0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x ons recept Pesto Maak een mooie pesto
150 gr Haricots verts Je kunt ook
200 gram Aardappelen Kruimig
50 gr Pijnboompitten
zout en peper
400 gram Pasta
100 gram Pecorino kaas Mag ook parmezaanse kaas
1 Sjalot
Olijf olie
Trofie met pesto aardappeltjes en boontjes

Trofie met pesto aardappeltjes en boontjes

De perfecte trofie pasta uit Ligurië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Trofie met pesto aardappeltjes en boontjes!

Heb jij dat ook dat je wanneer je op vakantie bent altijd kiest voor de streekgerechten? Wij doen dat in ieder geval wel, je weet namelijk dat dat altijd goed is. Deze trofie met pesto aardappeltjes en boontjes eet je in Ligurië. Lang geleden hebben we dit recept al gepost en eigenlijk nooit meer gemaakt. Wat heerlijk dat ons verblijf dit weer even bij ons op de kaart zetten. Vandaag met een spetterende nieuwe foto.

Voor dit gerecht maak je een heerlijke zelfgemaakte basilicum pesto, maar wanneer je geen tijd daarvoor hebt is een ‘vers’ bakje van de supermarkt ook prima. Liever niet uit een potje.  Je kookt kleine stukjes aardappel samen met de sperzieboontjes die als laatste samen met pesto door de pasta roert. Met een laagje  Parmezaanse of pecorino  kaas erbovenop smaakt het verrukkelijk! Het idee is nu nog om zelf een keer de trofie pasta te maken. Dit ging ons deze week niet meer lukken maar jullie houden dit tegoed.

In Ligurië ziet dit bordje er vaak nog groener uit, dus nog veel meer pesto. Het gevolg hiervan is dat je na drie happen eigenlijk al vol zit. Wij kiezen ervoor om iets minder pesto te gebruiken maar wil je wat meer dan kan dat natuurlijk. Ook willen ze wel eens daar de aardappel helemaal stuk koken en de sperzieboontjes pletten door de pesto. Je kunt dus heerlijk variëren ook met de hoeveelheid aardappeltjes en sperzieboontjes.

Dit gerechtje doet ons een beetje denken aan onze pasta con patate. Lekker veel groenten zoals aardappel, wortel en bleekselderij. Met een toevoeging van tomaten puree voor een rode kleur. Deze schalen vallen bij ons in categorie confort food en heel makkelijk te maken.

Steps

1
Done
20

Groenten

Snijd de aardappeltjes in kleine blokjes en snijd de haricots verts in vieren.
Kook deze samen met zout zo’n 20 minuten. Laat ze goed uitlekken

2
Done
5

Saus

Fruit het uitje in olijfolie en voeg de teen knoflook toe, verwijder deze knoflookteen als deze bijna bruin is.
Roer er de gekookte aardappels en boontjes door. De pesto daarbij plus een handje kaas.

3
Done
2

Pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten. (Optioneel)

4
Done
5

Serveren

Kook de trofie pasta met een schepje zout. Roer de groenten met pesto door de pasta en voeg ietsje kookvocht toe.
Serveer met pijnboompitten en extra kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse pannenkoek
previous
Pannenkoek op zijn Italiaans
ontbijt met home-made granola
next
Ontbijt met home-made granola
Italiaanse pannenkoek
previous
Pannenkoek op zijn Italiaans
ontbijt met home-made granola
next
Ontbijt met home-made granola

Add Your Comment