Ingredients
-
Bodem
-
6 wraps
-
250 gram rundergehakt
-
1 rode paprika
-
1 rode ui
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
1 eetlepel harissaOf een rood pepertje
-
1 teen knoflook
-
paar takjes platte peterselie
-
naar smaak zout en peper
-
Beleg
-
1 komkommer
-
250 gram kleine tomaatjes
-
paar takjes platte peterselie
-
flesje knoflook saus
Directions
Turkse pizza!
Zoals jullie weten wonen de Queens niet in het zelfde huis. Mariëlla woont in Amsterdam en José in het Oosten des lands. Dat betekent niet dat we elkaar nooit zien, nee wij spreken appen elkaar wel een paar keer per dag. Ook is Jo veel in Amsterdam dus zien we elkaar regelmatig. Terwijl we face timen maakt Mariëlla gewoon haar avond eten en vroeg Jo zich af wat ze nu weer aan het maken was. Ohh mam dat is lahmacun. Nou weet ik veel maar lahmacun wat? Ha ha ik had er nooit van gehoord, maar wel van Turkse pizza want dat at mijn zoon Giacomo ook heel vaak na het stappen.
Reden genoeg om eens in de Turkse keuken te duiken en ontdekken hoe die pizza er dan uitziet. Mariëlla heeft met haar drukke baan niet altijd tijd om uitgebreid te koken, dus wanneer ze op zondag haar hele week aan boodschappen besteld dan zitten er veel goede basis artikelen bij en heel veel groenten. De Turkse pizza bodem is kant en klaar te bestellen, die je dan beleg met de lekkerste groenten en salade.
José ging voor gedeeltelijk makkelijk, en heb een Libanese bodem gebruikt uit de Turkse winkel. Hier op een gehakt vulling met de lekkerste kruiden en heel veel paprika, tomaat, knoflook. Vervolgens mix je dit heel goed en smeer je het over de bodem. Afbakken in de oven en beleggen met wat je wilt. Een frisse krokante sla zoals ijsbergsla is heerlijk, knapperige komkommer en tomaatjes. Dit geheel maakt je af met een dikke klodder knoflooksaus. Een echte must! Je kunt ook kiezen voor een yoghurtsaus met verse kruiden, een iets gezondere versie.
Eet het als een pizza of vouw het dubbel als een wrap. Wij zeggen een geslaagd hapje comfort food!
Wil je zelfgemaakte volkoren wraps maken, heerlijk makkelijk en gezond. Liever een pizza met pompoen en courgette, of een pizza met gehaktballetjes, ook heerlijk!
Steps
1
Done
45 minuten
|
Wraps makenWil je zelf gezonde wraps maken dan maakt je ons recept (de link kun je vinden in het verhaal) |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
10 minuten
|
Gehakt mengselRasp de paprika met een groenten/kaas rasp. |
4
Done
|
ToppingMaak het beleg klaar. |
5
Done
|
WrapsSmeer de wraps in met en dunne laag gehaktmengsel. |
6
Done
|
SERVERENServeer de wraps met frisse groenten, zoals tomaatjes ijsbergsla en komkommer. |