Ingredients
-
170 gr Witte basterd suiker
-
2 eieren
-
280 gr Bloem type ‘OO‘
-
0.5 tl Bak soda
-
40 gr Boter
-
100 gr AmandelenMet vliesje
-
1 tl honing
-
1 sinaasappel Sinaasappelschil
-
1 Ei dooier
Directions
Traditionele cantuccini koekjes!
Deze koekjes heb ik (Mariëlla) wel 500 000 000x gegeten. Moeder Queen kocht ze heel vaak en eigenlijk hadden we ze altijd wel in huis. Ze zijn namelijk heerlijk bij de thee na het eten!
Ik ben erg fan van deze koekjes maar gek genoeg had ik ze nooit helemaal zelf gemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Er is veel te vinden over deze koekjes op het internet en er zijn ook veel ‘Nederlandse’ versies van de koekjes. Die zijn net weer wat anders dan de koekjes die ze in Italië maken. Vaak vanille suiker aan toegevoed wat eigenlijk niet nodig is naast de witte basterd suiker. Nadat ik ze had gebakken heb ik meteen een testje gedaan met kant en klare cantuccini koekjes. De zelfgemaakte waren veel lekkerder! De smaak van sinaasappel kan namelijk niet ontbreken!
Wil jij ook de enige echte cantuccini’s maken? Lees dan snel verder!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Suiker en eiMix de suiker en ei met de keukenmachine tot het luchtig. |
2
Done
2 minuten
|
MengenVoeg daarna de bloem, boter en baksoda toe en meng kort. |
3
Done
|
AfmakenHak de amandelen grof. Het hoeven geen hele kleine stukjes te worden. |
4
Done
|
Rollen |
5
Done
10 minuten
|
SnijdenWanneer de rollen klaar zijn haal je ze uit de oven. Verwarm nu de oven meteen voor tot 200 graden. |
6
Done
10 minuten
|
AfkoelenLaat de koekjes goed afkoelen! |