0 0
Toscaanse ribollita soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stengels Cavolo nero Of boerenkool
3 kleine Wortel
3 stengels Bleekselderij
1 grote Uien
2 teentjes knoflook
1 blik Cherry tomaten
1 blik Fagioli bonen Kies je favo boon
Bosje Verse Italiaanse kruiden Tijm, rozemarijn
1 Laurierblaadje
Royaal zout en peper
Halve theelepel Chili poeder
Scheutje Olijfolie
1 blokje groenten bouillon
Extra
Handje Parmezaanse kaas
Stuk Brood
Indien aanwezig Parmezaan korst

Toscaanse ribollita soep

Een schaal vol comfort soep uit Toscane

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Toscaanse ribollita soep.

Comfort soep alarm. We waarschuwen je alvast, maak een lekkere pan vol! Het gaat zeker op want deze Italiaanse soep is overheerlijk. De naam ribollita betekent letterlijk opnieuw koken. Een echte Toscaanse klassieker die je vandaag maakt en morgen opnieuw aan de kook brengt. Met veel gerechten werkt dit zo, een nachtje laten staan zodat alle smaken lekker intrekken voor intense smaak beleving. Wij hopen dat het je gaat lukken. Wij konden geen dag wachten en aten alles in één keer op!

TOSCANE

Deze verrukkelijke soep wordt veelal geserveerd in Toscane. De hoofd ingrediënten zijn wortel, bleekselderij, bonen en cavolo nero.  Je kunt het een beetje vergelijken met een minestrone. Met de extra bonen enorm vullend en een prima maaltijd soep.  Ook worden de restanten brood toegevoegd zodat niks weggegooid hoeft te worden. Het brood neemt de smaak op en zal een beetje sompig worden. Wij doen dit niet want daar houden we niet zo van. Een zelfde soort soep uit Toscane Pappa al pomodoro – Toscaanse tomaten broodsoep.

Lekker rustiek brood ernaast om mee te dippen dat eten we er  wel bij. Vandaag hebben we de cannellini bonen vervangen door de Italiaanse fagioli bonen. Er stond nog een blikje in de kast meegenomen uit Sicilië deze zomer. Ach met deze soep mag je elke soort bonen gebruiken. Dat is het lekkere aan dit recept, kies je favorieten.
Niet vergeten de cavola nero als laatste toe te voegen, deze Italiaanse palmkool vergelijken we een beetje met onze boerenkool. Deze cavola nero met zijn donkere groene stengels is iets zoeter. Het blad is een beetje bobbelig en knapperig. Verwijder wel altijd de dikke nerf in het midden.
Wanneer je deze groenten wil gebruiken dan hebben we een heerlijk cavolo nero pesto online. Met deze pesto kun je ook de populaire lasagne met cavolo nero lasagne met Grano Padano  maken.

Wil je een andere Italiaanse soep proberen maak dat de klassieke minestrone soep.

Steps

1
Done

Groenten

Snijd de ui, bleekselderij, wortel, knoflook in fijne stukjes.

2
Done

Fruiten

Fruit de ui even aan in olijfolie.
Voeg na een paar minuten de andere groenten toe.
Rits de tijmblaadjes, en voeg het rozemarijn takje toe. Laurier kan erbij. Voor extra pit de chilipoeder.
Voeg een blik kers tomaatjes, bonen toe en 500 ml groenten bouillon.
Heb je toevallig nog een parmezaanse kaas korst dan mag deze erbij voor extra smaak. ( volgende x bewaren)

3
Done
30 minuten

Koken

Laat de soep een half uur zachtjes koken.

4
Done

Cavolo nero

Snijd de nerf uit het blad, het blad in stukjes.
Dit mag vooraf je het gaat serveren erbij. Heel even laten meekoken. Heb je geen cavolo nero dan is de Hollandse boerenkool een prima vervanger!

5
Done

Serveren

Serveer met geschaafde parmezaanse kaas. Lekker brood erbij , of oud brood in stukken er doorheen.

6
Done

Tip

Heb je toevallig een stukje parmezaanse kaas korst over, laat deze meegaren in de soep voor extra smaak!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi
previous
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi
Pompoen risotto met gorgonzola en salie
next
Pompoen risotto met gorgonzola en salie
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi
previous
Piccata van kalfsschnitzel met ricotta gnocchi
Pompoen risotto met gorgonzola en salie
next
Pompoen risotto met gorgonzola en salie

Add Your Comment