Ingredients
-
Pastadeeg
-
Maak 2 x het recept Basis recept voor pasta deegincl. rood deeg
-
Vulling
-
100 gram Pompoen
-
10 Amaretti koekjesKruimel
-
3 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
1/4 theelepel Gemalen nootmuskaat
-
Saus
-
50 gram Rode of paarse bramen
-
50 gram Frambozen
-
2 eetlepel Roomboter
-
Extra
-
1 eierenGeklutst
Directions
Valentijns hartjes pasta
De uitdrukking L’ Amore passa per lo stomaco’ wat betekent ‘liefde gaat door de maag’ komt in vele talen voor. Waar zal dit toch vandaan komen? Dit heeft natuurlijk alles met koken te maken. De mannen gingen op jacht en de vrouwen gingen met het eten aan de slag in de keuken. Vrouwen kunnen mannen namelijk verleiden met eten en als je echt van iemand lief hebt dan kook je iets lekkers voor elkaar.
Nu het bijna Valentijnsdag is willen we jullie inspireren met een goddelijke pasta. Valentijns hartjes pasta. Het is niet een standaard pasta maar eentje die je waarschijnlijk nog nooit gegeten hebt. De vulling van de pasta heeft een zoete vulling en saus. Nee niet meteen afhaken, dit moet je geprobeerd hebben.
Jo heeft dit laatst gegeten in Verona. Op menu zag ik de pompoen ravioli staan en las ook niet verder, dus het was een totale verrassing toen de ober deze serveerde. De gevulde pasta komt uit Noord-Italië, de stad Mantovo. Een vulling van geroosterde pompoen, parmezaanse kaas, nootmuskaat en amaretti koekjes. Vaak geserveerd met een boter salie saus. Het restaurant waar wij dit aten had een zoet zure saus bessen en frambozen. En kruimel van amaretti kruimel erboven op. Extra kaas erover wil je niet, deze zoete versie mag eigenlijk zelfs als dessert.
De liefde gaat dus door de maag. Wij zijn heel benieuwd wie dit voor zijn lief gaat maken. Wij snappen dat de hartjes een beetje ingewikkeld zijn voor een beginner, maar wie weet lukt het kijkend naar het Reels filmpje! Wil je een iets makkelijkere pasta dan is het wellicht leuk om gewoon hartjes te steken uit vers pastadeeg. Samen met de zoet zure saus waar ook wat boter door zit is ook heerlijk daarover. Vergeet natuurlijk niet de amaretti koekjes kruim.
Valentijnsdag baksel : Valentijnskoekjes met jam, Valentijn’s tiramisu, Valentijns koekjes of Valentijn kwarktaartjes.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Pasta deegMaak 2x het basis recept pastadeeg (link in verhaal hierboven) |
2
Done
10 minuten
|
VullingSnijd de flespompoen in stukjes en leg op een bakblik met wat olijfolie erover. |
3
Done
3 minuten
|
Pompoen, amaretti en parmezaanse kaasPureer de pompoen met een vork, en voeg parmezaanse kaas, zout en peper, nootmuskaat toe. Rol de amaretti koekjes met een deegroller kapot en voeg toe. |
4
Done
10 minuten
|
Gevulde hartjesSteek hartjes uit het het streepjes deeg. |
5
Done
10 minuten
|
SausVerwarm de bramen en frambozen met een beetje water. |
6
Done
5 minuten
|
Hartjes pasta (makkelijke versie)Je kunt ook hartjes steken uit het deeg. Je gaat ze niet vullen maar alleen koken. |
7
Done
5 minuten
|
ServerenKook de hartjes ongeveer 5 minuten. Wanneer ze alwat langer geleden gemaakt zijn is de kook tijd iets langer. |
8
Done
10 minuten
|
TipWil je geen vruchten saus, maak dan een boter salie saus. |