0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Penne pasta
300 gr garnalen
250 gr spinazie
125 ml Kook room light
3 trosjes Honingtomaatjes van Looye Kwekers
Olie en kruiden
Naar smaak Grof zeezout
Naar smaak Grof gemalen peper
Naar smaak Peterselie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ

Tuscan Shrimps met Looye HoningtomaatjesⓇ

Een heerlijke en makkelijke pasta met zoete tomaatjes!

Cuisine:

Ingredients

  • Olie en kruiden

Directions

Share

Tuscan Shrimps met heerlijke HoningtomatenⓇ van Looye Kwekers!

Wat eten wij veel tomaatjes! Jullie hebben vast wel gemerkt dat tomaten in vrij veel van onze recepten voorkomen. Het is dan ook een veelzijdig ingrediënt dat het erg goed doet in veel verschillende gerechten. Zeker in de Italiaanse keuken, waar wij ontzettend dol op zijn, komen ze erg goed van pas.

Toen Looye Kwekers ons vroeg om een recept te ontwikkelen met de heerlijke HoningtomatenⓇ zeiden we direct ja. Met HoningtomatenⓇ kun je namelijk alle kanten op! Wij vinden deze tros-cherrytomaten erg lekker, omdat ze een unieke zoete smaak hebben en een stevige bite. Ze zijn daarom perfect om te gebruiken als natuurlijke smaakmaker! Tomaatjes mogen niet zomaar HoningtomatenⓇ genoemd worden. Dit is alleen weggeled voor de allerbeste tomaten. De HoningtomatenⓇ worden iedere week onderworpen aan een smaaktest en zijn de beste van de beste; en dat proef je zeker!

De HoningtomatenⓇ worden door Looye Kwekers gekweekt en zijn verkrijgbaar bij veel lokale groentespeciaalzaken en zelfs bij de Albert Heijn!

Met de HoningtomatenⓇ van Looye Kwekers hebben wij een makkelijke maaltijd gemaakt met maar 5 ingrediënten. Meer is ook niet nodig, want de tomaten zorgen voor veel smaak. De garnalen in een romig sausje met spinazie en tomaatjes gaan perfect samen met pasta maar ook met rijst of focaccia. Het is maar net waar jij zin in hebt!

In dit recept hebben wij gekozen voor een pasta want tja.. we blijven Italiaans.

Ga jij ook aan de slag met dit heerlijke recept?

 

Steps

1
Done
5 minuten

Garnalen pellen

Pel de garnalen en vergeet niet om het darmkanaal te verwijderen. Deze zit onderaan de garnaal. Je kunt ook kant en klaar garnalen kopen zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

2
Done
8 minuten

Pasta koken

Laat het gezouten water koken en voeg de pasta toe. Kook tot de pasta al dente is. Dit is meestal 8 minuten. Wij proeven altijd een aantal keer om te zorgen dat de pasta niet overkookt is.

3
Done
5 minuten

Saus maken

Snijd de tomaatjes in 2en of laat ze heel. Bak de tomaatjes aan in de pan met een scheutje milde olijfolie en wat peperselie. Voeg daarna langzaam de spinazie toe. Wanneer de spinazie goed geslonken is voeg je zout en peper toe en daarna de kookroom. Roer goed en laat dit zo’n 3 minuten sudderen.

4
Done
3 minuten

Garnalen

Laat een pan of grilpan met een scheutje olijfolie heet worden. Voeg de garnalen toe met zout en peper. Bak de garnalen aan beide kanten kort. 3 minuten in de pan is genoeg.

5
Done
2 minuten

Saus afmaken

Giet de pasta af en voeg de garnalen en pasta toe aan de saus. Roer goed en voeg nog wat extra peper toe naar smaak.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevulde pasta schelpen
previous
Gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm
Ontbijttaartje
next
Ontbijttaartje met vers fruit
Gevulde pasta schelpen
previous
Gevulde pasta schelpen met spinazie, ricotta en zalm
Ontbijttaartje
next
Ontbijttaartje met vers fruit

Add Your Comment