Ingredients
-
150 gram aardbeienDiepvries
-
125 ml SlagroomExtra vet
-
35 gram Pistache nootjesgehakte
-
4 eetlepel Agave siroop
-
2 eetlepel Griekse yoghurt
Directions
Yoghurt aardbei ijsje!
Jaaa daar is die dan: Een verrukkelijk yoghurt aardbei ijsje. Vandaag eentje die wel lekker was.. Diegene die onze story’s hadden gezien een paar weken geleden, zagen dat het eerste ijsje niet te vreten was. Yoghurt, verse aardbeien en niks meer was niet echt een succes. Ze zagen er weliswaar fantastisch uit met de pistache nootjes maar helaas helemaal afgekeurd. Dus zal je dit niet terug vinden online.
Manlief kwam met de wijze woorden: ‘Ijs heeft suiker nodig zoals wijn alcohol’. Waarheid als een koe. Deze versie heeft room, agave siroop en natuurlijk een beetje yoghurt en aardbeien. Het was weer leerzaam!
Eigenlijk wist ik dit wel. We hebben vaker ijs gemaakt en altijd met room en glucose siroop. Zelfs met een eidooier voor extra lekker ijs. Soms wil je simpel en snel en dat werkt dus niet. Zonder de romige vetten en suiker krijgt je ijs ijskristallen. Bij een Italiaanse Granita is dit niet erg, want dat is een soort slush puppy. Wij wilden een soort Magnum effect maar dan zonder het gevoel dat je een pakje boter opat. Uiteindelijk zijn ze super lekker geworden en zelfs met room en agave siroop een stuk gezonder. Inclusief aardbeien. Wij hadden nog een grote zak diepvries aardbeien. Het voordeel daarvan is dat je na het ontdooien nog veel vocht overhad. Helemaal met de aardbeien smaak. Perfect dus.
De ijs-houders kun je heel makkelijk online bestellen. Ze lagen al een tijd in de kast en we zijn blij dat we toch uiteindelijk gebruikt hebben. Een warme zomer staat voor de deur dus gaan ze extra lekker smaken. Wie weet volgende een ander soort fruit!
Ga je liever voor romig schep ijs. Ons Tiramisu ijs smaakt verrukkelijk net als het basilicum ijs. Ook de raket ijsje maken vind je online…
Steps
1
Done
|
AardbeienPureer de aardbeien. |
2
Done
|
Room yoghurt agave siroopSchep de yoghurt en giet slagroom erbij. Voeg 4 eetlepel siroop toe. |
3
Done
|
VullenStrooi wat gehakte pistache in de ijsvormpjes. |
4
Done
4 uur
|
VriezenLeg de gevulde ijsvormpjes een paar uur in de vriezer. |
5
Done
|
TipHeb je geen ijsvormpjes dan kun je ze ook in een plastic bekertje maken. |