• Home
  • Tonijnkoekjes met bloemkool
0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Bloemkool
1 blikje Tonijn Tonijn in olie of water
Bosje Platte peterselie
150 gram Parmezaanse kaas Geraspt
50 gram Bloem
1 Eieren
120 gram Paneermeel
Naar smaak Zout en peper
1 theelepel Chili poeder
Halve theelepel Komijn poeder
1 Citroen
100 ml Zonnebloem olie
1 kleintje Uien

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tonijnkoekjes met bloemkool

Tonijnkoekjes met bloemkool

De lekkerste viskoekjes!

Features:
  • Pittig

Ingredients

Directions

Share

Deze heerlijke tonijnkoekjes met bloemkool hebben wij gemaakt met de @princes_nl tonijn met een vleugje peper en citroen. Wij zijn gek op deze tonijn want het werkt heel fijn in pasta’s, pizza, salades of in deze hartige viskoekjes!
⁣⁣
De koekjes kunnen perfect bij de borrel, in onze familie staat borrelen namelijk centraal en leven we elke dag naar dit moment.
Deze viskoekjes passen daar dus goed bij en we hebben al heel wat gasten hiermee verrast! Echt een familie receptje dit dus waar onze culinairy roots helemaal in terug komen.


De hartige tonijnkoekjes zijn gemaakt met bloemkool, parmezaan (tja we blijven Italiaantjes hé) en heel veel kruiden! Ze zijn lekker pittig maar niet té pittig zodat ook de kleintjes hiervan kunnen genieten!
⁣⁣
Heb jij ook een #culinairyRoots recept met vis uit blik? Als jij dit met ons deelt kun jij deze maand een dinerbon t.w.v. €100 kunt winnen! Zou jij dat ook wel willen? Doe dan het volgende:⁣⁣
⁣⁣
-Volg ons (@cookingqueensnl) en @princes_nl op Instagram⁣⁣
-Like deze post en reageer wat jouw culinairyroots vis recept is en tag je vrienden voor wie jij dit wilt maken.
-EXTRA kans maken? Maak dan jouw CulinairyRoots recept met @princes_nl vis en deel dit op Instagram. (Vergeet ons en @princes_nl niet te taggen anders kunnen wij je post niet vinden!

⁣Wanneer ga jij hiermee borrelen?
⁣⁣

 

Steps

1
Done
20 minuten

Bloemkool

Stoom of kook je bloemkool tot dat ie gaar is.
Stamp deze fijn met een groente stamper.
Laat dit heel goed uitlekken in een zeef.
Druk er met een lepel op zodat je het meeste water er uit kan persen.

2
Done
1 minuut

Peterselie en ui

Snijd de peterselie en ui fijn.

3
Done
5 minuten

Mengen

Meng de bloemkool met de uitgelekte tonijn, peterselie, kaas, ui, bloem, eitje, paneermeel en je kruiden.
Laat klein schaaltje paneermeel over( 20 gram).
Proef even een hapje, zodat je weet dat ze pittig genoeg zijn.

4
Done
5 minuten

Koekjes maken

Maak ovaal vormige koekjes, en wikkel deze door de paneer.
Wanneer je ze nog niet gaat bakken zet ze even in de koelkast dan blijven ze stevig.
Wanneer de koekjes te vochtig zijn kun je er altijd wat extra kaas en paneer door doen zodat ze wat compacter worden.

5
Done
10 minuten

Bakken

Bak de koekjes in de zonnebloemolie. Laat ze goud bruin worden.
Dit duurt ongeveer 5 minuten aan beide kanten.

6
Done
1 minuut

Serveren

Serveer ze op een mooie schaal met wat citroen schijfjes en peterselieblaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Japanse pannenkoekjes
previous
Dorayaki -Japanse pannenkoekje met Nutella
Aardbei rabarber cheesecake
next
Aardbei rabarber cheesecake
Japanse pannenkoekjes
previous
Dorayaki -Japanse pannenkoekje met Nutella
Aardbei rabarber cheesecake
next
Aardbei rabarber cheesecake

Add Your Comment