0 0
Volkoren poffertjes met rode bessen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rode bessensaus
150 gr rode bessen
60 ml Water
2 el Fijne kristalsuiker
1 snufje Kaneel
1 tl gemengd met 1 el water Maizena
Poffertjes
225 gr Volkoren meel
275 ml Amandelmelk Je kunt ook andere melk gebruiken
2 tl Bakpoeder
2 eieren
1 snufje Kaneel
150 gr rode bessen
1 handje Amandelschaafsel

Volkoren poffertjes met rode bessen

De lekkerste en gezondste poffertjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Rode bessensaus

  • Poffertjes

Directions

Share

Volkoren poffertjes met rode bessen!

Het is weer zover, de scholen zijn weer begonnen en ook wij zijn weer lekker aan het werk! Na een zomer vol met zon, drankjes en natuurlijk lekker eten, proberen wij weer iets ‘gezonder’ te leven. Van ons hoeft er geen streng dieet te komen, maar we letten wel op de kleine dingen. Mariëlla eet bijvoorbeeld enkel volkoren producten, veel groenten, en fruit en is  vaak in de sportschool te vinden. Volkoren producten zoals pasta’s of brood zijn namelijk veel voedzamer, hier zit je langer van vol! En ga je natuurlijk minder snoepen ;).

Om het allemaal leuk te houden kun je ook hele lekkere recepten maken van volkorenmeel. Kijk maar eens naar deze heerlijke poffertjes met de lekkerste rode bessen van BerryBrothers! De bessen zitten door de volkoren poffertjes heen en we hebben er ook een heerlijke bessensaus van gemaakt. Deze saus is zo lekker, dat de poffertjes helemaal geen suiker meer nodig hebben. Zo kun je ze gerust eten als ontbijt, of meenemen voor de lunch.

Wil je meer lekkere recepten ontdekken met rode bessen in de hoofdrol? Berrybrothers heeft een heel leuk receptenboekje gemaakt waar o.a. deze heerlijke poffertjes in komen te staan. Deze kun je gratis aanvragen via deze pagina.

Ga jij ook aan de slag om deze gezondere volkoren poffertjes met rode bessen te maken?

Steps

1
Done
10 minuten

Rode bessensaus maken

Ris de rode bessen met een vork van het steeltje.
Zet de rode bessen op het vuur met het water. Laat dit eventjes pruttelen.
Na een paar minuten giet je alles door een zeef en vang je het water op.
Plet de bessen zodat zoveel mogelijk sap door de zeef komt.
Daarna mag het mengsel weer terug in de pan op het vuur.
Voeg nu de suiker en kaneel toe.
Wanneer de suiker is opgelost voeg je het mengsel van de maizena en 1 el water toe aan de saus.
Laat nog even op het vuur staan zodat het iets indikt.
Zet dan apart.

2
Done
15 minuten

Poffertjes maken

Voeg de meel, amandelmelk, bakpoeder, eieren en kaneel in een kom en meng het met een mixer tot een mooi beslag.
Voeg daarna ongeveer de helft van de bessen toe en meng kort.
Zet een (poffertjes) pan op het vuur en zorg dat deze heet is.
Voeg er voldoende olie of boter toe.
Let op, de pan moet goed vet zijn, anders krijg je de poffertjes niet los uit de pan.
Bak de poffertjes en draai, wanneer je luchtbelletjes ziet, de poffertjes om.

Heb je geen poffertjespan? Dan kun je ook kleine drupjes beslag in een grote, platte pan bakken. Bak deze poffertjes ook aan beide kanten.

3
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de poffertjes samen met de rode bessensaus, amandelschaafsel en wat extra bessen bovenop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Charlotte Tiramisu
previous
Charlotte Tiramisu met aardbeien
next
Gezonde frambozen pancakes
Charlotte Tiramisu
previous
Charlotte Tiramisu met aardbeien
next
Gezonde frambozen pancakes

Add Your Comment