0 0
Vijgen tarte tatin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 plakjes bladerdeeg
2 verse vijgen
8 druiven
2 eetlepel honing
2 theelepel Suiker
1 eieren
2 bolletjes Vanille ijs
2 stukjes geitenkaas
1 takje verse tijm

Vijgen tarte tatin

Een super snel gebakje!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Heerlijke Vijgen Tarte Tatin – Een Perfect Herfstgerecht!

Ben je op zoek naar een lekker herfstig dessert dat simpel te maken is, maar een wow-effect geeft? Deze kleine vijgen tarte tatin is dan echt iets voor jou! Nu de vijgen volop in de schappen liggen, is het dé tijd om ermee te experimenteren in de keuken. Dit receptje was bij ons een groot succes, en ik weet zeker dat het bij jou ook zo zal zijn!

Vijgen en Druiven: De Perfecte Combinatie

Het idee voor dit recept kwam voort uit onze geliefde mini appel tarte tatin. Die hadden we laatst gemaakt en het was een absolute hit! Waarschijnlijk omdat het zo makkelijk te maken is – net zoals deze vijgen tarte tatin. Wat het extra speciaal maakt, is dat we naast de vijgen ook zoete druiven gebruiken. Deze combinatie zorgt voor een smaakexplosie die je gewoon móét proberen!

Hoe Maak Je Deze Snelle Tarte Tatin?

Dit gerechtje is supersnel en eenvoudig, met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Bladerdeeg ligt standaard in onze vriezer en we gebruiken altijd echte roomboter, want als we gaan snoepen, doen we het goed!

•Begin met een stukje bakpapier en spuit daar een klein beetje honing op, gevolgd door een snufje suiker.

•Leg de gehalveerde druiven en plakjes vijg hier bovenop.

•Terwijl het bladerdeeg ontdooit, leg je het over het fruit heen en duw je de randen een beetje naar binnen voor die rustieke uitstraling.

•Bak het geheel in de oven, en zodra het klaar is, keer je de tarte tatin voorzichtig om.

Je kunt nu zelf kiezen welke topping je erop doet: zoet of hartig!

Toppings om te Proberen

Wij probeerden ze allebei, en het resultaat was geweldig! Als je van zoet houdt, serveer de tarte tatin dan warm met een bolletje vanille-ijs. Het smelt langzaam over het warme fruit – werkelijk verrukkelijk!

Houd je van een combinatie van zoet en hartig? Strooi er dan wat zachte geitenkaas overheen. We kwamen op het briljante idee om gorgonzola te gebruiken, en dat was ook een topcombinatie. Maak het af met een beetje verse tijm, en je hebt een perfect dessert voor je herfstige diner!

Nog Meer Heerlijke Herfstgerechten

Ben je net als wij dol op snelle, makkelijke recepten? Op onze website vind je nog veel meer lekkers met bladerdeeg! Wat dacht je van gevulde appelbollen of onze schattige pompoen appeltjes? Ze zijn nu in de herfst extra toepasselijk en net zo makkelijk te maken!

Waarom Deze Vijgen Tarte Tatin Maken?

•Supersnel en makkelijk recept

•Perfecte herfstsmaken: vijgen, druiven, en honing

•Zowel zoet als hartig te serveren

•Ideaal voor een chic dessert zonder uren in de keuken te staan

Ga je deze heerlijke vijgen tarte tatin proberen? Deel je resultaat met ons, we zijn benieuwd naar jouw creatie!

Steps

1
Done

Bladerdeeg

Haal het bladerdeeg uit de vriezer.

2
Done

Vijg druif

Snijd de vijgen in plakjes.
Halveer de druiven.

3
Done

Bakken

Neem een bakblik met bakpapier.
Spuit of schep een eetlepel honing op het bakpapier.
Maak 2 hoopjes.
Besprenkel met suiker
Leg op elk hoopje de gehalveerde druiven. Hierop de plakjes vijg.
Leg een plakje bladerdeeg erop en druk het eromheen.
Het hoeft niet echt netjes, dat geeft na het bakken een mooi rustiek effect.

4
Done

Bakken

Kluts een eitje en smeer dit op het bladerdeeg met een kwastje.
Er mag nog een beetje suiker over. Optioneel.
Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.
Na het bakken keer ze om en serveer je ze met een bolletje vanille-ijs of geitenkaas met verse tijm.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
geroosterde pompoen met burrata en pesto
previous
Geroosterde pompoen met burrata en pesto
pompoensoep met geitenkaas en druiven
next
Pompoensoep met geitenkaas en druiven
geroosterde pompoen met burrata en pesto
previous
Geroosterde pompoen met burrata en pesto
pompoensoep met geitenkaas en druiven
next
Pompoensoep met geitenkaas en druiven

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here