0 0
Tomatensoep met zoete aardappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Tomaten
1 Zoete aardappel
1 Uien
1 bolletje knoflook
tijm Verse Italiaanse kruiden
1 eetlepel italiaanse kruiden gedroogde kruiden
naar smaak zout en peper
flinke scheut Olijfolie
1 liter Pannetje heet water
1 blokje groenten bouillon
15 blaadjes verse basilicum
klein bakje Crème fraiche

Tomatensoep met zoete aardappel

Heerlijke verse soep is snel gemaakt.

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Tomatensoep met zoete aardappel.

Soep is echt zo’n maandag dingetje bij ons, dus speciaal voor jullie tomatensoep met zoete aardappel. Even kijken wat er in de koelkast ligt aan over gebleven groeten en vitamientjes. De week beginnen met een pannetje soep is lekker maar ook een zaterdag kiezen we wel eens voor een pannetje vol. Niet uit gebreid koken, maar soep en een heerlijke broodje of soep en salade smaakt altijd en is lekker snel klaar. Zo ook dit soepje. Kijk snel het filmpje!

Wat nog lekkerder is dan de veggies koken en pureren is het even roosteren in de oven. Het roosteren van groenten geeft het net altijd een extra lekkere smaak. De  olijfolie en je favo kruiden krijgen dan de kans om lekker in te trekken. Vandaag hadden we royaal tomaatjes en een zoete aardappel. Zoete of gewone aardappel vinden wij en verrukkelijke toevoeging want dit geeft een extra romig karakter. Een knoflook mee poffen en tegelijkertijd een sjalot of ui is een must.

We hebbben er ook een Reels filmpje bij gemaakt, niet dat een soepje maken enig voorbeeld nodig heeft, maar gewoon om je te inspireren. Wanneer wij een filmpje zien dan blijft het toch ietsje langer hangen. Wij hopen dat dat bij  jullie ook zo werkt en nu als een malle de koelkast in duiken om aan de slag te gaan.

Wat ook heel lekker en gemakkelijk te maken is zijn zelfgemaakte croutons. Wanneer we een oud stokbroodje over hebben dan is het een kleine moeite om deze in stukjes te snijden. Even husselen in olijfolie en Italiaanse kruiden en voila. Je tovert zo de lekkerste croutons op tafel. Kleine extra, kleine moeite.

Wil je een soepje maken denk eens aan leftover groentesoep, Toscaanse ribollita soep , bloemkool-kerrie soep of een pan vol linzensoep en minestronesoep. Genoeg keuze!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
10 minuten

Groenten

Snijd de tomaten doormidden, pel een ui, en leg dit samen met een knoflookbol op een bakblik. Schil de zoete aardappel en snijd aan blokjes.
Strooi er verse tijm, zout en peper en Italiaanse gedroogde kruiden over.
Hussel er olijfolie door met een lepel en zet het blik een half uur in de oven.(200 graden)

3
Done
5 minuten

Koken

Schep de geroosterde groenten in een pan.
Knijp de knoflookbol uit.
Voeg een liter water inclusief een groenten bouillon blokje toe.
Breng dit zachtjes aan de kook en laat 5 tot 10 minuten even doorkoken.

4
Done
1 minuut

Pureren

Voeg wat verse basilicum blaadjes toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Dit hoeft natuurlijk niet, maar wij vinden dit lekkerder.

5
Done

Serveren

Serveer de soep met wat créme fraiche, en zelfgemaakte croutons. (zie link verhaal)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
risotto all amarone e radicchio
previous
Risotto all’amarone e radicchio
next
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel
risotto all amarone e radicchio
previous
Risotto all’amarone e radicchio
next
Ontbijttaartje met pistache en bloedsinaasappel

Add Your Comment