0 0
Volkeren Bagels

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
250 gram Volkoren bloem
185 gram Patent bloem
7 gram (1 zakje) Droge gist
350 ml Warm water Honing of maple stroop kan ook
2 theelepel Zout
Afwerking
1 Eieren
2 theelepel Baking soda
1 eetlepel Suiker
4 eetlepels Maizena mag je weglaten, voor onder de bagels
Topping
50 gram Sesam zaadjes Zwart of wit, mag ook maanzaad

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Volkeren Bagels

De perfecte bagel uit New York

Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Afwerking

  • Topping

Directions

Share

New York New York

Hier heb ik (José) bagels leren eten. Voordat ik ging werken als stewardess had ik nog nooit een bagel gegeten, maar nu hebben we het over 30 jaar geleden. Overal in Amerika vind je deze lekkernijen wel bij het ontbijt buffet. Altijd met een schaal gesneden tomaat en roomkaas erbij.  Een perfecte start van de ochtend.

Nu ik ben gestopt met vliegen kreeg ik het verzoek van mijn ex-collega’s om de bagels een keer te posten. Hier zijn ze dan een echte Crew Favorites… het is een volkoren bagel geworden en ohhh wat is deze lekker. Ik zal binnenkort de gewone witte maken maar voor nu ben ik zelf zeer tevreden.

 

In New York vind je echt de allerlekkerste geserveerd met natuurlijk Philadelphia cream cheese, rode ui en kappertjes. Klik hier voor dit recept.

Je kunt ook een lekkere bagel burger maken met gegrilde groenten.

Steps

1
Done
2 uur

Deeg

Los de gist op met een kleine grade in warm water.
Laat dit 10 minuten staan zodat er een schuimlaag opkomt.
Weeg de 2 soorten bloem en voeg bij elkaar samen met zout en stroop.
Kneed het deeg samen met de gistmengsel met de deeghaak 5 minuten, of 10 minuten met de hand.
Kijk naar de structuur van het deeg je moet een mooie bal hebben.
Soms neemt je bloem iets meer water op, dan voeg je een klein beetje water toe. Wanneer je deeg iets te nat is doe je er ietsje bloem bij.
Dek de kom af met plastic folie of natte theedoek en zet dit minimaal 1 1/2 uur op een warme plek.

2
Done
30 minuten

Bolletjes maken

Het deeg is gerezen.
Leg het deeg op een bebloemde werkplaats en verdeel het in acht stukken.
Maak acht bolletjes en druk een duim in het midden.
Doe er nog een klein beetje bloem over en dek het de deegballetjes af met plastic.
Laat dit weer 30 minuten rijzen.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 200°.
Doe er een ovenvast kopje of schaaltje bij zodat je wat extra vocht in de oven krijgt.
Wanneer je een stoomoven hebt, bak met 30% stoom.

4
Done
5 minuten

Koken

Breng een pan water aan de kook samen met twee theelepel baking soda en lepel suiker.
Kook de bagels één voor één 90 seconden aan beide kanten.
Schep ze uit het water en leg deze op bakpapier met een laagje maizena.

5
Done
5 minuten

Ei en topping

Kluts een eitje en smeer de bagels in. Bedek de bagels met een topping die je zelf wilt.
Maanzaad, sesamzaad, of zonder kan natuurlijk ook.

6
Done
20 minuten

Bakken

Bak de Bagels in 20 minuten goudbruin.
Laat ze eerst afkoelen voordat je ze gaat eten.

7
Done

Tip

Wil je de New York Bagels met zalm en roomkaas eten kijk snel naar het recept op de site.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta al forno
previous
Pasta al forno
Gezondere appeltaart
next
Gezondere appeltaart
Pasta al forno
previous
Pasta al forno
Gezondere appeltaart
next
Gezondere appeltaart

Add Your Comment