0 0
Valentijns hartjes pasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastadeeg
Maak 2 x het recept Basis recept voor pasta deeg incl. rood deeg
Vulling
100 gram Pompoen
10 Amaretti koekjes Kruimel
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
1/4 theelepel Gemalen nootmuskaat
Saus
50 gram Rode of paarse bramen
50 gram Frambozen
2 eetlepel Roomboter
Extra
1 eieren Geklutst

Valentijns hartjes pasta

Verras jij je lief met pasta?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pastadeeg

  • Vulling

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Valentijns hartjes pasta

De uitdrukking L’ Amore passa per lo stomaco’ wat betekent ‘liefde gaat door de maag’ komt in vele talen voor. Waar zal dit toch vandaan komen?  Dit heeft natuurlijk alles met koken te maken. De mannen gingen op jacht en de vrouwen gingen met het eten aan de slag in de keuken. Vrouwen kunnen mannen namelijk verleiden met eten en als je echt van iemand lief hebt dan kook je iets lekkers voor elkaar.

Nu het bijna Valentijnsdag is willen we jullie inspireren met een goddelijke pasta. Valentijns hartjes pasta. Het is niet een standaard pasta maar eentje die je waarschijnlijk nog nooit gegeten hebt. De vulling van de pasta heeft een zoete vulling en saus. Nee niet meteen afhaken, dit moet je geprobeerd hebben.

Jo heeft dit laatst gegeten in Verona. Op menu zag ik de pompoen ravioli staan en las ook niet verder, dus het was een totale verrassing toen de ober deze serveerde. De gevulde pasta komt uit  Noord-Italië,  de stad Mantovo. Een vulling van geroosterde pompoen, parmezaanse kaas, nootmuskaat en amaretti koekjes. Vaak geserveerd met een boter salie saus. Het restaurant waar wij dit aten had een zoet zure saus bessen en frambozen. En kruimel van amaretti kruimel erboven op.  Extra kaas erover wil je niet, deze zoete versie mag eigenlijk zelfs als dessert.

De liefde gaat dus door de maag. Wij zijn heel benieuwd wie dit voor zijn lief gaat maken. Wij snappen  dat de hartjes een beetje ingewikkeld zijn voor een beginner, maar wie weet lukt het kijkend naar het Reels filmpje! Wil je een iets makkelijkere pasta dan is het wellicht leuk om gewoon hartjes te steken uit vers pastadeeg. Samen met de zoet zure saus waar ook wat boter door zit is ook heerlijk daarover. Vergeet natuurlijk niet de amaretti koekjes kruim.

Valentijnsdag baksel : Valentijnskoekjes met jam, Valentijn’s tiramisu, Valentijns koekjes of Valentijn kwarktaartjes.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Pasta deeg

Maak 2x het basis recept pastadeeg (link in verhaal hierboven)
1x het gewone recept en 1x het recept met toevoeging van gekookte bietenpuree of sap. (3 eetlepels toevoegen bij het ei in het kuiltje. Gebruik iets meer semola (220 gram) want je hebt iets meer vocht.
Draai in de pasta machine ode vellen en witte vellen.
De rode vellen haal je door de tagliatella snijder
Leg de rode slierten op de witte vellen en rol er een deegroller over,

2
Done
10 minuten

Vulling

Snijd de flespompoen in stukjes en leg op een bakblik met wat olijfolie erover.
Rooster de fles pompoen ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.
Hoe kleiner de blokjes pompoen hoe sneller gaar. Houd dus de oven in de gaten.

3
Done
3 minuten

Pompoen, amaretti en parmezaanse kaas

Pureer de pompoen met een vork, en voeg parmezaanse kaas, zout en peper, nootmuskaat toe. Rol de amaretti koekjes met een deegroller kapot en voeg toe.
Zet dit klaar.

4
Done
10 minuten

Gevulde hartjes

Steek hartjes uit het het streepjes deeg.
Draai de helft van de hartjes om en smeer deze in met gekluts ei.
Doe er een schepje vulling op.
Smeer de andere helft van de hartjes in met geklutst ei en duw voorzichtig op de gevulde hartjes.
Leg deze op bakpapier met wat semola eronder, dit voorkomt dat ze plakken.

5
Done
10 minuten

Saus

Verwarm de bramen en frambozen met een beetje water.
Pureer dit met een staafmixer.
Duw de puree door een vergiet om de pitjes te verwijderen.
Je hebt nu een zoet zure saus. Wannneer je de pasta kookt verwarm je de saus met twee eetlepels roomboter.

6
Done
5 minuten

Hartjes pasta (makkelijke versie)

Je kunt ook hartjes steken uit het deeg. Je gaat ze niet vullen maar alleen koken.
Maak dezelfde saus.

7
Done
5 minuten

Serveren

Kook de hartjes ongeveer 5 minuten. Wanneer ze alwat langer geleden gemaakt zijn is de kook tijd iets langer.
Serveer met de warme saus en een kruimel van amaretti.

8
Done
10 minuten

Tip

Wil je geen vruchten saus, maak dan een boter salie saus.
Verwarm 4 eetlepel roomboter in een pannetje samen met wat verse salieblaadjes.
Dit laat je 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de boter heel licht begint te bruinen.
Wij serveren er dan geen amaretti kruim over.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gepaneerde venkel
previous
krokante venkel schnitzel
next
Valentijns crostata
Gepaneerde venkel
previous
krokante venkel schnitzel
next
Valentijns crostata

Add Your Comment