0 0
Toscaanse tomaten broodsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 blik Gepelde tomaten
Brood
Olijf

Toscaanse tomaten broodsoep

Toscane op zijn best!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Toscaanse tomaten broodsoep

Pappa al Pomodoro.

Toscane Toscane, wat ben je mooi! En niet alleen de omgeving is prachtig ook het eten is geweldig. Sowieso eten we het liefst de Italiaanse keuken maar dat is voor jullie geen nieuwtje.

Vandaag maak ik voor jullie deze Toscanse broodsoep. Wannneer je denkt dat soep alleen voor de winter is, no way José… het smaakt juist verrukkelijk bij warme temperaturen. De smaak van de heerlijke tomaten, basilicum, olijfolie, knoflook en het oude brood.  In één woord MAGICO oftewel magisch. Ook is het juist perfect om af te koelen omdat je lichaam meer gaat zweten en dus de warmte beter kwijt kan.

In Italië gooit men niks weg, het oude brood word weer gebruikt voor een heerlijke panzanella (brood salade), of voor dit soepje. Kijk daar houden we van #nowaste.

Nog een voordeel is dat het snel te maken is! Wanneer je de tijd hebt pak je verse tomaten die je lekker laat roosteren, maar een blik gezeefde tomaten of passata kan ook. In no time staat dit lekkkere brood soepje op tafel. Lauwwarm gegeten…

Kun jij op dit moment iets lekkkerders bedenken

Buon Appetito!

Maaltijd soep.

Niks is lekkerder dan hartverwarmende soepen. Hebbben jullie wel eens de Toscaanse ribollita soep gegeten?
Een verrukkelijke soep wordt veelal geserveerd in Toscane. De hoofd ingrediënten zijn wortel, bleekselderij, bonen en cavolo nero.  Je kunt het een beetje vergelijken met een minestrone. Met de extra bonen enorm vullend en een prima maaltijd soep.  Ook worden de restanten brood toegevoegd zodat niks weggegooid hoeft te worden. Het brood neemt de smaak op en zal een beetje sompig worden. Wij doen dit niet want daar houden we niet zo van.

Een andere Italiaanse topper is minestrone soep, heerlijk en super gezond met lekker veel groenten.

Steps

1
Done
10 minuten

Brood

Het liefst gebruik je oud brood. Snij dit in blokjes en laat die in een bakblik 10 minuten drogen ( 180 graden)
Haal daarna uit de oven en zet klaar.

2
Done
25 minuten

Tomaten

Zeef je blikken tomaten. Wanneer je verse tomaten wil gebruiken dan rooster je deze, met zout en peper en flink olijfolie in de oven. 200 graden 25 minuten in de oven.

3
Done
10 minuten

Ui, wortel, peper flakes en knoflook

Snij je uitje en wortel fijn.
Neem een hapjespan en fruit dit samen met een geplette knoflook tenen rode peper flakes in de olijfolie.( op langzaam vuur)
10 minuten. Je zult de heerlijk aroma ruiken van dit heerlijke mensel.

4
Done
10 minuten

Voeg je gezeefde tomaten toe, 3 theelepels suiker, zout en peper.
De helft van je gescheurde verse basilicum ( wannneer je basilicum scheurt komt er extra smaak vrij.)
Laat dit 10 minuten sudderen.

5
Done
15 minuten

Brood

Voeg nu je brood toe en laat je nogmaals 10 tot 15 minuten sudderen.
Proef of je extra zout nodig hebt.

6
Done
5 minuten

Serveren

Laat je soepje iets afkoelen en schenk in je mooiste kommetjes.
Voeg wat basilicum blaadjes erbij.
Je kunt er ook nog wat parmezaanse kaas over raspen, dat vinden wij nl lekker.
Buon Appetito ????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mango ijs
previous
Fruitig mango ijs
Taco met crispy chicken
next
Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla
Mango ijs
previous
Fruitig mango ijs
Taco met crispy chicken
next
Zachte taco met crispy chicken, guacamole, mango en sla

Add Your Comment