0 0
Toscaanse roomsaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 sjalot
Scheutje olijfolie
2 theelepel
150 ml heet water
1/2 groentenbouillon
150 ml slagroom 30% vet Houdbare
6 zongedroogde tomaatjes
Handje spinazie
50 gram geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper

Toscaanse roomsaus

De lekkerste romige saus!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toscaanse Roomsaus – Een Verrukkelijke Saus die je Overal Bij Kunt Gebruiken

Ben je op zoek naar een makkelijke, romige saus die bij bijna elk gerecht past? Zoek niet verder! Deze Toscaanse roomsaus is super snel te maken en zit boordevol smaak. Met maar een paar simpele ingrediënten, maak je in 5 minuten een saus die perfect is voor de feestdagen – of gewoon voor een doordeweekse maaltijd.

Een Italiaanse Inspiratie, Maar Niet Echte Toscaanse Keuken

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is deze Toscaanse roomsaus niet echt traditioneel Italiaans. In Toscane draait de keuken (cucina toscana) om eenvoud: lokale, verse ingrediënten zonder zware room- of botersauzen. Maar door de heerlijke zongedroogde tomaatjes krijgt deze saus toch dat zonnige, Italiaanse tintje. Het resultaat? Een Italiaanse geïnspireerde saus met een rijke, romige twist – en daar mag je best van genieten!

Toscaanse Roomsaus Maken – Snel & Makkelijk Recept

Begin met het verhitten van een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een gesnipperde ui toe en fruit deze in de olijfolie tot hij zacht en glazig is, en de keuken heerlijk begint te geuren. Als de ui mooi glanst, schenk je een beetje bouillon en een flinke scheut room in de pan. Roer goed door, zodat de smaken zich goed mengen.

Voor de smaak voeg je een paar fijngehakte zongedroogde tomaatjes toe. Deze geven de saus een zomers, intens Italiaans tintje. Roer alles goed door, en strooi er vervolgens wat geraspte Parmezaanse kaas overheen. Terwijl de kaas smelt, wordt de saus lekker dik en krijgt hij een romige textuur.

Voor een gezonde twist kun je op het laatst een handje fijngesneden spinazie toevoegen. Laat de spinazie even kort slinken in de warme saus. Na een laatste roerbeurt is je roomsaus klaar om te serveren!

Waar Gebruik je Toscaanse Roomsaus Bij?

Deze saus is zo veelzijdig dat je er echt alle kanten mee op kunt. Wat dacht je van: Gebakken kip, worstjes en saucijzen, de populaire Toscaanse tortellini in roomsaus en onze populaire Toscaanse zalm in roomsaus.

Of je nu een diner voor vrienden organiseert of een snelle maaltijd nodig hebt, deze roomsaus is je redder in nood!

Steps

1
Done
10 minuten

Sjalot bouillon room

Fruit een sjalotje in een beetje olijfolie.
Voeg tomatenpuree toe.
Maak mooieen bouillon van heet water en het groentenbouillonblokje en voeg toe.
Laat het geheel heel even afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de room niet gaat schriften.
Giet de room erbij samen met de kaas en gesneden zongedroogde tomaten.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken alvorens je de de gesneden spinazie toegevoegd.
Voeg zout en peper naar smaak toe.

2
Done

Tip

Maak de saus van tevoren en bewaar hem in de koelkast, zodat je hem kunt toevoegen aan elk gerecht wanneer je maar wilt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse riso al forno
previous
Italiaanse riso al forno
Toscaanse tortellini in roomsaus
next
Toscaanse tortellini in roomsaus
Italiaanse riso al forno
previous
Italiaanse riso al forno
Toscaanse tortellini in roomsaus
next
Toscaanse tortellini in roomsaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here