Ingredients
-
2 blik Gepelde tomaten
-
Brood
-
Olijf
Directions
Toscaanse tomaten broodsoep is een verrukkelijke soep uit Italië. Hier genaamd Pappa al Pomodoro.
Toscane Toscane, wat ben je mooi! En niet alleen de omgeving is prachtig ook het eten is geweldig. Sowieso eten we het liefst de Italiaanse keuken maar dat is voor jullie geen nieuwtje.
Vandaag maak ik voor jullie deze Toscaanse tomaten broodsoep. Wanneer je denkt dat soep alleen voor de winter is, no way José… het smaakt juist verrukkelijk bij warme temperaturen. De smaak van de heerlijke tomaten, basilicum, olijfolie, knoflook en het oude brood. In één woord MAGICO oftewel magisch. Ook is het juist perfect om af te koelen omdat je lichaam meer gaat zweten en dus de warmte beter kwijt kan.
In Italië gooit men niks weg, het oude brood word weer gebruikt voor een heerlijke panzanella (brood salade), of voor dit soepje. Kijk daar houden we van #nowaste.
Nog een voordeel is dat het snel te maken is! Wanneer je de tijd hebt gebruik je verse tomaten die je lekker laat roosteren, maar een blik gezeefde tomaten of passata kan ook. In no time staat dit lekkkere brood soepje op tafel. Lauwwarm gegeten…
Kun jij op dit moment iets lekkkerders bedenken
Buon Appetito!
Maaltijd soep.
Niks is lekkerder dan hartverwarmende soepen. Hebbben jullie wel eens de Toscaanse ribollita soep gegeten?
Een verrukkelijke soep wordt veelal geserveerd in Toscane. De hoofd ingrediënten zijn wortel, bleekselderij, bonen en cavolo nero. Je kunt het een beetje vergelijken met een minestrone. Met de extra bonen enorm vullend en een prima maaltijd soep. Ook worden de restanten brood toegevoegd zodat niks weggegooid hoeft te worden. Het brood neemt de smaak op en zal een beetje sompig worden. Wij doen dit niet want daar houden we niet zo van.
Een andere Italiaanse topper is minestrone soep, heerlijk en super gezond met lekker veel groenten.
Steps
1
Done
10 minuten
|
BroodHet liefst gebruik je oud brood. Snijd dit in blokjes en laat die in een bakblik 10 minuten drogen ( 180 graden) |
2
Done
25 minuten
|
TomatenZeef de blikken tomaten. Wanneer je verse tomaten wil gebruiken dan rooster je deze, met zout en peper en flink olijfolie in de oven. 200 graden 25 minuten in de oven. |
3
Done
10 minuten
|
Ui, wortel, peper flakes en knoflookSnijd een uitje en wortel fijn. |
4
Done
10 minuten
|
Voeg de gezeefde tomaten toe, 3 theelepels suiker, zout en peper. |
5
Done
15 minuten
|
BroodVoeg nu het brood toe en laat het nogmaals 10 tot 15 minuten sudderen. |
6
Done
5 minuten
|
ServerenLaat het soepje iets afkoelen en schenk in je mooiste kommetjes. |