0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Kalfsmuis
naar smaak zout en peper
klein scheutje Olijfolie
Tonijn saus
1 blikje Tonijn in olie
2 Ansjovis filets
1 el Kappertjes
1 eieren Je gebruikt de gekookte dooier
2 el Olijfolie
2 el Citroensap
naar smaak zout en peper
klein beetje Lauwwarm water
Extra
50 gram rucola
geschaafd Pecorino kaas
1 el Kappertjes
Zwarte peper
Vitello tonnato

Vitello tonnato

De perfect gegaarde kalfsmuis

Cuisine:

Ingredients

  • Tonijn saus

  • Extra

Directions

Share

Vitello tonnato!

Vitello tonnato is toch een van de lekkerste voorgerechtjes? Tenminste, dat is onze mening. We eten dit echt te weinig maar af en toe bestellen we het in in een restaurant en soms maken we het met feestdagen, wanneer onze slager het in zijn assortiment heeft. Verpakt uit de supermarkt is echt een ‘no go’ dus waren we super blij dat we dit nu eindelijk een keer zelf mochten maken. Wij hebben voor jullie het perfecte recept en we zullen jullie meenemen in alle stappen van dit verrukkelijke gerecht.

Vitello tonnato komt uit de Italiaanse regio Lombardije, Veneto en Emilia. Voor Vitello tonnato heb je een mooi stukje kalfsmuis en tonijn nodig. Wie dat ooit bedacht heeft om kalfsvlees met vis te combineren is ons een raadsel maar deze samen zijn toch wel een perfecte match. Het is een echte klassieker en tevens een prachtig en feestelijk gerechtje op je bord.

Voor ons maandelijkse recept voor @keukenspecialisten en @mielenederland  gingen we aan de slag in het Miele Experience Center in Vianen. Het stukje kalfsmuis (dit kun je bestellen bij de slager), hebben we gegaard in Combi-stoomoven (type DGC 7645 en DGC 7845 De modellen van 76 en 78 hebben een Brathometer 76 met draad 78 draadloos.). Na het aanbraden van dit prachtige stukje vlees gaat het in de oven. Wij gebruikte de bratometer. Dit is een draadloze pin waarmee je de kerntemperatuur kun meten. Op deze manier kun je op de graad af nauwkeurig de temperatuur meten van vlees, vis of gevogelte. Een onmisbaar onderdeel voor de vitello zodat je zeker weet de garing optimaal is! Dit maakt het bereiden van een stukje vitello ook super makkelijk. Het snijden op de snijmachine was meer een uitdaging, haha

Ben jij ook toe aan een upgrade of nieuwe keuken? Ga eens langs bij Keukenspecialisten. Zij kunnen je helpen in je zoektocht. Zij hebben kennis van de nieuwste snufjes op keuken gebied en keuken apparatuur. Bestel alvast gratis de belevingsgids, met meer dan 100 pagina’s keukeninspiratie.

Inmiddels hebben we al veel recepten met deze oven gemaakt. Hier zijn The best of Miele.

Steps

1
Done
5 minuten

Combi stoomoven type DGC

Stel de combi stoomoven (DGC 7845) in.
Je gaat koken met het programma combi oven + hetelucht plus.
Stel een oventemperatuur in van 100 graden, vocht percentage van 20%, een kerntemperatuur (bratometer) van 57 graden.

2
Done

Kalfsmuis

Zorg dat de kalfsmuis op kamertemperatuur is.
Dep droog en strooi er een klein beetje zout en peper over.
Bak het vlees rondom bruin aan in olijfolie.

3
Done
20 - 30 minuten

Bratometer

Met gebruik van de bratometer zal je nooit het vlees overgaren. Iets wat heel belangrijk is met veel gerechten.
Na het bakken van het vlees steek je de draadloze bratometer erin, dit mag op het rooster en verder hoef je nergens bij na te denken. Het programma gaart het stukje vlees op de juiste temperatuur.

4
Done

WifiConne@ct app

Ben jij iemand die graag kookt met alle nieuwe snufjes en gadgets?
Miele heeft bij een groot deel van het assortiment van de generatie 7000 standaard wificonn@ct.
Hiermee bedien je veel apparaten met de Miele app. Je kunt via de app het kookprogramma instellen en volgen. Ook kun je het ovengerecht delen via uw social media, hoe leuk!
Tevens wanneer je bent aangemeld kun je software updates ontvangen.
Kijk Miele gaat echt met zijn tijd mee. Koken 2.0 !!

5
Done
5 minuten

Tonijn saus

Terwijl de kalfsmuis staat te garen, maak je de tonijnsaus.
Kook eerst het eitje hard (8 min) de eidooier gebruik je voor de saus.
Doe de tonijn uit blik in een beker, samen met de dooier, ansjovis, afgespoelde kappertjes.
Pureer met een staafmixer. Voeg zout en peper toe, en wat citroensap.
De saus zal vrij dik zijn, dus verdun met iets lauw water voor de juiste dikte.
Proef en maak op smaak met eventueel extra zout, peper of citroensap.

6
Done
5 minuten

Kalfsmuis

Wanneer de kalfsmuis is afgekoeld kun je deze met een heel scherp mes in dunne plakken snijden.
Wij mochten dit doen op een snijmachine, wat toch wel een nieuwe ervaring was.

7
Done
5 minuten

Serveren

Serveer de plakjes op een bedje van rucola.
Daarover de tonijnsaus en wat afgespoelde kappertjes.
Zet de overige saus in een bakje ernaast.
Lekker met wat vers brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pastadeeg met kruiden
Geroosterde paprika salade
next
Geroosterde paprika salade
previous
Pastadeeg met kruiden
Geroosterde paprika salade
next
Geroosterde paprika salade

Add Your Comment