Ingredients
-
Deeg
-
225 gram Semola
-
3 eieren
-
Snuf Zout
-
1 Rode bietGekookt
-
Vulling
-
125 gram ricotta kaas
-
150 gram Geitenkaas
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
Beetje Zwarte peper
-
Van 1 citroen Citroen rasp
-
Klein handje verse muntFijn gesneden
-
Saus
-
200 gram Roomboter
-
4 eetlepel Pijnboompitten
-
Van 1 citroen Citroen rasp
-
Extra
-
Naar smaak Munt
Directions
Tulpen pasta
Met pasta stoeien is onze favoriete bezigheid, er zijn ook zoveel soorten en hoe leuk is dit om zelf te maken!
Voor @Bourgini mochten we de pasta deegroller uit proberen, een handig apparaat waarbij je prachtige vellen pasta kan draaien. Een geweldig accessoire die je kan aansluiten op verschillende keukenmachines, natuurlijk op de Bourgini Chef Kitchen Pro maar ook bijvoorbeeld op een Kitchenaid. Wij maken er dankbaar gebruik van, want pasta maken is nog nooit zo makkelijk geweest!
Omdat het volgende week Moederdag is maken we een feestelijke pasta.
Kennen jullie de cappelletti pasta? Dit zijn gevulde pasta’s uit Noord-Italië. Normaal worden deze deeglapjes in kleine vierkantjes gesneden , dubbel gevouwen zodat er een puntje ontstaat. Het lijken dan kleine mijtertjes/hoedjes.
Vandaag hebben we vormpjes uitgestoken met een koekjessteker in de vorm van een bloem. Gevuld met een waanzinnige kaas vulling met munt en citroen. Na het vouwen zien ze eruit als een tulp!
Een geweldige samenwerking tussen Nederland en Italië vinden wij.
Wij mogen ook nog deze geweldige pasta opzetstukken weggeven! Wil jij ook graag op een makkelijke manier pasten maken? Doe dan mee.
Hoe kun je winnen?
*Laat in een reactie weten voor wie jij een mooie pasta wilt maken. Dit mag natuurlijk een lieve moeder zijn maar hoeft niet.
*Wij zouden het heel leuk vinden als je ons en bourgini volgt
*Het delen van de post mag ook natuurlijk altijd, maar is niet verplicht natuurlijk!
Wil je zien hoe we deze pasta maken? Er staat een reels filmpje op instagram.
Steps
1
Done
15 minuten
|
Pasta deegMaak eerst de bieten puree. Neem een gekookte biet en schil deze. Pureer tot de meest fijne structuur. Wikkel de bal in plastic folie en laat dit een half uur rusten op het werkblad. |
2
Done
5 minuten
|
Deeg vellenNeem de helft van het deeg. Draai mooie vellen met de pasta maker. Begin op stand 8. Halverwege snijden wij het lapje in tweeën omdat het werken met hele lange lappen lastig is. |
3
Done
5 minuten
|
VullingMeng alle ingrediënten van de vulling door elkaar en stop dit in een spuitzak. |
4
Done
10 minuten
|
VormpjeVandaag gebruiken wij een koekjes bloem vorm. Je kunt natuurlijk ook vierkantjes of ronde vormpjes van 3×3 cm maken voor de orginele hoedjes |
5
Done
5 minuten
|
SausRooster de pijnboompitten zachtjes. Na het roosteren doe je er roomboter en wat geraspte citroenschil bij. |
6
Done
3 minuten
|
Pasta kokenWanneer de pasta nog vrij vers is kook je ze 3 minuten in gezouten water. Zijn de pasta’s al aardig ingedroogd kook je ze iets langer maar wel zachtjes koken. |
7
Done
1 minuut
|
Serveren |