0 0
Vijgen mascarpone taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
250 gr Zelfrijzend bakmeel
80 gr Fijne kristalsuiker
150 gr Roomboter
1 eieren
1 Citroen
Snufje Zout
Vulling
250 gr Mascarpone
1 Vanille stokje
75 gr Fijne kristalsuiker
2 eieren
75 gr Bloem
6 verse vijgen
200 ml Rode Port
7 eetlepels honing

Vijgen mascarpone taart

Vijgen met Mascarpone, de ideale combinatie!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

Directions

Share

Vijgen mascarpone taart!

Deze vijgen mascarpone taart is werkelijk een plaatje. Als wij iets mooi en lekker vinden dan zijn het verse vijgen. Helaas zijn ze vaak vrij duur dus gebruiken we ze niet zo heel vaak. José haar droom is dus een hele grote vijgenboom in haar tuin! Gelukkig zijn ze bij de groenteboer altijd te vinden. In augustus dan zijn ze iets goedkoper.

Vandaag maakt José een heerlijke taartje met mascarpone, de vulling is fantastisch en met de vijgen en een mooie portsiroop er boven  op maak je het helemaal af. Dol op mascarpone taartjes? Maak eens de Nutella crostata met mascarpone en kokos.

Steps

1
Done
35 min

Deeg maken

Mix de zelfrijzend bakmeel samen met de suiker, blokjes boter, ei, rasp van de citroenschil en het zout.
Doe dit met de handen en maak er een soepel deeg van. Druk het deeg plat en wikkel het in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast

2
Done
5 min

Vulling maken

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng dit samen met de suiker door de mascarpone. M
Roer er een voor een de eieren door, voeg als laatste de bloem toe en meng goed door. Zet apart

3
Done
10 min

Bakblik vullen

Verwarm de oven op 180°. Vet een bakblik in. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit.
Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem vol met gaatjes.
Vul het deeg met de mascarpone na vulling net onder de rand van deeg, en zet in de oven voor 40 minuten (180 graden)

4
Done
5 min

Garneren

Breng de rode port samen met de honing aan de kook laat op laag vuur indampen tot siroop en laat afkoelen.
Snijd de vijgen in partjes en verdeel over de taart serveer met een beetje portsiroop.
Buon appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bloedsinaasappel risotto met venkel
previous
Risotto met bloedsinaasappel en venkel
Sinaasappel salade
next
Sinaasappel meloen salade
Bloedsinaasappel risotto met venkel
previous
Risotto met bloedsinaasappel en venkel
Sinaasappel salade
next
Sinaasappel meloen salade

Add Your Comment