0 0
Torta Pasqualina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
400 gram spinazie
400 gram ricotta kaas
40 gram geraspte parmezaanse kaas
40 gram Pecorino kaas
1 Uien
1 teen knoflook
naar smaak zout en peper
Halve tl Chili poeder
halve tl Gemalen nootmuskaat
2 eieren
klein scheutje Olijfolie
Extra
1,5 rol bladerdeeg
5 eieren
1 el Pijnboompitten

Torta Pasqualina

Een hartige Paastaart uit Ligurië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Torta Pasqualina.

Net als in Nederland heeft ook Italië zijn eigen tradities met Pasen. Zelfs elke regio kent zijn eigen verrukkelijke specialiteiten of heeft een eigen versie van een gerecht. Torta Pasqualina is er eentje van en  betekent ook gewoon Paas taart. Deze heerlijke taart komt uit de prachtige deel van Italië namelijk Ligurië. Deze taart is gemaakt van bladerdeeg en de heerlijke vulling van de lekkerste drie kazen namelijk ricotta,  parmezaanse kaas en pecorino. Het allerleukste is natuurlijk de eieren die zijn meegebakken want die zorgen voor het verrassings effect wanneer je de taart aansnijd! Hier is een filmpje van het maken.

Er zijn wel een paar handigheidjes bij het maken van dit pronkstuk. Het deeg en de vulling zijn heel eenvoudig en snel gemaakt. Eigenlijk het hele bereiden hiervan is vrij simpel. Na het bakken is het toch wel heel belangrijk dat je deze goed laat afkoelen. Deze taart had ik gemaakt voor een paar vriendinnen. Altijd leuk om iets apart te serveren, maar ook reuze handig wanneer je wilt dat de taart ook opgaat. Ik had de taart iets te snel aangesneden, omdat er natuurlijk ook foto’s van gemaakt moesten woeden. Oei  het perfecte puntje lukte niet echt, en ik vreesde dat deze opnieuw gemaakt moest worden. Een paar uur later was het veel steviger en kreeg er toch een perfect puntje uit! Wat ik met ook bedacht, dat het wel handig zou zijn wanneer je er een cocktail prikkertje in zet boven het ei tijdens het bakken. Niets is leuker als het eitje midden in je aangesneden stukje.

Haha, elke keer weer een leer moment!

Nauurlijk hebben we nog meer heerlijke baksel en gerechtjes voor Pasen. De leuke Schotse eieren, de prachtige Italiaanse mimosa taart of een makkelijke Zalmkrans met ei.

Steps

1
Done
12 minuten

Vulling

Snijd een ui en knoflook fijn.
Bak deze zachtjes aan in een scheutje olijfolie samen met nootmuskaat, chilipoeder en zout en peper.
Voeg de spinazie erbij en laat dit zachtjes slinken met de deksel op de pan.
Giet heel goed af door een vergiet en hak daarna fijn.
Druk nogmaals al het vocht eruit.
Laat dit even afkoelen.
De kazen en 2 eieren roer je er goed doorheen. Proef even of er nog extra zout en peper bij kan.
Zet dit koud terwijl je verder gaat met het bladerdeeg.

2
Done
10 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
10 minuten

Bakblik

Smeer een springvorm (22 cm) in met een beetje zonnenbloemolie.
Vul de bodem met een ronde deeg en de zijkanten bekleed je ook met bladerdeeg.
Prik wat gaatjes met een vork in het deeg.

4
Done

Vullen

Doe de vulling in het bakblik, en duw met een lepel vier gaatjes in de vulling.
Breek een eitje in een kopje en schenk in het gaatje . Vul alle gaatjes.
Leg er een deksel van bladerdeeg op en duw de randjes eromheen.
Tip: steel een cocktail prikkertje boven op het bladerdeeg ter hoogte van het ei, zodat je precies boven op het eitje kan snijden.

5
Done

Ei

Kluts een eitje en smeer de boven kant in.
Strooi er wat pijnboompitten op.

6
Done
55-60 minuten

Oven

De taart mag een klein uurtje in een oven op 200 graden.

7
Done

Aansnijden

Laat de taart een paar uur afkoelen voor je het aansnijd. Dan krijg je de mooiste puntjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde bolcourgette
Rode bessen Crostata
next
Rode bessen crostata met room
previous
Gevulde bolcourgette
Rode bessen Crostata
next
Rode bessen crostata met room

Add Your Comment