Ingredients
-
225 gr bloem
-
7 gram bakpoeder
-
Snufje zout
-
2 eetlepels fijne kristalsuiker
-
50 ml melk
-
70 ml water
-
40 gr roomboter
-
1 eetl rietsuiker
-
1 eidooier
-
3 eetlepels rietsuiker
-
125 ml slagroom
-
125 ml Mascarpone
Directions
Traditionele scones.
Soms zou ik willen dat ik in Engeland woon, het ontbijt sla ik daar over maar ga gewoon direct door aan de afternoon tea met die heerlijke traditionele scones! Wat is dat toch een groot feest.
Een etagère vol met heerlijke hapjes van hartig tot zoet.
Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de scones. Een klein broodje die je eet met clotted cream, jam en lemon curd.
Heel simpel te maken! Met ons recept gebruikt kan het niet mislukken.
Enjoy your afternoon tea.!
Kijk voor het lemon curd recept hier.
Steps
1
Done
10 min
|
Deeg makenMeng in de kom het bakmeel met een snuf zout, voeg er 40 gram gesneden blokjes boter aan toe. |
2
Done
5 min
|
Deeg verwerkenRol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en kneed voorzichtig met je handen: voor een luchtige scone moet je niet te hard kneden. |
3
Done
15
|
OvenBestrijk de bovenkant met geklopte eidooier en strooi een beetje rietsuiker er op. |
4
Done
2 min
|
Clotted CreamMeng de mascarpone met geklopte slagroom. |