Ingredients
-
1 Bloemkool
-
1 blikje TonijnTonijn in olie of water
-
Bosje Platte peterselie
-
150 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
50 gram Bloem
-
1 eieren
-
120 gram Paneermeel
-
Naar smaak zout en peper
-
1 theelepel Chili poeder
-
Halve theelepel Komijn poeder
-
1 Citroen
-
100 ml Zonnebloem olie
-
1 kleintje Uien
Directions
Tonijnkoekjes met bloemkool!
Deze heerlijke tonijnkoekjes met bloemkool hebben wij gemaakt met de @princes_nl tonijn met een vleugje peper en citroen. Wij zijn gek op deze tonijn want het werkt heel fijn in pasta’s, pizza, salades of in deze hartige viskoekjes!
De koekjes kunnen perfect bij de borrel, in onze familie staat borrelen namelijk centraal en leven we elke dag naar dit moment.
Deze viskoekjes passen daar dus goed bij en we hebben al heel wat gasten hiermee verrast! Echt een familie receptje dit dus waar onze culinairy roots helemaal in terug komen.
De hartige tonijnkoekjes zijn gemaakt met bloemkool, parmezaan (tja we blijven Italiaantjes hé) en heel veel kruiden! Ze zijn lekker pittig maar niet té pittig zodat ook de kleintjes hiervan kunnen genieten!
Heb jij ook een #culinairyRoots recept met vis uit blik? Als jij dit met ons deelt kun jij deze maand een dinerbon t.w.v. €100 kunt winnen! Zou jij dat ook wel willen? Doe dan het volgende:
-Volg ons (@cookingqueensnl) en @princes_nl op Instagram
-Like deze post en reageer wat jouw culinairyroots vis recept is en tag je vrienden voor wie jij dit wilt maken.
-EXTRA kans maken? Maak dan jouw CulinairyRoots recept met @princes_nl vis en deel dit op Instagram. (Vergeet ons en @princes_nl niet te taggen anders kunnen wij je post niet vinden!
Deze actie is inmiddels verlopen.
Wanneer ga jij hiermee borrelen?
Zin in een ander lekker gerecht gemaakt met deze blikjes ? De Italiaanse Pastaschotel ‘Tonnato’ smaakt fantastisch!
Steps
1
Done
20 minuten
|
BloemkoolStoom of kook je bloemkool tot dat ie gaar is. |
2
Done
1 minuut
|
Peterselie en uiSnijd de peterselie en ui fijn. |
3
Done
5 minuten
|
MengenMeng de bloemkool met de uitgelekte tonijn, peterselie, kaas, ui, bloem, eitje, paneermeel en je kruiden. |
4
Done
5 minuten
|
Koekjes makenMaak ovaal vormige koekjes, en wikkel deze door de paneer. |
5
Done
10 minuten
|
BakkenBak de koekjes in de zonnebloemolie. Laat ze goud bruin worden. |
6
Done
1 minuut
|
ServerenServeer ze op een mooie schaal met wat citroen schijfjes en peterselieblaadjes. |