0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr Bloemkoolrijst
2 eieren
50 gr Parmezaanse kaas
1 rode peper
Flinke snuf Chili poeder
300 gr Kip
Een paar takjes Tijm
Wafel ijzer
Wafels van bloemkoolrijst

Wafels van bloemkoolrijst

Gezonde wafels? Ja het is mogelijk!

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Wafels van bloemkoolrijst! Een leuk en verrassend gerechtje. Meestal bakken wij zoete wafels voor ontbijt maar deze keer hebben we bloemkoolrijst gebruikt om dit samen met kip te eten. In Amerika is wafels met kip iets heel populairs maar in Nederland eten mensen dit nooit. Dit is dus een enorm gezonde versie van de Amerikaanse ‘Waffles and Chicken’

Heb jij een wafel ijzer? Maak dan dit gezonde maaltje!

 

Steps

1
Done
15 minuten

Beslagje maken

Bak de bloemkoolrijst eventjes in een pan zonder olie of boter. Laat het daarna even afkoelen.
Doe de bloemkoolrijst in een bak met de 2 eieren, de parmezaan, een in stukjes gesneden rode peper en de chili poeder.

2
Done
10 minuten

Wafels bakken

Verwarm de wafel ijzer. Vet het ijzer een beetje in met wat zonnebloemolie. Schep met een lepel het beslag op de ijzers en sluit het ijzer. Bak de wafels ongeveeer 8 minuten tot ze mooi bruin zijn.

3
Done
10 minuten

Kip bakken

Snijd ondertussen de kip klein of gebruik kleine stukjes kip. Bak de kip aan met zout en peper en eventueel wat andere lekkere kruiden zoals paprika poeder.
Voeg daarna de tijm toe.

4
Done
5

Serveren

Plaats de kip op de wafels en serveer dit met een lekkere salade.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Dalgona koffie
previous
Dalgona koffie
Kip kluifjes met blauwe kaas dip
next
Kipkluifjes met blauwe kaas dip
Dalgona koffie
previous
Dalgona koffie
Kip kluifjes met blauwe kaas dip
next
Kipkluifjes met blauwe kaas dip

Add Your Comment