Ingredients
-
Deeg
-
250 gram volkoren bloem
-
185 gram patent bloem
-
7 gram (1 zakje) droge gist
-
350 ml warm waterHoning of maple stroop kan ook
-
2 theelepel zout
-
Afwerking
-
1 eieren
-
2 theelepel baking soda
-
1 eetlepel Suiker
-
4 eetlepels Maizenamag je weglaten, voor onder de bagels
-
Topping
-
50 gram sesamzaadjesZwart of wit, mag ook maanzaad
Directions
New York New York
Hier heb ik (José) bagels leren eten. Voordat ik ging werken als stewardess had ik nog nooit een bagel gegeten, maar nu hebben we het over 30 jaar geleden. Overal in Amerika vind je deze lekkernijen wel bij het ontbijt buffet. Altijd met een schaal gesneden tomaat en roomkaas erbij. Een perfecte start van de ochtend.
Nu ik ben gestopt met vliegen kreeg ik het verzoek van mijn ex-collega’s om de bagels een keer te posten. Hier zijn ze dan een echte Crew Favorites… het is een volkoren bagel geworden en ohhh wat is deze lekker. Ik zal binnenkort de gewone witte maken maar voor nu ben ik zelf zeer tevreden.
In New York vind je echt de allerlekkerste geserveerd met natuurlijk Philadelphia cream cheese, rode ui en kappertjes. Klik hier voor dit recept.
Je kunt ook een lekkere bagel burger maken met gegrilde groenten.
Steps
1
Done
2 uur
|
DeegLos de gist op met een kleine grade in warm water. |
2
Done
30 minuten
|
Bolletjes maken |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 200°. |
4
Done
5 minuten
|
KokenBreng een pan water aan de kook samen met twee theelepel baking soda en lepel suiker. |
5
Done
5 minuten
|
Ei en toppingKluts een eitje en smeer de bagels in. Bedek de bagels met een topping die je zelf wilt. |
6
Done
20 minuten
|
BakkenBak de Bagels in 20 minuten goudbruin. |
7
Done
|
TipWil je de New York Bagels met zalm en roomkaas eten kijk snel naar het recept op de site. |