0 0
Vegetarische Italiaanse enchiladas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 halve Aubergine
1 halve courgette
1 Rode ui
6 Tomaten
1 halve Rode paprika
3 tenen knoflook
250 gram Kikkererwten blikje
1 theelepel Paprika poeder
1 theelepel Tijm
1 theelepel Oregano
1 theelepel Zout
1/2 theelepel Chili poeder
1 bosje Platte peterselie
30 ml Olijfolie
6 Wraps
250 gram Pesto
250 gram Provolone pikante kaas

Vegetarische Italiaanse enchiladas

De lekkerste enchiladas op Italiaanse wijze boordevol veggies

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Vegetarische Italiaanse enchiladas!

Vandaag ons SwiepSwoepSwap gerechtje voor @mandyandmore. De Queens doen al jaren mee omdat het concept zo leuk is. Je schrijft je in samen met nog honderd liefhebbers van koken. Mandy stuurt de naam van deze kok en vervolgens gaan wij met een recept uit zijn of haar feed. Exact namaken mag, maar je eigen twist eraan geven is ook prima. Wat dacht je van vegetarische Italiaanse enchiladas?

Wij hebben de eer om iets van @foxilicious te maken en hoe leuk is dit. Wij volgen Nienke al erg lang en kwijlen bij haar mooie vegetarische gerechten. Haar enchiladas sprong er echt uit dus de keuze was snel gemaakt. We hebben vervolgens niet meer echt naar het recept gekeken, en gewoon iets gemaakt wat bij ons past. Nou echt gewoon is het niet geworden, het is absoluut een mega vega topper geworden.

We hebben alle veggies, courgette, paprika, rode ui, aubergine en tomaat heerlijk laten roosteren samen met de lekkerste Italiaanse kruiden. Kikkererwten en olijfolie erbij en 40 minuten in de oven. Volkoren wraps  ingesmeerd met pesto, daarna gevuld met de lekkerste geroosterde groenten. Het kan niet missen maar afgetopt met een Italiaanse provolone kaas. Natuurlijk kan een parmezaanse kaas ook, die past er prima bij.

Deze verrukkelijk smaken stop je in een ovenschaal, nog wat pesto en kaas erover  en een half uur later kun je genieten.

Wil je zelfgemaakte volkoren wraps maken dan hebben we daar een recept voor. Zelfgemaakte basilicum pesto maken is ook zalig erbij. Wij hebben voor dit gerecht kant en klaar gebruikt.

Steps

1
Done
2 minuten

Ingrediënten

Zet alle ingrediënten klaar.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

3
Done
5 minuten

Vulling

Snijd de courgette, paprika, aubergine, rode ui en knoflook fijn.
Spoel de kikkererwten af.
Voeg alle kruiden en flinke scheut olijfolie toe. (Dol op pittig doe een hele theelepel chili poeder.)

4
Done
30 minuten

Oven

Meng alles door elkaar en schep het mengsel in een oven schaal of bakblik.
Laat dit een half uur roosteren en halverwege even door scheppen.
Je kunt er voor kiezen om dit te bakken in een hapjes pan, op deze manier ben je iets sneller klaar.

5
Done

Vullen

Smeer het midden van de wraps in met een laagje pesto, daarover de groenten en daarop een laagje kaas. (Parmezaan of mozzarella kan ook)
Rol de wraps en leg ze in een overschaal.
Smeer wat extra pesto over het midden van de wraps, en top af met extra kaas.
Wij hebben de restant vulling er ook over gedaan.

6
Done
20 minuten

Oven

Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.
Wanneer de kaas gesmolten is mag het eruit.

7
Done

Serveren

Strooi er wat kleine tomaatjes over en wat basilicum of peterselie.
Lekker om er een stukjes komkommer , losse tomaatjes of groene salade er bij te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Biscotti abbracci knuffelkoekjes
Pappardelle
next
Pappardelle pasta maken
previous
Biscotti abbracci knuffelkoekjes
Pappardelle
next
Pappardelle pasta maken

Add Your Comment