Ingredients
-
2 kg Aardappelen
-
2 bolletjes knoflook
-
2 takjes Rozemarijn
-
Halve Citroen
-
1 eetlepel Grof zeezout
-
Veel Olijfolie
Directions
Toscaanse rozemarijn aardappeltjes!
Wanneer jullie nog niet in de vakantie stemming zijn dan komt dat nu wel met dit lekkere (bij)gerechtje!
Jullie kennen ze vast wel..deze heerlijke aardappel partjes uit de oven. Toscaanse rozemarijn aardappeltjes uit Italië. Deze vind je vooral in Toscane, en eet je samen met een heerlijke Bistecca alla Fiorentina. Wanneer je in Toscane bent zal je zien dat iedereen een paar rozemarijn struiken in de tuin heeft staan. Zo kunnen ze altijd deze heerlijke en simpele aardappeltjes maken!
Tegenwoordig liggen ze kant en klaar in de schappen van de super, maar zelf gemaakt vinden wij ze het allerlekkerste.
Het geheim van deze aardappeltjes is de olijfolie, en wees vooral niet te zuinig. Ook tijd is het geheime wapen. Laat ze ruim anderhalf uur in de oven garen. Fijngehakte rozemarijn, knoflook en grof zeezout maken het feest compleet. Wij hebben er wat partjes citroen bij gedaan….smullen
Maak ook eens de snelle en makkelijke plaattaart met rozemarijn aardappel.
Steps
1
Done
10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 210° |
2
Done
5 minuten
|
AardappeltjesWanneer je nieuwe aardappeltjes gebruikt laat je de schil eraan. Was ze eerst goed. |
3
Done
3 minuten
|
Rozemarijn knoflook citroenRits de rozemarijn van de takjes en hak fijn. |
4
Done
1 minuut
|
BakblikGebruik een ijzeren bakblik of plaat, ijzer geleid warmte beter dan aardewerk. |
5
Done
1,5 uur
|
OvenZet de schaal in de oven, laat die ruim 1,5 uur staan. |