0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
6 abrikozen
3 perzik Of nectarines
10 Amaretti koekjes Je kunt ook lange vingers gebruiken
2 sinaasappel
2 eetlepel Pistache nootjes Gehakte
2 dopjes Amaretto
Trifle met perzik en abrikoos

Trifle met perzik en abrikoos

Trifle op z’n Italiaans

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Als iets een mooi toetje is dan is het deze trifle met perzik en abrikoos wel!

De Queens zijn dol op toetjes, en daarom is dit ook een favoriet onderdeel van onze receptjes. Of we ook daadwerkelijk  vaak desserts eten is een tweede. Zeker in een restaurant eten we dan ook een voor en hoofdgerecht en slaan we het nagerecht over. Alhoewel Mariëlla gaat altijd wel voor een toetje. Haar uitspraak is; een toetje gaat niet door de maag, maar door je hart… Hierdoor is er altijd plek voor een toetje!

Maar goed, niet iedereen kan altijd een toetje op. Voor dit dessert moet je gewoon ruimte over houden, dit wil je namelijk niet missen. Trifles zijn niet alleen leuk om te zien, ook super snel en makkelijk te maken. Je hebt alleen wel wat leuke glazen serveer glaasjes nodig, anders zie je de mooie laagjes niet.

WAT IS EEN TRIFLE?

Dit toetje komt eigenlijk uit de Engelse keuken. Het is daar een klassieker dit altijd bestaat uit laagjes. Vaak is er een cake besprenkeld met bijvoorbeeld sherry en daar bovenop vers fruit. Altijd geserveerd in glas dus. Mariëlla heeft zo een mooie grote schaal maar José heeft alleen deze leuke kleintjes. Met kerst is zo een groot pronkstuk natuurlijk leuk, maar heb je een etentje met vrienden dan is het ook leuk om een klein schaaltje per persoon te serveren.

ITALIAANSE TRIFLE

Wij hebben natuurlijk een Italiaanse versie gemaakt van dit Engelse toetje namelijk de trifle met perzit en abrikoos. Wij gebruiken amaretti koekjes i.p.v. cake. Het fruit inclusief de koekjes hebben we gedrenkt in een mengsel van sinaasappelsap en Amaretto, crème van slagroom en mascarpone en de verse abrikoos en de perzik.

Moeten we nog meer zeggen…. Dit waanzinnige dessert sla je natuurlijk op, want zijn we niet allemaal dol op makkelijke toetjes die er geweldig uitzien? Wil je nog wat makkelijke toetjes inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij dit mascarpone en limoncello toetje.

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Perzik abrikoos sinaasappel

Snijd de perzik en abrikoos in partjes.
Rasp de sinaasappel, pers deze daarna uit.
Het sap van de sinaasappel en scheut amaretto vermeng je met het fruit.
Laat dit even staan.

2
Done
3 minuten

Slagroom mascarpone

Klop de slagroom lobbig, en meng de mascarpone erdoor samen met de sinaasappel rasp.

3
Done
2 minuten

Glaasjes vullen

Je kunt glaasjes vullen, maar wanneer je een grote glazen pot hebt kun je een hele grote trifle maken (neem dan 2x het recept.)
Schenk het sap van het fruit over in een ander bakje.
Dep de amaretti koekjes erin en verkruimel op de bodem van de glaasjes.
Daarop doe je wat fruit en klodder van het slagroom/mascarpone mengsel.
Nog een laagje koek, fruit en toefje room.
Eventueel wat gehakte pistachenoten om het af te maken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gehaktballetjes in tomatensaus
previous
Gehaktballetjes in tomatensaus
Courgette en komkommer in het zuur
next
Courgette en komkommer in het zuur
Gehaktballetjes in tomatensaus
previous
Gehaktballetjes in tomatensaus
Courgette en komkommer in het zuur
next
Courgette en komkommer in het zuur

Add Your Comment