Ingredients
-
Vulling
-
400 gram spinazie
-
400 gram ricotta kaas
-
40 gram geraspte parmezaanse kaas
-
40 gram Pecorino kaas
-
1 Uien
-
1 teen knoflook
-
naar smaak zout en peper
-
Halve tl Chili poeder
-
halve tl Gemalen nootmuskaat
-
2 eieren
-
klein scheutje Olijfolie
-
Extra
-
1,5 rol bladerdeeg
-
5 eieren
-
1 el Pijnboompitten
Directions
Torta Pasqualina.
Net als in Nederland heeft ook Italië zijn eigen tradities met Pasen. Zelfs elke regio kent zijn eigen verrukkelijke specialiteiten of heeft een eigen versie van een gerecht. Torta Pasqualina is er eentje van en betekent ook gewoon Paas taart. Deze heerlijke taart komt uit de prachtige deel van Italië namelijk Ligurië. Deze taart is gemaakt van bladerdeeg en de heerlijke vulling van de lekkerste drie kazen namelijk ricotta, parmezaanse kaas en pecorino. Het allerleukste is natuurlijk de eieren die zijn meegebakken want die zorgen voor het verrassings effect wanneer je de taart aansnijd! Hier is een filmpje van het maken.
Er zijn wel een paar handigheidjes bij het maken van dit pronkstuk. Het deeg en de vulling zijn heel eenvoudig en snel gemaakt. Eigenlijk het hele bereiden hiervan is vrij simpel. Na het bakken is het toch wel heel belangrijk dat je deze goed laat afkoelen. Deze taart had ik gemaakt voor een paar vriendinnen. Altijd leuk om iets apart te serveren, maar ook reuze handig wanneer je wilt dat de taart ook opgaat. Ik had de taart iets te snel aangesneden, omdat er natuurlijk ook foto’s van gemaakt moesten woeden. Oei het perfecte puntje lukte niet echt, en ik vreesde dat deze opnieuw gemaakt moest worden. Een paar uur later was het veel steviger en kreeg er toch een perfect puntje uit! Wat ik met ook bedacht, dat het wel handig zou zijn wanneer je er een cocktail prikkertje in zet boven het ei tijdens het bakken. Niets is leuker als het eitje midden in je aangesneden stukje.
Haha, elke keer weer een leer moment!
Nauurlijk hebben we nog meer heerlijke baksel en gerechtjes voor Pasen. De leuke Schotse eieren, de prachtige Italiaanse mimosa taart of een makkelijke Zalmkrans met ei.
Steps
1
Done
12 minuten
|
VullingSnijd een ui en knoflook fijn. |
2
Done
10 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
10 minuten
|
BakblikSmeer een springvorm (22 cm) in met een beetje zonnenbloemolie. |
4
Done
|
VullenDoe de vulling in het bakblik, en duw met een lepel vier gaatjes in de vulling. |
5
Done
|
EiKluts een eitje en smeer de boven kant in. |
6
Done
55-60 minuten
|
OvenDe taart mag een klein uurtje in een oven op 200 graden. |
7
Done
|
AansnijdenLaat de taart een paar uur afkoelen voor je het aansnijd. Dan krijg je de mooiste puntjes. |