Ingredients
-
1 halve Aubergine
-
1 halve courgette
-
1 Rode ui
-
6 Tomaten
-
1 halve Rode paprika
-
3 tenen knoflook
-
250 gram Kikkererwtenblikje
-
1 theelepel Paprika poeder
-
1 theelepel Tijm
-
1 theelepel Oregano
-
1 theelepel Zout
-
1/2 theelepel Chili poeder
-
1 bosje Platte peterselie
-
30 ml Olijfolie
-
6 Wraps
-
250 gram Pesto
-
250 gram Provolone pikante kaas
Directions
Vegetarische Italiaanse enchiladas!
Vandaag ons SwiepSwoepSwap gerechtje voor @mandyandmore. De Queens doen al jaren mee omdat het concept zo leuk is. Je schrijft je in samen met nog honderd liefhebbers van koken. Mandy stuurt de naam van deze kok en vervolgens gaan wij met een recept uit zijn of haar feed. Exact namaken mag, maar je eigen twist eraan geven is ook prima. Wat dacht je van vegetarische Italiaanse enchiladas?
Wij hebben de eer om iets van @foxilicious te maken en hoe leuk is dit. Wij volgen Nienke al erg lang en kwijlen bij haar mooie vegetarische gerechten. Haar enchiladas sprong er echt uit dus de keuze was snel gemaakt. We hebben vervolgens niet meer echt naar het recept gekeken, en gewoon iets gemaakt wat bij ons past. Nou echt gewoon is het niet geworden, het is absoluut een mega vega topper geworden.
We hebben alle veggies, courgette, paprika, rode ui, aubergine en tomaat heerlijk laten roosteren samen met de lekkerste Italiaanse kruiden. Kikkererwten en olijfolie erbij en 40 minuten in de oven. Volkoren wraps ingesmeerd met pesto, daarna gevuld met de lekkerste geroosterde groenten. Het kan niet missen maar afgetopt met een Italiaanse provolone kaas. Natuurlijk kan een parmezaanse kaas ook, die past er prima bij.
Deze verrukkelijk smaken stop je in een ovenschaal, nog wat pesto en kaas erover en een half uur later kun je genieten.
Wil je zelfgemaakte volkoren wraps maken dan hebben we daar een recept voor. Zelfgemaakte basilicum pesto maken is ook zalig erbij. Wij hebben voor dit gerecht kant en klaar gebruikt.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Ingrediënten |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
3
Done
5 minuten
|
Vulling |
4
Done
30 minuten
|
Oven |
5
Done
|
VullenSmeer het midden van de wraps in met een laagje pesto, daarover de groenten en daarop een laagje kaas. (Parmezaan of mozzarella kan ook) |
6
Done
20 minuten
|
OvenZet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. |
7
Done
|
Serveren |