Ingredients
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
6 abrikozen
-
3 perzikOf nectarines
-
10 amaretti koekjesJe kunt ook lange vingers gebruiken
-
2 sinaasappel
-
2 eetlepel Pistache nootjesGehakte
-
2 dopjes Amaretto
Directions
Als iets een mooi toetje is dan is het deze trifle met perzik en abrikoos wel!
De Queens zijn dol op toetjes, en daarom is dit ook een favoriet onderdeel van onze receptjes. Of we ook daadwerkelijk vaak desserts eten is een tweede. Zeker in een restaurant eten we dan ook een voor en hoofdgerecht en slaan we het nagerecht over. Alhoewel Mariëlla gaat altijd wel voor een toetje. Haar uitspraak is; een toetje gaat niet door de maag, maar door je hart… Hierdoor is er altijd plek voor een toetje!
Maar goed, niet iedereen kan altijd een toetje op. Voor dit dessert moet je gewoon ruimte over houden, dit wil je namelijk niet missen. Trifles zijn niet alleen leuk om te zien, ook super snel en makkelijk te maken. Je hebt alleen wel wat leuke glazen serveer glaasjes nodig, anders zie je de mooie laagjes niet.
WAT IS EEN TRIFLE?
Dit toetje komt eigenlijk uit de Engelse keuken. Het is daar een klassieker dit altijd bestaat uit laagjes. Vaak is er een cake besprenkeld met bijvoorbeeld sherry en daar bovenop vers fruit. Altijd geserveerd in glas dus. Mariëlla heeft zo een mooie grote schaal maar José heeft alleen deze leuke kleintjes. Met kerst is zo een groot pronkstuk natuurlijk leuk, maar heb je een etentje met vrienden dan is het ook leuk om een klein schaaltje per persoon te serveren.
ITALIAANSE TRIFLE
Wij hebben natuurlijk een Italiaanse versie gemaakt van dit Engelse toetje namelijk de trifle met perzit en abrikoos. Wij gebruiken amaretti koekjes i.p.v. cake. Het fruit inclusief de koekjes hebben we gedrenkt in een mengsel van sinaasappelsap en Amaretto, crème van slagroom en mascarpone en de verse abrikoos en de perzik.
Moeten we nog meer zeggen…. Dit waanzinnige dessert sla je natuurlijk op, want zijn we niet allemaal dol op makkelijke toetjes die er geweldig uitzien? Wil je nog wat makkelijke toetjes inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij dit mascarpone en limoncello toetje.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Perzik abrikoos sinaasappelSnijd de perzik en abrikoos in partjes. |
2
Done
3 minuten
|
Slagroom mascarponeKlop de slagroom lobbig, en meng de mascarpone erdoor samen met de sinaasappel rasp. |
3
Done
2 minuten
|
Glaasjes vullenJe kunt glaasjes vullen, maar wanneer je een grote glazen pot hebt kun je een hele grote trifle maken (neem dan 2x het recept.) |