Ingredients
-
4 stengels Cavolo neroOf boerenkool
-
3 kleine Wortel
-
3 stengels Bleekselderij
-
1 grote Uien
-
2 teentjes knoflook
-
1 blik Cherry tomaten
-
1 blik Fagioli bonenKies je favo boon
-
Bosje Verse Italiaanse kruidenTijm, rozemarijn
-
1 Laurierblaadje
-
Royaal zout en peper
-
Halve theelepel Chili poeder
-
Scheutje Olijfolie
-
1 blokje groenten bouillon
-
Extra
-
Handje Parmezaanse kaas
-
Stuk Brood
-
Indien aanwezig Parmezaan korst
Directions
Toscaanse ribollita soep.
Comfort soep alarm. We waarschuwen je alvast, maak een lekkere pan vol! Het gaat zeker op want deze Italiaanse soep is overheerlijk. De naam ribollita betekent letterlijk opnieuw koken. Een echte Toscaanse klassieker die je vandaag maakt en morgen opnieuw aan de kook brengt. Met veel gerechten werkt dit zo, een nachtje laten staan zodat alle smaken lekker intrekken voor intense smaak beleving. Wij hopen dat het je gaat lukken. Wij konden geen dag wachten en aten alles in één keer op!
TOSCANE
Deze verrukkelijke soep wordt veelal geserveerd in Toscane. De hoofd ingrediënten zijn wortel, bleekselderij, bonen en cavolo nero. Je kunt het een beetje vergelijken met een minestrone. Met de extra bonen enorm vullend en een prima maaltijd soep. Ook worden de restanten brood toegevoegd zodat niks weggegooid hoeft te worden. Het brood neemt de smaak op en zal een beetje sompig worden. Wij doen dit niet want daar houden we niet zo van. Een zelfde soort soep uit Toscane Pappa al pomodoro – Toscaanse tomaten broodsoep.
Lekker rustiek brood ernaast om mee te dippen dat eten we er wel bij. Vandaag hebben we de cannellini bonen vervangen door de Italiaanse fagioli bonen. Er stond nog een blikje in de kast meegenomen uit Sicilië deze zomer. Ach met deze soep mag je elke soort bonen gebruiken. Dat is het lekkere aan dit recept, kies je favorieten.
Niet vergeten de cavola nero als laatste toe te voegen, deze Italiaanse palmkool vergelijken we een beetje met onze boerenkool. Deze cavola nero met zijn donkere groene stengels is iets zoeter. Het blad is een beetje bobbelig en knapperig. Verwijder wel altijd de dikke nerf in het midden.
Wanneer je deze groenten wil gebruiken dan hebben we een heerlijk cavolo nero pesto online. Met deze pesto kun je ook de populaire lasagne met cavolo nero lasagne met Grano Padano maken.
Wil je een andere Italiaanse soep proberen maak dat de klassieke minestrone soep.
Steps
1
Done
|
GroentenSnijd de ui, bleekselderij, wortel, knoflook in fijne stukjes. |
2
Done
|
FruitenFruit de ui even aan in olijfolie. |
3
Done
30 minuten
|
KokenLaat de soep een half uur zachtjes koken. |
4
Done
|
Cavolo neroSnijd de nerf uit het blad, het blad in stukjes. |
5
Done
|
ServerenServeer met geschaafde parmezaanse kaas. Lekker brood erbij , of oud brood in stukken er doorheen. |
6
Done
|
TipHeb je toevallig een stukje parmezaanse kaas korst over, laat deze meegaren in de soep voor extra smaak! |