Ingredients
-
Rode bessensaus
-
150 gr rode bessen
-
60 ml water
-
2 el fijne kristalsuiker
-
1 snufje Kaneel
-
1 tl gemengd met 1 el water Maizena
-
Poffertjes
-
225 gr volkoren meel
-
275 ml amandelmelkJe kunt ook andere melk gebruiken
-
2 tl bakpoeder
-
2 eieren
-
1 snufje Kaneel
-
150 gr rode bessen
-
1 handje amandelschaafsel
Directions
Volkoren poffertjes met rode bessen!
Het is weer zover, de scholen zijn weer begonnen en ook wij zijn weer lekker aan het werk! Na een zomer vol met zon, drankjes en natuurlijk lekker eten, proberen wij weer iets ‘gezonder’ te leven. Van ons hoeft er geen streng dieet te komen, maar we letten wel op de kleine dingen. Mariëlla eet bijvoorbeeld enkel volkoren producten, veel groenten, en fruit en is vaak in de sportschool te vinden. Volkoren producten zoals pasta’s of brood zijn namelijk veel voedzamer, hier zit je langer van vol! En ga je natuurlijk minder snoepen ;).
Om het allemaal leuk te houden kun je ook hele lekkere recepten maken van volkorenmeel. Kijk maar eens naar deze heerlijke poffertjes met de lekkerste rode bessen van BerryBrothers! De bessen zitten door de volkoren poffertjes heen en we hebben er ook een heerlijke bessensaus van gemaakt. Deze saus is zo lekker, dat de poffertjes helemaal geen suiker meer nodig hebben. Zo kun je ze gerust eten als ontbijt, of meenemen voor de lunch.
Wil je meer lekkere recepten ontdekken met rode bessen in de hoofdrol? Berrybrothers heeft een heel leuk receptenboekje gemaakt waar o.a. deze heerlijke poffertjes in komen te staan. Deze kun je gratis aanvragen via deze pagina.
Ga jij ook aan de slag om deze gezondere volkoren poffertjes met rode bessen te maken?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Rode bessensaus makenRis de rode bessen met een vork van het steeltje. |
2
Done
15 minuten
|
Poffertjes makenVoeg de meel, amandelmelk, bakpoeder, eieren en kaneel in een kom en meng het met een mixer tot een mooi beslag. Heb je geen poffertjespan? Dan kun je ook kleine drupjes beslag in een grote, platte pan bakken. Bak deze poffertjes ook aan beide kanten. |
3
Done
2 minuten
|
ServerenServeer de poffertjes samen met de rode bessensaus, amandelschaafsel en wat extra bessen bovenop. |