Ingredients
-
1 rol bladerdeeg
-
2 stuks rode bietgekookt
-
1 peer
-
75 gram geitenkaas
-
4 eetlepels hazelnootgehakt, walnoot kan ook
-
klein beetje balsamico crema
-
naar smaak zout en peper
-
1 eieren
Directions
Vegetarische sfoglia ripiena!
In Italië houden ze van lekker eten, de meest simpele gerechtjes zijn meestal het allerlekkerst. Deze sfoglia ripiena vind je door heel Italië, in lunch barretjes en bij de aperitivo. Wanneer je een drankje gaat doen aan het einde van de middag dan kun je altijd met je bordje langs een buffet. De ene nog uitgebreider dan de ander, en toen ik (José) vaak in Milaan kwam was dit mijn favoriete dagdeel.
In de ene hand een Aperol Spritz, en de andere een heerlijk snackje. Omdat er al een lekkere sfoglia op de website staat, heb ik ook een vegetarische versie van gemaakt.
Rode biet, peer, geitenkaas, hazelnoten en balsamico….
Tjonge jonge, als dat niet lekker is.
Het leuke van dit gerecht, dat het overal bij past, lunch, borrel of voorgerecht, en met 10 minuutjes staat het in de oven.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Biet en peerSnijd de gekookte biet en peer in plakjes, zet klaar. |
2
Done
5 minuten
|
DeegRol het bladerdeeg uit. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
4
Done
3 minuten
|
VullenLeg de plakjes biet op het midden van het bladerdeeg. Daarboven op je stukjes gesneden peer. |
5
Done
3 minuten
|
VouwenMaak de rol bladerdeeg dicht en begin met de twee uiteinde die je naar binnen klapt. |
6
Done
1 minuut
|
EiKluts een ei in een bakje en smeer met een kwastje uit over de rol. |
7
Done
30 minuten
|
OvenZet de bladerdeeg rol nu in de oven en laat deze zo zon 25 tot 30 minuten garen. |
8
Done
|
TipDeze rol kun je natuurlijk ook met andere vulling maken. |