Ingredients
-
1 uien
-
4 kleine wortel
-
2 stengel bleekselderij
-
50 gram pompoen
-
2 handjes spinazie
-
1 blik tomatenblokjes
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
Scheutje olijfolie
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
-
600 ml heet water
-
1 blokje groentenbouillon
-
naar smaak zout en peper
-
Handje geraspte parmezaanse kaas
-
200 gram tortellini
Directions
Tortellini Soep: Het Perfecte Comfortfood voor Koude Dagen
Deze tortellini soep maakte onze dag helemaal compleet! Buiten was het guur en miezerig, en we hadden zin in iets wat ons van binnenuit zou opwarmen. Missie geslaagd, want deze soep is precies wat je nodig hebt op een koude dag. Eén ding is zeker: dit recept wil je absoluut zelf proberen!
Waarom tortellini soep maken in de herfst?
Soep is altijd een goed idee, maar zodra de herfst begint, lijkt het nóg lekkerder te smaken. Vroeger stond er elk weekend wel een pan soep op het fornuis. Nu de dagen korter en kouder worden, groeit de trek in hartverwarmende soepjes alleen maar. Deze tortellini soep stond al een tijd op onze ‘to-cook’ lijst en na het proeven kunnen we zeggen: absoluut geen spijt! Het is een heerlijke, goedgevulde maaltijdsoep met Italiaanse smaken die iedereen blij maakt.
Hoe maak je deze tortellini soep?
De basis van deze soep is een klassieke soffritto. Dit is een typisch Italiaanse mix van fijngesneden ui, bleekselderij en wortel, die als smaakmaker dient voor veel Italiaanse gerechten. Omdat we nog een stuk flespompoen in de koelkast hadden liggen, hebben we die ook in kleine blokjes erbij gedaan. De zoete smaak van de pompoen voegt echt iets extra’s toe!
Zodra de groenten zijn gefruit, voegen we een eetlepel tomatenpuree en een blikje tomatenblokjes toe. Op smaak brengen met Italiaanse kruiden, zout en peper. Voor de ultieme smaakbeleving doe je er een handje geraspte Parmezaanse kaas bij, en snijd je ook de korst van de kaas af om mee te laten koken – een fantastische smaakmaker!
Het is een eenvoudig recept, maar door de toevoeging van verse bouillon en wat spinazie, krijgt het een extra rijke smaak. Laat het geheel zachtjes koken zodat de smaken goed kunnen mengen.
Wanneer voeg je de tortellini toe?
De tortellini voeg je toe vlak voordat je de soep gaat serveren. Wij gebruiken altijd verse tortellini omdat die net wat meer smaak hebben dan de gedroogde variant uit een zakje. Omdat de pasta snel gaar is, hoeft hij maar ongeveer 4 minuten mee te koken.
Welke tortellini moet je kiezen?
Je kunt eigenlijk alle soorten gevulde tortellini gebruiken. Er zijn verschillende varianten op de markt, zoals met Parmaham, spinazie of ricotta. Voor een vegetarische optie raden we tortellini gevuld met spinazie en ricotta aan – een echte hit!
Een handige tip: kies voor kleine tortellini, omdat deze tijdens het koken iets groter worden. Of, als je iets speciaals wilt serveren, kies dan voor een grote tortellini en serveer deze in een klein kommetje voor een leuk dineridee!
Serveer je tortellini soep als een pro
Maak deze maaltijdsoep af met wat extra geraspte Parmezaanse kaas en misschien een stuk knapperig brood. Het is een fantastisch gerecht vol groenten en Italiaanse smaken, dat zowel jong als oud blij maakt.
Tortellini soep is hét gerecht voor koude herfstdagen. Makkelijk te maken, boordevol smaak, en het brengt iedereen aan tafel in een goed humeur.
Steps
1
Done
|
SoffritoSnijd de ui, wortel, bleekselderij en pompoen in kleine stukjes. Fruit dit 10 minuten in een scheutje olijfolie. |
2
Done
|
Tomaten puree tomatenblokjesVoeg tomatenpuree en blikje tomatenblokjes toe. |
3
Done
|
Tip |