Ingredients
-
125 gr boterKoud
-
1 eetlepel Koud water
-
1 zakje Vanille suiker
-
70 gr Suiker
-
200 gr bloem
-
1 dooier eidooier
-
50 gr
-
100 gr pure chocolade
-
10 gr sprinkles
Directions
ValentijnsKoekjes Bakken: Eenvoudig, Lekker en Liefdevol!
Wil jij iets bijzonders doen voor je geliefde op Valentijnsdag? Dan zijn deze eenvoudige, maar heerlijke Valentijnsdag koekjes een perfecte keuze! Ze zijn knapperig, gedipt in romige chocolade en versierd met vrolijke sprinkles. Een feest voor het oog en de smaakpapillen!
Makkelijk recept voor liefdevolle Valentijnskoekjes
Of je nu een ervaren bakker bent of voor het eerst koekjes maakt, dit recept is super eenvoudig. Met een paar basisingrediënten en een beetje liefde zet je in een handomdraai heerlijke koekjes op tafel.
Wat maakt deze Valentijnskoekjes zo speciaal?
Simpel te maken. Geen ingewikkelde technieken, gewoon mengen, bakken en versieren!
Chocoladetopping. Een extra romige touch door een laagje gesmolten chocolade.
Feestelijke sprinkles. Geef je koekjes een romantische uitstraling met kleurrijke sprinkles.
Perfect als cadeau. Verpak ze in een leuk doosje of zakje en verras je geliefde, familie of vrienden!
Zelf Valentijnsdag koekjes maken
De basis is een eenvoudig koekjesdeeg dat na het bakken een lichte, knapperige structuur krijgt. Daarna dippen we ze in gesmolten chocolade puur, melk of wit en versieren we ze met sprinkles in Valentijnskleuren zoals rood, roze en wit.
Tips voor de perfecte koekjes
1. Laat het deeg rusten. Zo worden je koekjes nog lekkerder en behouden ze hun vorm.
2. Gebruik goede chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie voor een perfect glad resultaat.
3. Versier direct. Strooi de sprinkles op de nog zachte chocolade zodat ze goed blijven plakken.
Vier de liefde met zelfgebakken koekjes!
Met deze koekjes maak je Valentijnsdag extra speciaal. Of je ze nu samen bakt of cadeau doet, ze zorgen gegarandeerd voor een glimlach!
Benieuwd naar het recept? Bekijk hier hoe jij deze heerlijke Valentijnsdag koekjes stap voor stap maakt en bak mee. Nog meer lekkere baksels:
Steps
1
Done
15
|
Het deegMeng de bloem, suiker en de vanille suiker. Snij de boter in kleine blokjes en voeg samen met de ei dooier toe aan het bloem mengsel. Doe de pistache nootjes in een blender en maal fijn . |
2
Done
15
|
Koekjes uisteken |
3
Done
15
|
OvenDoe de plaat met koekjes in de voorverwarmde oven (175 graden) voor 15 minuten |
4
Done
|
VersierenLaat de koekjes afkoelen. |