0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Rol bladerdeeg
2 stuks Rode biet gekookt
1 Peer
75 gram Geitenkaas
4 eetlepels Hazelnoot gehakt, walnoot kan ook
klein beetje balsamico crema
naar smaak zout en peper
1 eieren
Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg

Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg

Comfort food in een jasje van bladerdeeg

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Vegetarische sfoglia ripiena!

In Italië houden ze van lekker eten, de meest simpele gerechtjes zijn meestal het allerlekkerst. Deze sfoglia ripiena vind je door heel Italië, in lunch barretjes en bij de aperitivo.  Wanneer je een drankje gaat doen aan het einde van de middag dan kun je altijd met je bordje langs  een buffet. De ene nog uitgebreider dan de ander, en toen ik (José) vaak in Milaan kwam was dit mijn favoriete dagdeel.

In de ene hand een Aperol Spritz, en de andere een heerlijk snackje. Omdat er al een lekkere sfoglia op de website staat, heb ik ook een vegetarische versie van gemaakt.
Rode biet, peer, geitenkaas, hazelnoten en balsamico….

Tjonge jonge, als dat niet lekker is.

Het leuke van dit gerecht, dat het overal bij past, lunch, borrel of voorgerecht, en met 10 minuutjes staat het in de oven.

Steps

1
Done
3 minuten

Biet en peer

Snijd de gekookte biet en peer in plakjes, zet klaar.
Dep de bietjes even droog.

2
Done
5 minuten

Deeg

Rol het bladerdeeg uit.
Trek twee dunne lijntjes met een meisje op je bladerdeeg, zodat je drie gelijke delen hebt waarvan je het midden nu kan gaan opvullen. De twee buitenzijde daar snijd je met een scherp mes gelijke lijntjes in want deze ga je er overheen vouwen.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

4
Done
3 minuten

Vullen

Leg de plakjes biet op het midden van het bladerdeeg. Daarboven op je stukjes gesneden peer.
Daarop kruimel je de geitenkaas. Een beetje zout en peper met de molen. En eindig met balsamico crème.

5
Done
3 minuten

Vouwen

Maak de rol bladerdeeg dicht en begin met de twee uiteinde die je naar binnen klapt.
Daar over heen om de beurt de zijkantjes.
Werk snel want als het bladerdeeg te lang uit de koelkast is kun je er niet zo goed meer mee werken.
Misschien handig om je vulling van tevoren klaar te zetten en daarna het deeg uit de koelkast te halen.

6
Done
1 minuut

Ei

Kluts een ei in een bakje en smeer met een kwastje uit over de rol.

7
Done
30 minuten

Oven

Zet de bladerdeeg rol nu in de oven en laat deze zo zon 25 tot 30 minuten garen.
Houd de oven goed in de gaten, wanneer je rol mooi bruin is mag deze er uit.

8
Done

Tip

Deze rol kun je natuurlijk ook met andere vulling maken.
Kijk maar naar ons andere recept waarbij de vulling bestaat uit rucola pesto mozzarella en provolone kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige kip saus
previous
Romige kip met paddenstoelen
Zebra cheesecake
next
Zebra cheesecake
Romige kip saus
previous
Romige kip met paddenstoelen
Zebra cheesecake
next
Zebra cheesecake

Add Your Comment