Ingredients
-
Deeg
-
250 gr Zelfrijzend bakmeel
-
80 gr Fijne kristalsuiker
-
150 gr Roomboter
-
1 eieren
-
1 Citroen
-
Snufje Zout
-
Vulling
-
250 gr Mascarpone
-
1 Vanille stokje
-
75 gr Fijne kristalsuiker
-
2 eieren
-
75 gr Bloem
-
6 verse vijgen
-
200 ml Rode Port
-
7 eetlepels honing
Directions
Vijgen mascarpone taart!
Deze vijgen mascarpone taart is werkelijk een plaatje. Als wij iets mooi en lekker vinden dan zijn het verse vijgen. Helaas zijn ze vaak vrij duur dus gebruiken we ze niet zo heel vaak. José haar droom is dus een hele grote vijgenboom in haar tuin! Gelukkig zijn ze bij de groenteboer altijd te vinden. In augustus dan zijn ze iets goedkoper.
Vandaag maakt José een heerlijke taartje met mascarpone, de vulling is fantastisch en met de vijgen en een mooie portsiroop er boven op maak je het helemaal af. Dol op mascarpone taartjes? Maak eens de Nutella crostata met mascarpone en kokos.
Steps
1
Done
35 min
|
Deeg makenMix de zelfrijzend bakmeel samen met de suiker, blokjes boter, ei, rasp van de citroenschil en het zout. |
2
Done
5 min
|
Vulling makenHalveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng dit samen met de suiker door de mascarpone. M |
3
Done
10 min
|
Bakblik vullenVerwarm de oven op 180°. Vet een bakblik in. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit. |
4
Done
5 min
|
GarnerenBreng de rode port samen met de honing aan de kook laat op laag vuur indampen tot siroop en laat afkoelen. |