Ingredients
-
1 rol bladerdeeg
-
15 kleine tomaatjes
-
1 bol Stracciatella of burrata
-
2 eetlepel Pesto basilicum
-
3 eetlepel honing
-
1 eieren
-
Zwarte peper
Directions
Tomaten tatin!
De zomer is in aantocht en wij eten nog meer tomaatjes dan in de winter. Die heerlijke rode bolletjes vol smaak. Nou ja het hangt er wel eens vanaf welke tomaatjes je koopt. Wij kopen altijd de kleine tros tomaatjes voor extra smaak. Dit keer gebruiken we ze in een tatin . Misschien ken je onze mini appel tarte tatin al, die een enorme hit waren. Ze zijn ook zo waanzinnig lekker dus snappen we het helemaal.
De tomaten tatin van vandaag is een hartige versie. Met dezelfde werkwijze. Om dit nog makkelijker te maken kijk even naar het filmpje op ons Instagram account.
Met het makkelijke bladerdeeg maak je binnen no time zes van deze lekkere taartjes. Superleuk om als voorgerecht te serveren.
Hoe gaat dit in zijn werk: Halveer de lekkerste tomaatjes doormidden. Een klein beetje Italiaanse kruiden er overheen voordat je ze met de open kant op een dotje van honing legt. Vervolgens steek je met een ronde vorm zes rondjes uit het bladerdeeg. Leg dit er bovenop en smeer in met geklutst ei. Even 15 minuten in de oven en voilà je tartin is klaar.
Om ze nog lekkerder te maken doen wij er een beetje stracciatella erop. Nu denk je zeg zeker wat de f..k is dat nou weer haha. Stracciatella is niet dat roomijs met stukjes chocola. Nee het is de binnenkant van een burrata bol. Wanneer je ons volgt dan ken je in inmiddels de heerlijke witte bol burrata wel. Het is een mozzarella met in de binnenkant romige substantie. Voor deze tatin gebruiken we dus alleen de binnenkant. Natuurlijk kun je ook een klein beetje mozzarella gebruiken als alternatief. Als laatste topje dit gebakje af met een klein beetje pesto. Serveer op een bedje van rucola en je hebt een fantastisch voorgerecht. Leuk om te serveren van hier bijvoorbeeld een borrel hebt. Je kunt deze namelijk opeten uit het vuistje.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
2 minuten
|
TomaatjesHalveer de tomaatjes en strooi aan de binnenkant wat Italiaanse kruiden. |
3
Done
1 minuut
|
HoningSpuit of schep zes theelepels honing op keukenpapier. Laat er ruimte van 20 cm tussen. |
4
Done
1 minuut
|
BladerdeegSteek met bijvoorbeeld een kookring zes ronden uit het bladerdeeg. |
5
Done
1 minuut
|
EiKluts een ei met een vork en smeer dit met een kwastje op het bladerdeeg. |
6
Done
15 minuten
|
OvenBak de tatin 15 minuten af op 200°. |
7
Done
|
ServerenSnijd een bol burrata open en schep een grote theelepel van de binnenkant op de tomaatjes. |
8
Done
|
ServerenServeer warm of koud op bv een bedje van rucola. |