Ingredients
-
400 gram Kalfsmuis
-
naar smaak zout en peper
-
klein scheutje Olijfolie
-
Tonijn saus
-
1 blikje Tonijn in olie
-
2 Ansjovis filets
-
1 el Kappertjes
-
1 eierenJe gebruikt de gekookte dooier
-
2 el Olijfolie
-
2 el Citroensap
-
naar smaak zout en peper
-
klein beetje Lauwwarm water
-
Extra
-
50 gram rucola
-
geschaafd Pecorino kaas
-
1 el Kappertjes
-
Zwarte peper
Directions
Vitello tonnato!
Vitello tonnato is toch een van de lekkerste voorgerechtjes? Tenminste, dat is onze mening. We eten dit echt te weinig maar af en toe bestellen we het in in een restaurant en soms maken we het met feestdagen, wanneer onze slager het in zijn assortiment heeft. Verpakt uit de supermarkt is echt een ‘no go’ dus waren we super blij dat we dit nu eindelijk een keer zelf mochten maken. Wij hebben voor jullie het perfecte recept en we zullen jullie meenemen in alle stappen van dit verrukkelijke gerecht.
Vitello tonnato komt uit de Italiaanse regio Lombardije, Veneto en Emilia. Voor Vitello tonnato heb je een mooi stukje kalfsmuis en tonijn nodig. Wie dat ooit bedacht heeft om kalfsvlees met vis te combineren is ons een raadsel maar deze samen zijn toch wel een perfecte match. Het is een echte klassieker en tevens een prachtig en feestelijk gerechtje op je bord.
Voor ons maandelijkse recept voor @keukenspecialisten en @mielenederland gingen we aan de slag in het Miele Experience Center in Vianen. Het stukje kalfsmuis (dit kun je bestellen bij de slager), hebben we gegaard in Combi-stoomoven (type DGC 7645 en DGC 7845 De modellen van 76 en 78 hebben een Brathometer 76 met draad 78 draadloos.). Na het aanbraden van dit prachtige stukje vlees gaat het in de oven. Wij gebruikte de bratometer. Dit is een draadloze pin waarmee je de kerntemperatuur kun meten. Op deze manier kun je op de graad af nauwkeurig de temperatuur meten van vlees, vis of gevogelte. Een onmisbaar onderdeel voor de vitello zodat je zeker weet de garing optimaal is! Dit maakt het bereiden van een stukje vitello ook super makkelijk. Het snijden op de snijmachine was meer een uitdaging, haha
Ben jij ook toe aan een upgrade of nieuwe keuken? Ga eens langs bij Keukenspecialisten. Zij kunnen je helpen in je zoektocht. Zij hebben kennis van de nieuwste snufjes op keuken gebied en keuken apparatuur. Bestel alvast gratis de belevingsgids, met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie.
Inmiddels hebben we al veel recepten met deze oven gemaakt. Hier zijn The best of Miele.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Combi stoomoven type DGCStel de combi stoomoven (DGC 7845) in. |
2
Done
|
KalfsmuisZorg dat de kalfsmuis op kamertemperatuur is. |
3
Done
20 - 30 minuten
|
BratometerMet gebruik van de bratometer zal je nooit het vlees overgaren. Iets wat heel belangrijk is met veel gerechten. |
4
Done
|
WifiConne@ct appBen jij iemand die graag kookt met alle nieuwe snufjes en gadgets? |
5
Done
5 minuten
|
Tonijn sausTerwijl de kalfsmuis staat te garen, maak je de tonijnsaus. |
6
Done
5 minuten
|
KalfsmuisWanneer de kalfsmuis is afgekoeld kun je deze met een heel scherp mes in dunne plakken snijden. |
7
Done
5 minuten
|
ServerenServeer de plakjes op een bedje van rucola. |