0 0
Witlof salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 stronkjes Witlof
15 Aardappelen Krieltjes
2 Appel
100 gram Hollandse kaas
10 Augurk Kleine
4 eetlepel Zilveruitjes
klein beetje Paprika poeder
Dressing
50 ml Olijfolie
2 theelepel Dyon mosterd
2 eetlepel Citroensap
Naar smaak zout en peper

Witlof salade

Hier maak je snel een schaal vol van voor de BBQ!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Witlof salade!

Gebruiken  jullie wel eens die mooie stronkjes witlof? Wij eigenlijk niet zo heel vaak. Witlof is in onze ogen een beetje ouderwets en laat het veelal links liggen. Toch maar weer tijd om hier iets mee te maken. Vroeger aten veel ham witlof rolletjes uit de oven. Maar omdat manlief dit niet zo graag at verdween deze uit de koelkast. Eentje die heel erg oldscool is, is de witlof salade. Tijd om deze maar een upgrade te geven.
In Italië eten ze het graag als salade, gewoon met een beetje citroensap, olijfolie, zout en peper.

De witlof salade van vandaag is een soort van Hollandse versie en smaakt fantastisch. Met de lekkerste zoetzure smaken en het toegevoegde krieltje is het helemaal lekker! Deze salade is ook nog eens super snel gemaakt en perfect voor een lekkere barbecue. Aangezien wij nu helemaal into het barbecueën zijn gaat deze heel veel gemaakt worden.

In deze lekkere salade hebben we natuurlijk verse mooie stronkjes witlof gebruikt. Twee appeltjes voor een lekkere frisse bite. Kleine zilveruitjes en augurkjes en wat voorgekookte krieltjes. Krieltjes zijn die mooie kleine aardappeltjes die deze salade lekker vullend maakt. De salade maak je helemaal af met kleine blokjes Hollandse kaas.

Als dressing gebruiken we een eenvoudige vinaigrette. Mooie olijfolie samen met zout en peper, mosterd en citroensap. De citroensap zorgt er ook voor dat de appeltjes niet bruin worden. Even goed mengen en ook de dressing staat klaar. Deze salade kun je lauw warm eten maar wij kwamen er achter dat de volgende dag de salade en nog steeds prima uitziet en niet verlept is. Wel handig want dat betekent dat je deze salade al een dag van tevoren kunt maken. Op een hele eenvoudige manier heb je een perfecte grote schaal salade. Heerlijk als maaltijdsalade en perfect voor grote gezelschappen.

Op zoek naar andere lekkere salades probeer eens de Italiaanse tonijn salade, Griekse courgette salade, onze bloedsinaasappel burrata salade

 

Hier meer over de mooie struikje witlof!!

Steps

1
Done
8 minuten

Aardappel

Was de kriel in de schil en kook ze even tot je er een vork in kan prikken.
Giet af en snijd in tweeën. De grotere kriel in vieren.

2
Done
5 minuten

Witlof kaas appel augurk

Snijd de witlof in grove stukken.
De harde onderkant gebruik je niet.
De kaas mag in blokjes.
Schil de appel en snijd in blokjes.
Snijd de augurkjes een plakjes.
Meng alles samen.

3
Done
2 minuten

Dressing

Maak een dressing van olijfolie, mosterd, zout en peper en citroensap.
Meng alles samen in een blendertje of in een glazen potje.
Roer door de salade en eindig met een beetje paprikapoeder.
Heb je viooltjes in de tuin of andere eetbare bloemen decoreer hiermee.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta tomaat burrata saus
previous
Pasta tomaat burrata saus
Romige pasta met worst
next
Romige pasta met worst
Pasta tomaat burrata saus
previous
Pasta tomaat burrata saus
Romige pasta met worst
next
Romige pasta met worst

Add Your Comment