0 0
Yoghurt aardbei ijsje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram aardbeien Diepvries
125 ml Slagroom Extra vet
35 gram Pistache nootjes gehakte
4 eetlepel Agave siroop
2 eetlepel Griekse yoghurt

Yoghurt aardbei ijsje

Romig ijsje met aardbei

Ingredients

Directions

Share

Yoghurt aardbei ijsje!

Jaaa daar is die dan: Een verrukkelijk yoghurt aardbei ijsje. Vandaag eentje die wel lekker was..  Diegene die onze story’s hadden gezien een paar weken geleden, zagen dat het eerste ijsje niet te vreten was. Yoghurt, verse aardbeien en niks meer was niet echt een succes. Ze zagen er weliswaar fantastisch uit met de pistache nootjes maar helaas helemaal afgekeurd. Dus zal je dit niet terug vinden online.

Manlief kwam met de wijze woorden: ‘Ijs heeft suiker nodig zoals wijn alcohol’. Waarheid als een koe. Deze versie heeft room, agave siroop en natuurlijk een beetje yoghurt en aardbeien. Het was weer leerzaam!

Eigenlijk wist ik dit wel. We hebben  vaker ijs gemaakt en altijd met room en glucose siroop. Zelfs met een eidooier voor extra lekker ijs. Soms wil je simpel en snel en dat werkt dus niet. Zonder de romige vetten en suiker  krijgt je ijs ijskristallen. Bij een Italiaanse Granita is dit niet erg, want dat is een soort slush puppy. Wij wilden een soort Magnum effect maar dan zonder het gevoel dat je een pakje boter opat. Uiteindelijk zijn ze super lekker geworden en zelfs met room en agave siroop een stuk gezonder. Inclusief aardbeien. Wij hadden nog een grote zak diepvries aardbeien. Het voordeel daarvan is dat je na het ontdooien nog veel vocht overhad. Helemaal met de aardbeien smaak. Perfect dus.
De ijs-houders kun je heel makkelijk online bestellen. Ze lagen al een tijd in de kast en we zijn blij dat we toch uiteindelijk gebruikt hebben. Een warme zomer staat voor de deur dus gaan ze extra lekker smaken.  Wie weet volgende een ander soort fruit!

Ga je liever voor romig schep ijs. Ons Tiramisu ijs smaakt verrukkelijk net als het basilicum ijs. Ook de raket ijsje maken vind je online…

Steps

1
Done

Aardbeien

Pureer de aardbeien.
Gebruik je diepvries aardbeien laat ze dan eerst ontdooien.
Gooi het vocht niet weg.

2
Done

Room yoghurt agave siroop

Schep de yoghurt en giet slagroom erbij. Voeg 4 eetlepel siroop toe.
Pureer met staafmixer.

3
Done

Vullen

Strooi wat gehakte pistache in de ijsvormpjes.
Giet de room in de vormpjes.
Wil je extra stukjes aardbei erin dan leg je die er boven op.
Als laatste eindig je met wat extra gehakte pistache nootjes.

4
Done
4 uur

Vriezen

Leg de gevulde ijsvormpjes een paar uur in de vriezer.

5
Done

Tip

Heb je geen ijsvormpjes dan kun je ze ook in een plastic bekertje maken.
Vul dan de helft en laat een half uurtje invriezen. Zet daarna het stokje erin en vries nog even na. De ijsstokjes zag ik bij Blokker en Action( knutselhoek)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Perzik nectarine cobbler
next
Pasta salade met feta
previous
Perzik nectarine cobbler
next
Pasta salade met feta

Add Your Comment