0 0
Truffelrisotto met geschaafde spruitjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 sjalot
Klein scheutje olijfolie
100 gram risotto
30 ml witte wijn
1 groentenbouillon
600 ml heet water
naar smaak zout en peper
50 gram Truffelkaas van Henri Willig
1 klontje gezouten roomboter
Geschaafde spruitjes
300 gram spruitjes
Naar smaak zout en peper
Scheut olijfolie
50 gram Truffelkaas van Henri Willig
3 eetlepel gehakte hazelnoten Walnoot kan ook

Truffelrisotto met geschaafde spruitjes

Die subtiele truffelsmaak maakt de risotto fantastisch!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Geschaafde spruitjes

Directions

Share

Truffelrisotto met geschaafde spruitjes: een feestelijke topper voor de feestdagen

Ben je op zoek naar een spectaculair gerecht om indruk te maken tijdens de feestdagen? Deze truffelrisotto met geschaafde spruitjes is precies wat je zoekt! Een romige risotto gecombineerd met de verfijnde smaak van truffel en knapperige spruitjes: perfect voor een diner waar iedereen nog lang over napraat. En nee, risotto maken is écht niet moeilijk. Volg onze tips, en je hebt gegarandeerd succes.

Hoe maak je risotto als een pro?

Risotto maken kost ongeveer 18 minuten en is eenvoudiger dan je denkt. Fruit een uitje zachtjes in olijfolie, voeg de risottorijst toe en blus af met een scheutje witte wijn. Giet daarna in kleine beetjes warme bouillon erbij terwijl je blijft roeren. Na 15 minuten proef je of de rijst beetgaar is. Als dat zo is, voeg je een klontje boter en geraspte truffelkaas van Henri Willig toe. Deze kaas zorgt voor een heerlijke, subtiele truffelsmaak die perfect bij het gerecht past. Probeer ook eens hun andere kazen voor bijvoorbeeld een snelle flatbread pizza of quiche met broccoli en kaas.

De showstopper: geschaafde spruitjes uit de oven

Wat deze risotto extra feestelijk maakt, zijn de geschaafde spruitjes met truffel. Schaaf de spruitjes fijn met een mandoline of een scherp mes en meng ze met olijfolie, geraspte truffelkaas en gehakte hazelnoten. Rooster de spruitjes in de oven tot ze lekker krokant zijn. Begin hieraan voordat je de risotto maakt, zodat alles op tijd klaar is.

Een feestelijke vegetarische maaltijd

Serveer de romige risotto op mooie borden en top af met de krokante spruitjes. Het resultaat is een heerlijk vegetarisch gerecht dat perfect past bij een feestelijk diner. Of je nu een kerstdiner, een nieuwjaarsfeest of een gezellige avond organiseert, deze truffelrisotto met spruitjes wordt het hoogtepunt van de avond. Probeer het zelf en geniet!

 

Steps

1
Done

Spruitjes

Was de spruitjes en verwijder het buitenste blad en het kleine stronkje aan de onderkant. Schaaf ze in dunne plakjes met een mandoline of gebruik een scherp mes. Meng de spruitjes met een scheutje olijfolie, zout, peper naar smaak en geraspte truffelkaas van Henri Willig.

2
Done
25 minuten

Oven

Roer alles goed door elkaar en verdeel de spruitjes gelijkmatig over een bakplaat. Rooster ze 20 minuten in een oven op 180 °C. Houd de oven goed in de gaten zodat de spruitjes niet te hard gaan. Wanneer de kaas mooi gesmolten is en een krokant korstje heeft gekregen, zijn de spruitjes klaar.

3
Done
15 minuten

Risotto

Snijd een uitje fijn en fruit dit zachtjes in een klein laagje olijfolie.
Voeg de risottorijst toe en bak deze een minuutje mee.
Blus af met een scheutje witte wijn. Maak intussen een bouillon van heet water en een groentebouillonblokje.
Schenk regelmatig een soeplepel bouillon bij de rijst en roer deze steeds goed door.

4
Done
2 minuten

Boter en kaas

Proef na 15 minuten of de rijst beetgaar is.
Voeg vervolgens een klontje boter en de geraspte truffelkaas van Henri Willig toe.
Laat dit een minuutje staan met de deksel op de pan.
Roer daarna alles goed door elkaar, en je risotto is klaar om te serveren.

5
Done

Serveren

Schep de risotto op een bordje met daarop een paar lepels van de spruitjes.

6
Done

Tip

Wanneer je de spruitjes maakt, verdubbel dan het recept. Ze zijn namelijk heerlijk om bij vis of vlees te gebruiken. Een perfect bijgerecht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
geschaafde spruitjes uit de oven
previous
Geschaafde spruitjes uit de oven
cranberryboter
next
Cranberryboter
geschaafde spruitjes uit de oven
previous
Geschaafde spruitjes uit de oven
cranberryboter
next
Cranberryboter

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here