0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
170 gr Witte basterd suiker
2 eieren
280 gr Bloem type ‘OO‘
0.5 tl Bak soda
40 gr Boter
100 gr Amandelen Met vliesje
1 tl honing
1 sinaasappel Sinaasappelschil
1 Ei dooier
Traditionele cantuccini koekjes

Traditionele cantuccini koekjes

De echte Italiaanse koekjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Traditionele cantuccini koekjes!

Deze koekjes heb ik (Mariëlla) wel 500 000 000x gegeten. Moeder Queen kocht ze heel vaak en eigenlijk hadden we ze altijd wel in huis. Ze zijn namelijk heerlijk bij de thee na het eten!

Ik ben erg fan van deze koekjes maar gek genoeg had ik ze nooit helemaal zelf gemaakt. Daar moest natuurlijk verandering in komen. Er is veel te vinden over deze koekjes op het internet en er zijn ook veel ‘Nederlandse’ versies van de koekjes. Die zijn net weer wat anders dan de koekjes die ze in Italië maken. Vaak vanille suiker aan toegevoed wat eigenlijk niet nodig is naast de witte basterd suiker. Nadat ik ze had gebakken heb ik meteen een testje gedaan met kant en klare cantuccini koekjes. De zelfgemaakte waren veel lekkerder! De smaak van sinaasappel kan namelijk niet ontbreken!

Wil jij ook de enige echte cantuccini’s maken? Lees dan snel verder!

 

Steps

1
Done
3 minuten

Suiker en ei

Mix de suiker en ei met de keukenmachine tot het luchtig.
Verwarm de oven voor op 190 graden

2
Done
2 minuten

Mengen

Voeg daarna de bloem, boter en baksoda toe en meng kort.

3
Done

Afmaken

Hak de amandelen grof. Het hoeven geen hele kleine stukjes te worden.
Voeg nu de honing, sinaasappelrasp van 1 sinaasappel en de amandelen toe aan het deegje en meng alles met elkaar.

4
Done

Rollen

Pak de helft van het deegje en rol hier een dikke rol van. Ik heb dit gedaan met bebloemde handen want het is een plakkerig deegje.
Doe hetzelfde met de andere helft van het deeg.
Smeer er nog wat ei dooier over heen en stopt de rollen dan in de oven voor 20 minuten op 190 graden.

5
Done
10 minuten

Snijden

Wanneer de rollen klaar zijn haal je ze uit de oven. Verwarm nu de oven meteen voor tot 200 graden.
Pak een brood mes en snij voorzichtig koekjes eraf. Leg de koekjes op hun zij op een andere bakplaat met bakpapier.
Wanneer de rollen helemaal op zijn stop je de koekjes weer in de oven voor 10 minuten op 200 graden.

6
Done
10 minuten

Afkoelen

Laat de koekjes goed afkoelen!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zelfgemaakte kaasstengels
next
Carpaccio op twee manieren
previous
Zelfgemaakte kaasstengels
next
Carpaccio op twee manieren

Add Your Comment