Ingredients
-
50 gram rucola
-
150 gram fricandeau
-
1 bakje zongedroogde tomaatjes
-
1 eetlepel kappertjes
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
Tonijnsasaus
-
1 blikje tonijn in olijfolie
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel kappertjes
-
2 ansjovisfilet
-
1 eidooier
-
naar smaak zout en peper
Directions
Vitello Tonnato Krans: Het Perfecte Kerst Voorgerecht
Wil je indruk maken met kerst? Ga dan voor de spectaculaire Vitello Tonnato Krans! Dit klassieke Italiaanse voorgerecht krijgt een feestelijke twist door de presentatie in kransvorm. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar de smaak is ook fenomenaal. Malse plakjes fricandeau gecombineerd met een romige tonijnsaus maken dit tot een ware smaakexplosie.
Traditioneel wordt vitello tonnato gemaakt van kalfsvlees, maar voor gemak kiezen we deze kerst voor dun gesneden fricandeau van de slager. De basis van de fricandeau krans maak je met een laagje verse rucola. Daarover drapeer je de opgerolde plakjes fricandeau, afgewisseld met kleurrijke gedroogde tomaatjes, knapperige pijnboompitten en ziltige kappertjes. Het resultaat is een luxe kerst voorgerecht dat perfect past bij de feestdagen.
Het geheim van dit gerecht zit in de tonijnsaus. Wil je de lekkerste saus maken? Probeer dan ons eenvoudige tonijnsaus recept. Pureer tonijn, ansjovis, eidooier, kappertjes, citroensap, zout en peper tot een romige saus. Je kunt de saus over de krans sprenkelen of apart serveren in een schaaltje. De combinatie van de romige saus met de zachte fricandeau en de frisse toppings zorgt voor een smaak die je gasten niet snel vergeten.
Deze fricandeau krans is ideaal voor kerst omdat je hem van tevoren kunt voorbereiden. Serveer hem als pronkstuk op een grote schaal of maak kleine persoonlijke porties voor een chique touch. Dit makkelijke voorgerecht voor kerst staat snel op tafel en ziet er uit als een culinair hoogstandje. Meer inspiratie nodig voor feestelijke kerst voorgerechten? Probeer ook eens een bresaola kerstkrans, carpacciokrans crostini krans, of een zalmkrans.
Met dit eenvoudige Vitello Tonnato recept zet je een feestelijk, Italiaans voorgerecht op tafel dat eenvoudig te maken is, maar groots presenteert. Het perfecte luxe voorgerecht voor je kerstdiner!
Kan ik de tonijnsaus van tevoren maken?
Absoluut! De saus kun je 1-2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Bewaar de saus in een afgesloten potje, zodat de smaken mooi intrekken.
Waar koop ik fricandeau?
Fricandeau kun je bij de slager of in de supermarkt kopen. Vraag bij de slager om dun gesneden plakjes, zodat je ze mooi kunt oprollen.
Steps
1
Done
|
TonijnsausKook een ei hard, haal de eidooier eruit. |
2
Done
|
Krans makenMaak de rucola aan met zout, peper en ietsje olijfolie. |
3
Done
|
Serveren |