0 0
Turkse pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
6 Wraps
250 gram Rundergehakt
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 eetlepel Tomaten puree
1 eetlepel Harissa Of een rood pepertje
1 teen knoflook
paar takjes Platte peterselie
naar smaak zout en peper
Beleg
1 komkommer
250 gram kleine tomaatjes
paar takjes Platte peterselie
flesje knoflook saus

Turkse pizza

Vandaag een Turkse pizza in plaats van Italiaanse!

Cuisine:

    Ingredients

    • Bodem

    • Beleg

    Directions

    Share

    Turkse pizza!

    Zoals jullie weten wonen de Queens niet in het zelfde huis. Mariëlla woont in Amsterdam en José in het Oosten des lands. Dat betekent niet dat we elkaar nooit zien, nee wij spreken appen elkaar wel een paar keer per dag. Ook is Jo veel in Amsterdam dus zien we elkaar regelmatig. Terwijl we face timen maakt Mariëlla gewoon haar avond eten en vroeg Jo zich af wat ze nu weer aan het maken was. Ohh mam dat is lahmacun. Nou weet ik veel maar lahmacun wat? Ha ha ik had er nooit van gehoord, maar wel van Turkse pizza want dat at mijn zoon Giacomo ook heel vaak na het stappen.

    Reden genoeg om eens in de Turkse keuken te duiken en ontdekken hoe die pizza er dan uitziet. Mariëlla heeft met haar drukke baan niet altijd tijd om uitgebreid te koken, dus wanneer ze op zondag haar hele week aan boodschappen besteld dan zitten er veel goede basis artikelen bij en heel veel groenten. De Turkse pizza bodem is kant en klaar te bestellen, die je dan beleg met de lekkerste groenten en salade.

    José ging voor gedeeltelijk makkelijk, en heb een Libanese bodem gebruikt uit de Turkse winkel.  Hier op een gehakt vulling met de lekkerste kruiden en heel veel paprika, tomaat, knoflook.  Vervolgens mix je dit heel goed en smeer je het over de bodem. Afbakken in de oven en beleggen met wat je wilt. Een frisse krokante sla zoals ijsbergsla is heerlijk, knapperige komkommer en tomaatjes. Dit geheel maakt je af met een dikke klodder knoflooksaus. Een echte must! Je kunt ook kiezen voor een yoghurtsaus met verse kruiden, een iets gezondere versie.

    Eet het als een pizza of vouw het dubbel als een wrap. Wij zeggen een geslaagd hapje comfort food!

    Wil je zelfgemaakte volkoren wraps maken, heerlijk makkelijk en gezond. Liever een pizza met pompoen en courgette, of een pizza met gehaktballetjes, ook heerlijk!

    Steps

    1
    Done
    45 minuten

    Wraps maken

    Wil je zelf gezonde wraps maken dan maakt je ons recept (de link kun je vinden in het verhaal)
    Je kunt ook kant en klaar bodem gebruiken of flat bread uit de Turkse winkel.

    2
    Done
    10 minuten

    Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    3
    Done
    10 minuten

    Gehakt mengsel

    Rasp de paprika met een groenten/kaas rasp.
    Snijd de rode ui,, peterselie en knoflook super fijn.
    Kruid met zout en peper en een eetlepel harissa. Je kunt ook een rood pepertje heel fijn snijden.
    maak het op smaak met zout en peper en een lepel tomaten puree.
    Je kunt ok alles in een mixertje gooien voor een fijn mengsel.
    Meng de gehakt met deze mix.

    4
    Done

    Topping

    Maak het beleg klaar.
    Snijd de komkommer doormidden en verwijder de kern. Snijd dit in mooie blokjes.
    Snijd de tomaatjes doormidden.
    Was de ijsbergsla,

    5
    Done

    Wraps

    Smeer de wraps in met en dunne laag gehaktmengsel.
    Verwarm 10 minuten in de oven. (200 graden)

    6
    Done

    SERVEREN

    Serveer de wraps met frisse groenten, zoals tomaatjes ijsbergsla en komkommer.
    Een knoflooksaus en wat extra peterselie erover en smullen maar.
    Je kunt ok een sausje maken van yoghurt en fijngesneden peterselie.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Paas koekjes
    previous
    Heerlijke Paaskoekjes
    next
    Wortel pompoen soep
    Paas koekjes
    previous
    Heerlijke Paaskoekjes
    next
    Wortel pompoen soep

    Add Your Comment