Ingredients
-
100 gram Gesmolten boter
-
200 gram Fijne kristalsuiker
-
6 eierenGesplits
-
200 gram Zelfrijzend bakmeel
-
2 el citroenrasp
-
1 snuf Zout
-
Om te serveren Poedersuiker
Directions
Torta Margherita is een klassieke Italiaanse cake wat wel iets weg heeft van het biscuitdeeg. Het is zeer luchtig en in Italië serveren ze dit vaak bij het ontbijt. Je kunt het daarom vaak terug vinden in de Italiaanse hotel ontbijtjes. Net zoals de crostata met aardbeien. Officieel bak je dit taartje met een deel aardappelmeel. Helaas krijg je dat niet heel makkelijk in Nederland maar in Italië kun je dit in elke supermarkt vinden. Je kunt ook prima zelfrijzend bakmeel gebruiken maar door 50% aardappelmeel te gebruiken wordt het nog beter.
Mariëlla is gek op dit soort taartjes. In Italië eet ze dan ook graag het gehele zoete ontbijt weg. Afgelopen zomer was Mariëlla in Nood-Italië aan het trekken voor 3 weken en hier heeft ze heel wat taartjes gegeten als ontbijt. Ze is altijd al een zoete ontbijter geweest. Vroeger ging er een pot Nutella per week door heen bij ons thuis omdat iedereen aan de broodjes Nutella zat tijdens het ontbijt. In het weekend kwamen er ook wel gebakken of gekookte eitjes op tafel maar natuurlijk ook een croissant met Nutella, haha! Tegenworodig heeft Mariella een wat simpeler ontbijt en eet ze elke dag een stukje smeuïg bananenbrood met natuurlijk een lekkere cappuccino erbij.
Maar goed.. deze luchtige cake is op zichzelf al heerlijk, tijdens het ontbijt, maar ook natuurlijk in de middag bij een kopje koffie of als toetje! Je kunt hem zo opeten maar ook doormidden snijden en serveren met bijvoorbeeld zelfgemaakte zabaglione of jam. Wij hebben het samen met wat zabaglione gegeten en dat was werkelijk heerlijk! Ook verse aarbeien zijn hier heerlijk bij, maak dan bijvoorbeeld deze Torta Margherita lekkere toetje.
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor tot 180 graden. |
2
Done
2 minuten
|
Eieren splitsenSplits het eigeel van het eiwit voor alle 6 de eieren. |
3
Done
5 minuten
|
KloppenKlop het eigeel op met 190 gram van de suiker. Je klopt het tot je een bleek en luchtig mensel hebt. |
4
Done
3 minuten
|
MengenZeef het zelfrijzend bakmeel en de zout. |
5
Done
|
BakkenWanneer het mengsel gemengd is giet je deze in de cakevorm en zet je deze in de oven voor 35/40 minuten op 180 graden. |