Ingredients
-
500 gr Volle kwark
-
250 ml Slagroom
-
500 gr aardbeien
-
12 blaadjes gelatine
-
175 gr Bastogne koek
-
80 gr Boter
-
100 gr Basterdsuiker wit
-
Half potje Aardbeienjam
-
1 citroen Citroensap
Directions
Valentijn kwarktaartjes!
Het is bijna Valentijnsdag en aangezien liefde door de maag gaat hebben wij voor een prachtig taartje gezorgd. Mijn (Mariëlla) vriend Maks is gek op kwarktaarten dus speciaal omdat het straks Valentijnsdag is krijgt hij een mooi aardbeienkwark taartje in de vorm van een hartje. Gemaakt met bastonge koeken, die geven een heerlijke smaak af. De koekjes kun je heel gemakkelijk blenden in de keukenmachine, net zoals de aardbeien. Kijk maar eens naar onze Reels 🙂
We hebben voor een van jullie ook een prachtig cadeau in petto! Deze mooie rode retro waterkoker van @bourgini is helemaal in Valentijnsstijl. Zo kun je lekker een kopje thee drinken bij het proeven van het taartje.
Wil jij deze rode waterkoker winnen?
-Like deze post
-Volg ons @cookingqueensnl en @bourgini
-Tag je Valentijn of een andere vriend(in) waarmee jij wilt genieten van een lekker theetje
-Share deze post in je stories om extra kans te maken! (Tag @cookingqueen en @bourgini anders zien wij je storie niet!)
Succes! De winnaar wordt bekend gemaakt op Valentijnsdag, 14 februari.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Vormpjes bekledenBekleed de onderkant van de taartvormpjes met bakpapier. |
2
Done
|
Koekjes mixenMix de koekjes in een foodprocessor (wij gebruiken die van Bourgini) |
3
Done
5 minuten
|
VormpjeLeg op de bodem van de taartjes een mooi laagje met koekkruimels. Dit kun je met een lepel goed aandrukken. Laat ondertussen koelen in de koelkast wanneer je verder gaat met de rest. |
4
Done
5 minuten
|
Gelatine kwekenLeg de gelatine blaatjes een voor een in een pannetje met koud water. Laat dit 5 minuten weken. |
5
Done
2 minuten
|
AardbeienMaak de aardbeien schoon en leg ze in de food processor. Blend ze tot het een mooie mousse is. |
6
Done
2 minuten
|
GelatineVerwijder het water van de gelatine blaadjes en voeg het sap van 1 citroen toe aan de pan. |
7
Done
3 minuten
|
Bij elkaar voegenVoeg de kwark samen met de aardbeiden en de gelatine met citroen sap en mix goed. |
8
Done
5 minuten
|
Slagroom opkloppenKlop de slagroom op met de witte basterdsuiker. |
9
Done
5 minuten
|
AfmakenVoeg ook de slagroom toe aan het mengsel en mix heel goed. |
10
Done
5 minuten
|
AfmakenJe kunt de volgende dag de taartjes afmaken met een laagje jam en bijvoorbeeld nog versieren met slagroom en aardbeien. Eetsmakelijk! |