0 0
Tortellini soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 uien
4 kleine wortel
2 stengel bleekselderij
50 gram pompoen
2 handjes spinazie
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepel tomatenpuree
Scheutje olijfolie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
600 ml heet water
1 blokje groentenbouillon
naar smaak zout en peper
Handje geraspte parmezaanse kaas
200 gram tortellini

Tortellini soep

Een zalige maaltijdsoep

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Tortellini Soep: Het Perfecte Comfortfood voor Koude Dagen

Deze tortellini soep maakte onze dag helemaal compleet! Buiten was het guur en miezerig, en we hadden zin in iets wat ons van binnenuit zou opwarmen. Missie geslaagd, want deze soep is precies wat je nodig hebt op een koude dag. Eén ding is zeker: dit recept wil je absoluut zelf proberen!

Waarom tortellini soep maken in de herfst?

Soep is altijd een goed idee, maar zodra de herfst begint, lijkt het nóg lekkerder te smaken. Vroeger stond er elk weekend wel een pan soep op het fornuis. Nu de dagen korter en kouder worden, groeit de trek in hartverwarmende soepjes alleen maar. Deze tortellini soep stond al een tijd op onze ‘to-cook’ lijst en na het proeven kunnen we zeggen: absoluut geen spijt! Het is een heerlijke, goedgevulde maaltijdsoep met Italiaanse smaken die iedereen blij maakt.

Hoe maak je deze tortellini soep?

De basis van deze soep is een klassieke soffritto. Dit is een typisch Italiaanse mix van fijngesneden ui, bleekselderij en wortel, die als smaakmaker dient voor veel Italiaanse gerechten. Omdat we nog een stuk flespompoen in de koelkast hadden liggen, hebben we die ook in kleine blokjes erbij gedaan. De zoete smaak van de pompoen voegt echt iets extra’s toe!

Zodra de groenten zijn gefruit, voegen we een eetlepel tomatenpuree en een blikje tomatenblokjes toe. Op smaak brengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voor de ultieme smaakbeleving doe je er een handje geraspte Parmezaanse kaas bij, en snijd je ook de korst van de kaas af om mee te laten koken – een fantastische smaakmaker!

Het is een eenvoudig recept, maar door de toevoeging van verse bouillon en wat spinazie, krijgt het een extra rijke smaak. Laat het geheel zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen mengen.

Wanneer voeg je de tortellini toe?

De tortellini voeg je toe vlak voordat je de soep gaat serveren. Wij gebruiken altijd verse tortellini omdat die net wat meer smaak hebben dan de gedroogde variant uit een zakje. Omdat de pasta snel gaar is, hoeft hij maar ongeveer 4 minuten mee te koken.

Welke tortellini moet je kiezen?

Je kunt eigenlijk alle soorten gevulde tortellini gebruiken. Er zijn verschillende varianten op de markt, zoals met Parmaham, spinazie of ricotta. Voor een vegetarische optie raden we tortellini gevuld met spinazie en ricotta aan – een echte hit!

Een handige tip: kies voor kleine tortellini, omdat deze tijdens het koken iets groter worden. Of, als je iets speciaals wilt serveren, kies dan voor een grote tortellini en serveer deze in een klein kommetje voor een leuk dineridee!

Serveer je tortellini soep als een pro

Maak deze maaltijdsoep af met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en misschien een stuk knapperig brood. Het is een fantastisch gerecht vol groenten en Italiaanse smaken, dat zowel jong als oud blij maakt.

Tortellini soep is hét gerecht voor koude herfstdagen. Makkelijk te maken, boordevol smaak, en het brengt iedereen aan tafel in een goed humeur.

Steps

1
Done

Soffrito

Snijd de ui, wortel, bleekselderij en pompoen in kleine stukjes. Fruit dit 10 minuten in een scheutje olijfolie.
Voeg Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe.

2
Done

Tomaten puree tomatenblokjes

Voeg tomatenpuree en blikje tomatenblokjes toe.
Schenk er heet water bij inclusief een kruiden bouillonblokje.
Breng dit dit zachtjes aan de kook.
Voeg een handje geraspte Parmezaanse kaas bij.
Tip: snijd de korst van de Parmezaanse kaas en laat deze meekoken.
Na 15 minuten zachtjes koken mag de spinazie erbij en de tortellini.
Laat nog 4 minuten nagaren en serveer direct met extra Parmezaanse kaas.

3
Done

Tip

De soep kun je prima eerder voorbereiden.
Voeg altijd de tortellini toe vlak voor je het serveert.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
amandel-appeltaart
previous
Amandel-appeltaart
geroosterde pompoen met burrata en pesto
next
Geroosterde pompoen met burrata en pesto
amandel-appeltaart
previous
Amandel-appeltaart
geroosterde pompoen met burrata en pesto
next
Geroosterde pompoen met burrata en pesto

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here