1 0
Valentijns koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125 gr Boter Koud
1 eetlepel Koud water
1 zakje Vanille suiker
70 gr Suiker
200 gr Bloem
1 dooier Ei dooier
50 gr Pistache nootjes
100 gr Pure chocolade
10 gr Sprinkles

Valentijns koekjes

Verras je Valentijn,

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Lekker en simpel

  • 60
  • Serves 20
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jullie weten vast dat José werkt als Stewardess. Ze komt hierdoor regelmatig in The States en daardoor heeft ze de mogelijkheid om allemaal leuke bak spullen te halen (bijvoorbeeld bij de Marshalls:))

Ook deze leuke sprinkles komen daar vandaan. José kocht vroeger dozen vol sprinkles om samen zandkoekjes te bakken. Mariëlla vond dan het versieren en stiekem opeten van de sprinkles het leukst..

Gelukkig kan Mariëlla de nu de sprinkles wel laten liggen tijdens het bakken.

Steps

1
Done
15

Het deeg

Meng de bloem, suiker en de vanille suiker. Snij de boter in kleine blokjes en voeg samen met de ei dooier toe aan het bloem mengsel. Doe de pistache nootjes in een blender en maal fijn . Voeg het water en de pistache kruimels toe en kneed tot een stevige bal. Je kan het ook met een keukenmachine mixen. .
Willen de bal in folie en leg dit in de koelkast voor 30 minuten.

2
Done
15

Koekjes uisteken

Pak je deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemde keukenblad. Steek er hartjes vormpjes uit. Leg deze koekjes op een bakplaat met bakpapier.

3
Done
15

Oven

Doe de plaat met koekjes in de voorverwarmde oven (175 graden) voor 15 minuten

4
Done

Versieren

Laat de koekjes afkoelen.
Smelt de chocolade au bain Marie en dip de helft van een koekje in de chocolade. Strooi daarna de sprinkles erover heen. Laat goed afkoelen en de chocolade hard worden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gezonde pecannoten repen
previous
Gezonde pecannoten repen
next
Valentijn’s tiramisu
Gezonde pecannoten repen
previous
Gezonde pecannoten repen
next
Valentijn’s tiramisu

Add Your Comment