomaten tartaar met burrata

Heerlijke vegetarische tartaar!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Optioneel

Directions

Share

Tomaten tartaar met burrata!

Oké, nog eentje dan met de Italiaanse kleuren. We hebben een verrukkelijke tomaten tartaar met burrata gemaakt, en zoals je misschien al ziet  is het zonder vlees. Heerlijk vegetarisch en dan kan prima met kerst of een ander etentje. Het was even uit proberen want we waren een beetje bang dat het in zou storten. Niks is minder waar. Doordat je het meeste vocht eruit laat lekken blijf het keurig compact in een rondje. Wij gebruiken een kookring hiervoor om het makkelijk te maken.

Op de tartaar zelf staat onze lieveling; de burrata bol. Eigenlijk zijn het burratini, een kleine versie hiervan. Een hele bol in je eentje opeten is wel een beetje veel. Alhoewel wij daar geen probleem mee hebben, haha.

Hoe maak je dit

Snijd de tomaten in stukjes. Het hoeft niet super fijn, wij hebben ze wat grof gesneden. Maak op smaak met zout en peper en fijn gesneden basilicum. Laat je een uurtje uitleggen in een zeefje. Dit zorgt ervoor dat je het later makkelijk in een tartaar vorm kan scheppen. In plaats van burrata kun je ook mini mozzarella bolletjes gebruiken. Ook smakelijk en staat erg leuk. Een schepje basilicum pesto erbij is lekker.

Inmiddels hebben we super leuke recepten voor jullie gecreëerd voor de kerst met de Italiaanse kleuren. Natuurlijk een gewone kerst caprese die we serveren als kerst stokje de bekende candy cane.

Een verrukkelijk caprese glaasje met opgeklopte burrata en basilicum pesto is super smakelijk. Allemaal lekker vegetarisch!

Italiaanse driekleur

Niks mooier dan een combinatie van groen, wit en rood. Typisch Italiaanse kleuren kijk maar eens naar de vlag. Die driekleur staat voor het groene van de basilicum. Het rode van de tomaat en het witte natuurlijk van de heerlijke mozzarella. Scroll maar eens door de website voor nog veel meer lekkere Italiaanse gerechten. Buon Appetito!

Steps

1
Done
1 uur

Tomaten

Snijd de tomaten in stukjes. Hoeft niet super fijn.
Breng op smaak met zout en peper en fijn gesneden basilicum blaadjes.
Laat het een uurtje uitlekken in een zeefje.

2
Done
5 minuten

Serveren

Schep de helft in een kookring en duw ietsje aan.
Hierop een burratini bol of mini mozzarella.
Eventueel wat veldsla ernaast decoreren en schepje basilicum pesto.
Een klein scheutje olijfolie erover en klaar ben je!
* wat geroosterd stokbrood is lekker erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crostini krans
previous
Crostini krans
Winter Aperol
next
Winter Aperol
Crostini krans
previous
Crostini krans
Winter Aperol
next
Winter Aperol

Add Your Comment