0 0
Toscaanse rozemarijn aardappeltjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 kg Aardappelen
2 bolletjes knoflook
2 takjes Rozemarijn
Halve Citroen
1 eetlepel Grof zeezout
Veel Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Toscaanse rozemarijn aardappeltjes

De lekkerste Italiaanse aardappeltjes uit de oven

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toscaanse rozemarijn aardappeltjes! ⁣

Wanneer jullie nog niet in de vakantie stemming zijn dan komt dat nu wel met dit lekkere (bij)gerechtje! ⁣
Jullie kennen ze vast wel..deze heerlijke aardappel partjes uit de oven. In Italië, en vooral Toscane, eet je dit samen met een heerlijke Bistecca alla Fiorentina. Wanneer je in Toscane bent zal je zien dat iedereen een paar rozemarijn struiken in de tuin heeft staan. Zo kunnen ze altijd deze heerlijke en simpele aardappeltjes maken!

Tegenwoordig liggen ze kant en klaar in de schappen van de super, maar zelf gemaakt vinden wij ze het allerlekkerste.
Het geheim van deze aardappeltjes is de olijfolie, en wees vooral niet te zuinig. Ook tijd is het geheime wapen. Laat ze ruim anderhalf uur in de oven garen. Fijngehakte rozemarijn, knoflook en grof zeezout maken het feest compleet. Wij hebben er wat partjes citroen bij gedaan….smullen

Steps

1
Done
10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 210°

2
Done
5 minuten

Aardappeltjes

Wanneer je nieuwe aardappeltjes gebruikt laat je de schil eraan. Was ze eerst goed.
Snijd de aardappels in partjes.

3
Done
3 minuten

Rozemarijn knoflook citroen

Rits de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
Haal de schil vd knoflook. Wij hebben verse kleine bolletjes gebruikt.
Snijd een halve citroen in 3 partjes.
Schenk de olijfolie over de aardappels en hussel de rozemarijn,knoflook en citroen er doorheen.

4
Done
1 minuut

Bakblik

Gebruik een ijzeren bakblik of plaat, ijzer geleid warmte beter dan aardewerk.

5
Done
1,5 uur

Oven

Zet de schaal in de oven, laat die ruim 1,5 uur staan.
Regelmatig even de aardappels omscheppen. En wanneer het een beetje indroogt extra olijfolie erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Negroni sbagliato
previous
Negroni sbagliato
Pasta pesto met gegrilde groenten
next
Pasta pesto met gegrilde groenten
Negroni sbagliato
previous
Negroni sbagliato
Pasta pesto met gegrilde groenten
next
Pasta pesto met gegrilde groenten

Add Your Comment