Ingredients
-
1 grote bol of 2 kleine burrata
-
100 gram Gerookte zalm
-
Klein bakje Pesto basilicum
-
1 theelepel citroenrasp
-
Paar takjes Citroentijm
-
20 gram Veldsla
Directions
Zalm burrata bonbon!
Oké voordat we beginnen met een uitleg over dit mooie hapje even dit… Er zijn bepaalde combinaties die in huize Queens eigenlijk niet mogen. Dat is bijvoorbeeld kip door de pasta. Kip en pasta zal je nooit in Italië op het menu vinden maar stiekem zien wij dat er toch af en toe zo’n receptje langskomt. Een andere combinatie is vis en kaas. Vooral onze Italiaanse manlief gaat dan echt steigeren. Nu snap je al wat er in die bonbons zit. Een lekkere bol burrata kaas, onze lieveling! En weet je… het is toch een partij lekker. Haha
Deze zalm burrata bonbon is super makkelijk te maken en wat zijn ze leuk om met kerst te serveren. Bekleed een klein schaaltje of kopje met wat plasticfolie. Vervolgens bekleed je de binnenkant met een laagje zalm. Met een lepeltje smeer je laagje heerlijke pesto op de zalm samen met citroen tijm. De mooie burrata bol leg je erin en met het folie wikkel je het bij elkaar. Serveer op een mooi bordje met wat groene veldsla. Wat citroen rasp en extra pesto maakt je voorgerechtje compleet. Wij zeggen easy peasy, lemon, salmon squeezy!
Wij hebben een grote bol Burrata genomen en daarom is dit voor gerechtje geschikt voor twee personen. Wil je voor iedereen een eigen bordje maken kies dan de kleine mini burrata of halveer de grote bol zodat twee halve bollen hebt.
Wij zijn van mening dat zalm altijd een perfect ingrediënt is voor het kerstdiner. De afgelopen jaren hebben we al heerlijke voorgerechten gemaakt met gerookte zalm. Onze zalm kerstkrans is net zo gemakkelijk als het recept van vandaag. Met de smaken van grapefruit en asperge maak je een geweldige krans. Welke ook fantastisch smaakt is de zalm bladerdeeg krans. Liever een tartaar maak dan de zalmtartaar met gegrilde groenten. Zalm tartaar basilicum rucola dressing. Allemaal zijn ze kerst proof!
Steps
1
Done
|
FolieBekleed een kopje of klein rond bakje met plasticfolie. |
2
Done
|
ServerenServeer met wat extra veldsla. |
3
Done
|
TipEen grote bol burrata serveer je voor twee personen. ( deze kun je in tweeën snijden) |