0 0
Torta Margherita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram Gesmolten boter
200 gram Fijne kristalsuiker
6 eieren Gesplits
200 gram Zelfrijzend bakmeel
2 el citroenrasp
1 snuf Zout
Om te serveren Poedersuiker

Torta Margherita

De luchtigste cake!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Torta Margherita is een klassieke Italiaanse cake wat wel iets weg heeft van het biscuitdeeg. Het is zeer luchtig en in Italië serveren ze dit vaak bij het ontbijt. Je kunt het daarom vaak terug vinden in de Italiaanse hotel ontbijtjes. Net zoals de crostata met aardbeien. Officieel bak je dit taartje met een deel aardappelmeel. Helaas krijg je dat niet heel makkelijk in Nederland maar in Italië kun je dit in elke supermarkt vinden. Je kunt ook prima zelfrijzend bakmeel gebruiken maar door 50% aardappelmeel te gebruiken wordt het nog beter.

Mariëlla is gek op dit soort taartjes. In Italië eet ze dan ook graag het gehele zoete ontbijt weg. Afgelopen zomer was Mariëlla in Nood-Italië aan het trekken voor 3 weken en hier heeft ze heel wat taartjes gegeten als ontbijt. Ze is altijd al een zoete ontbijter geweest. Vroeger ging er een pot Nutella per week door heen bij ons thuis omdat iedereen aan de broodjes Nutella zat tijdens het ontbijt. In het weekend kwamen er ook wel gebakken of gekookte eitjes op tafel maar natuurlijk ook een croissant met Nutella, haha! Tegenworodig heeft Mariella een wat simpeler ontbijt en eet ze elke dag een stukje smeuïg bananenbrood met natuurlijk een lekkere cappuccino erbij.

Maar goed.. deze luchtige cake is op zichzelf al heerlijk, tijdens het ontbijt, maar ook natuurlijk in de middag bij een kopje koffie of als toetje! Je kunt hem zo opeten maar ook doormidden snijden en serveren met bijvoorbeeld zelfgemaakte zabaglione of jam. Wij hebben het samen met wat zabaglione gegeten en dat was werkelijk heerlijk! Ook verse aarbeien zijn hier heerlijk bij, maak dan bijvoorbeeld deze Torta Margherita lekkere toetje.

 

Steps

1
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Vet ook een cakevorm in. Leg onderop een bakpapiertje en de randjes smeer je in met boter.

2
Done
2 minuten

Eieren splitsen

Splits het eigeel van het eiwit voor alle 6 de eieren.

3
Done
5 minuten

Kloppen

Klop het eigeel op met 190 gram van de suiker. Je klopt het tot je een bleek en luchtig mensel hebt.
Klop daarna het eiwit op in een vetvrije kom met 10 gram van de suiker.

4
Done
3 minuten

Mengen

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de zout.
Meng dan langzaam en beetje bij beetje het meel en de eiwitten in de kom met de opgeklopte eigeel en suiker.
Voeg hier ook het rasp van de citroen toe.

5
Done

Bakken

Wanneer het mengsel gemengd is giet je deze in de cakevorm en zet je deze in de oven voor 35/40 minuten op 180 graden.
Het maakt niet zoveel uit of je een grote of kleine cake vorm gebruikt. Wanneer je een kleinere vorm hebt zul je eerder tegen de 40 minuten aan moeten bakken en ander is 35 meer dan genoeg.
Laat de cake even afkoelen en strooi er dan poedersuiker over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zabaglione
previous
Zelfgemaakte zabaglione
french toast met nutella
next
French toast met Nutella
Zabaglione
previous
Zelfgemaakte zabaglione
french toast met nutella
next
French toast met Nutella

Add Your Comment