0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Volle kwark
250 ml Slagroom
500 gr aardbeien
12 blaadjes gelatine
175 gr Bastogne koek
80 gr Boter
100 gr Basterdsuiker wit
Half potje Aardbeienjam
1 citroen Citroensap
Valentijn kwarktaartjes

Valentijn kwarktaartjes

De lekkerste kwarktaartjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Valentijn kwarktaartjes!

Het is bijna Valentijnsdag en aangezien liefde door de maag gaat hebben wij voor een prachtig taartje gezorgd. Mijn (Mariëlla) vriend Maks is gek op kwarktaarten dus speciaal omdat het straks Valentijnsdag is krijgt hij een mooi aardbeienkwark taartje in de vorm van een hartje. Gemaakt met bastonge koeken, die geven een heerlijke smaak af. De koekjes kun je heel gemakkelijk blenden in de keukenmachine, net zoals de aardbeien. Kijk maar eens naar onze Reels 🙂

We hebben voor een van jullie ook een prachtig cadeau in petto! Deze mooie rode retro waterkoker van @bourgini is helemaal in Valentijnsstijl. Zo kun je lekker een kopje thee drinken bij het proeven van het taartje.

Wil jij deze rode waterkoker winnen?

-Like deze post

-Volg ons @cookingqueensnl en  @bourgini

-Tag je Valentijn of een andere vriend(in) waarmee jij wilt genieten van een lekker theetje

-Share deze post in je stories om extra kans te maken! (Tag @cookingqueen en @bourgini anders zien wij je storie niet!)

Succes! De winnaar wordt bekend gemaakt op Valentijnsdag, 14 februari.

 

Waterkoker

Steps

1
Done
2 minuten

Vormpjes bekleden

Bekleed de onderkant van de taartvormpjes met bakpapier.
Je kunt net zoals wij een hartje gebruiken maar een grote ronde vorm werkt ook.

2
Done

Koekjes mixen

Mix de koekjes in een foodprocessor (wij gebruiken die van Bourgini)
Verwarm de boter in een pannetje en mix daarna de koekjes en boter door elkaar.

3
Done
5 minuten

Vormpje

Leg op de bodem van de taartjes een mooi laagje met koekkruimels. Dit kun je met een lepel goed aandrukken. Laat ondertussen koelen in de koelkast wanneer je verder gaat met de rest.

4
Done
5 minuten

Gelatine kweken

Leg de gelatine blaatjes een voor een in een pannetje met koud water. Laat dit 5 minuten weken.

5
Done
2 minuten

Aardbeien

Maak de aardbeien schoon en leg ze in de food processor. Blend ze tot het een mooie mousse is.

6
Done
2 minuten

Gelatine

Verwijder het water van de gelatine blaadjes en voeg het sap van 1 citroen toe aan de pan.
Verwarm dit op het vuur en blijf goed roeren. Laat dan wat afkoelen. (Niet te erg want dan wordt het weer vast)

7
Done
3 minuten

Bij elkaar voegen

Voeg de kwark samen met de aardbeiden en de gelatine met citroen sap en mix goed.

8
Done
5 minuten

Slagroom opkloppen

Klop de slagroom op met de witte basterdsuiker.

9
Done
5 minuten

Afmaken

Voeg ook de slagroom toe aan het mengsel en mix heel goed.
Haal de vormpjes met de koek bodem weer uit de koelkast en giet het mengsel erop.
Laat dit nu het liefst een hele nacht koelen in de koelkast.

10
Done
5 minuten

Afmaken

Je kunt de volgende dag de taartjes afmaken met een laagje jam en bijvoorbeeld nog versieren met slagroom en aardbeien.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Valentijnskoekjes met jam
previous
Valentijns koekjes met jam
Herten gehaktballetjes
next
Herten gehaktballetjes
Valentijnskoekjes met jam
previous
Valentijns koekjes met jam
Herten gehaktballetjes
next
Herten gehaktballetjes

Add Your Comment