0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
225 gram Semola
3 eieren
Snuf Zout
1 Rode biet Gekookt
Vulling
125 gram ricotta kaas
150 gram Geitenkaas
50 gram Parmezaanse kaas
Beetje Zwarte peper
Van 1 citroen Citroen rasp
Klein handje verse munt Fijn gesneden
Saus
200 gram Roomboter
4 eetlepel Pijnboompitten
Van 1 citroen Citroen rasp
Extra
Naar smaak Munt
Tulpen pasta

Tulpen pasta

Hollandser kan het niet

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Tulpen pasta

Met pasta stoeien is onze favoriete bezigheid, er zijn ook zoveel soorten en hoe leuk is dit om zelf te maken!
Voor @Bourgini mochten we de pasta deegroller uit proberen, een handig apparaat waarbij je prachtige vellen pasta kan draaien. Een geweldig accessoire die je kan aansluiten op verschillende keukenmachines, natuurlijk op de Bourgini Chef Kitchen Pro maar ook bijvoorbeeld op een Kitchenaid. Wij maken er dankbaar gebruik van, want pasta maken is nog nooit zo makkelijk geweest!

Omdat het volgende week Moederdag is maken we een  feestelijke pasta.
Kennen jullie de cappelletti pasta? Dit zijn gevulde pasta’s uit Noord-Italië. Normaal worden deze deeglapjes in kleine vierkantjes gesneden , dubbel gevouwen zodat er een puntje ontstaat. Het lijken dan kleine mijtertjes/hoedjes.

Vandaag hebben we vormpjes uitgestoken met een koekjessteker in de vorm van een bloem. Gevuld met een waanzinnige kaas vulling met munt en citroen. Na het vouwen zien ze eruit als een tulp!

Een geweldige samenwerking tussen Nederland en Italië vinden wij.
Wij mogen ook nog deze geweldige pasta opzetstukken weggeven! Wil jij ook graag op een makkelijke manier pasten maken? Doe dan mee.

Hoe kun je winnen?

*Laat in een reactie weten voor wie  jij een mooie pasta wilt maken. Dit mag natuurlijk een lieve moeder zijn maar hoeft niet.

*Wij zouden het heel leuk vinden als je ons en bourgini volgt
*Het delen van de post mag ook natuurlijk altijd, maar is niet verplicht natuurlijk!

Wil je zien hoe we deze pasta maken? Er staat een reels filmpje op instagram.

 

Steps

1
Done
15 minuten

Pasta deeg

Maak eerst de bieten puree. Neem een gekookte biet en schil deze. Pureer tot de meest fijne structuur.
Zeef de semola met wat zout. Maak een kuiltje in het midden.
Breek 2 eieren (op kamertemperatuur) en doe deze in het kuiltje met 2 eetlepel bieten puree.
Wil je de pasta nog iets roder dan kun je ervoor kiezen om wat kleurstof te gebruiken.
Roer dit langzaam door elkaar en kneed dit tot een bal ongeveer 10 minuten goed tot dat je een soepel deeg hebt.

Wikkel de bal in plastic folie en laat dit een half uur rusten op het werkblad.

2
Done
5 minuten

Deeg vellen

Neem de helft van het deeg. Draai mooie vellen met de pasta maker. Begin op stand 8. Halverwege snijden wij het lapje in tweeën omdat het werken met hele lange lappen lastig is.
Wij eindigen op stand drie van de pastamaker.

3
Done
5 minuten

Vulling

Meng alle ingrediënten van de vulling door elkaar en stop dit in een spuitzak.

4
Done
10 minuten

Vormpje

Vandaag gebruiken wij een koekjes bloem vorm. Je kunt natuurlijk ook vierkantjes of ronde vormpjes van 3×3 cm maken voor de orginele hoedjes
pasta.( de randen deeg die na het uitsteken overblijven rol direct weer tot een bol en draait er een nieuwe lap deeg van)
Kluts een eitje en smeer met een kwastje de bovenrand van het vormpje in.
Spuit op elk vormpje een dotje vulling.
Vouw het lapje dicht en trekt de punten naar elkaar toe waarbij je ze goed op elkaar drukt.
Leg de tulpjes op bakpapier met wat semola. Dit voorkomt dat ze gaan plakken.

5
Done
5 minuten

Saus

Rooster de pijnboompitten zachtjes. Na het roosteren doe je er roomboter en wat geraspte citroenschil bij.
Ietsje zout en peper vd molen. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.

6
Done
3 minuten

Pasta koken

Wanneer de pasta nog vrij vers is kook je ze 3 minuten in gezouten water. Zijn de pasta’s al aardig ingedroogd kook je ze iets langer maar wel zachtjes koken.
Schep de pasta’s uit het kookwater en doe ze bij de saus laat deze een minuutje mee pruttelen.

7
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de pasta met wat extra muntblaadjes en Parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snelle arancini
previous
Snelle risotto bitterballen
Artisjokken
next
Artisjok op 3 manieren
Snelle arancini
previous
Snelle risotto bitterballen
Artisjokken
next
Artisjok op 3 manieren

Add Your Comment