Ingredients
-
300 gr bloemkoolrijst
-
2 eieren
-
50 gr Parmezaanse kaas
-
1 rode peper
-
Flinke snuf chilipoeder
-
300 gr Kip
-
Een paar takjes Tijm
-
wafelijzer
Directions
Wafels van bloemkoolrijst! Een leuk en verrassend gerechtje. Meestal bakken wij zoete wafels voor ontbijt maar deze keer hebben we bloemkoolrijst gebruikt om dit samen met kip te eten. In Amerika is wafels met kip iets heel populairs maar in Nederland eten mensen dit nooit. Dit is dus een enorm gezonde versie van de Amerikaanse ‘Waffles and Chicken’
Heb jij een wafel ijzer? Maak dan dit gezonde maaltje!
Steps
1
Done
15 minuten
|
Beslagje makenBak de bloemkoolrijst eventjes in een pan zonder olie of boter. Laat het daarna even afkoelen. |
2
Done
10 minuten
|
Wafels bakkenVerwarm de wafel ijzer. Vet het ijzer een beetje in met wat zonnebloemolie. Schep met een lepel het beslag op de ijzers en sluit het ijzer. Bak de wafels ongeveeer 8 minuten tot ze mooi bruin zijn. |
3
Done
10 minuten
|
Kip bakkenSnijd ondertussen de kip klein of gebruik kleine stukjes kip. Bak de kip aan met zout en peper en eventueel wat andere lekkere kruiden zoals paprika poeder. |
4
Done
5
|
ServerenPlaats de kip op de wafels en serveer dit met een lekkere salade. |