Ingredients
-
250 gram Tomaten
-
1 Zoete aardappel
-
1 Uien
-
1 bolletje knoflook
-
tijm Verse Italiaanse kruiden
-
1 eetlepel italiaanse kruiden gedroogde kruiden
-
naar smaak zout en peper
-
flinke scheut Olijfolie
-
1 liter Pannetje heet water
-
1 blokje groenten bouillon
-
15 blaadjes verse basilicum
-
klein bakje Crème fraiche
Directions
Tomatensoep met zoete aardappel.
Soep is echt zo’n maandag dingetje bij ons, dus speciaal voor jullie tomatensoep met zoete aardappel. Even kijken wat er in de koelkast ligt aan over gebleven groeten en vitamientjes. De week beginnen met een pannetje soep is lekker maar ook een zaterdag kiezen we wel eens voor een pannetje vol. Niet uit gebreid koken, maar soep en een heerlijke broodje of soep en salade smaakt altijd en is lekker snel klaar. Zo ook dit soepje.
Wat nog lekkerder is dan de veggies koken en pureren is het even roosteren in de oven. Het roosteren van groenten geeft het net altijd een extra lekkere smaak. De olijfolie en je favo kruiden krijgen dan de kans om lekker in te trekken. Vandaag hadden we royaal tomaatjes en een zoete aardappel. Zoete of gewone aardappel vinden wij en verrukkelijke toevoeging want dit geeft een extra romig karakter. Een knoflook mee poffen en tegelijkertijd een sjalot of ui is een must.
We hebbben er ook een Reels filmpje bij gemaakt, niet dat een soepje maken enig voorbeeld nodig heeft, maar gewoon om je te inspireren. Wanneer wij een filmpje zien dan blijft het toch ietsje langer hangen. Wij hopen dat dat bij jullie ook zo werkt en nu als een malle de koelkast in duiken om aan de slag te gaan.
Wat ook heel lekker en gemakkelijk te maken is zijn zelfgemaakte croutons. Wanneer we een oud stokbroodje over hebben dan is het een kleine moeite om deze in stukjes te snijden. Even husselen in olijfolie en Italiaanse kruiden en voila. Je tovert zo de lekkerste croutons op tafel. Kleine extra, kleine moeite.
Wil je een soepje maken denk eens aan leftover groentesoep, Toscaanse ribollita soep , bloemkool-kerrie soep of een pan vol linzensoep en minestronesoep. Genoeg keuze!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de tomaten doormidden, pel een ui, en leg dit samen met een knoflookbol op een bakblik. Schil de zoete aardappel en snijd aan blokjes. |
3
Done
5 minuten
|
KokenSchep de geroosterde groenten in een pan. |
4
Done
1 minuut
|
PurerenVoeg wat verse basilicum blaadjes toe. |
5
Done
|
ServerenServeer de soep met wat créme fraiche, en zelfgemaakte croutons. (zie link verhaal) |