0 0
Zalm burrata bonbon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 grote bol of 2 kleine burrata
100 gram Gerookte zalm
Klein bakje Pesto basilicum
1 theelepel citroenrasp
Paar takjes Citroentijm
20 gram Veldsla

Zalm burrata bonbon

Wij zeggen, helemaal kerstproof!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zalm burrata bonbon!

Oké voordat we beginnen met een uitleg over dit mooie hapje even dit… Er zijn bepaalde combinaties die in huize Queens eigenlijk niet mogen. Dat is bijvoorbeeld kip door de pasta. Kip en pasta zal je nooit in Italië op het menu vinden maar stiekem zien wij dat er toch af en toe zo’n receptje langskomt. Een andere combinatie is vis en kaas. Vooral onze Italiaanse manlief gaat dan echt steigeren. Nu snap je al wat er in die bonbons zit. Een lekkere bol burrata kaas, onze lieveling! En weet je… het is toch een partij lekker. Haha

Deze zalm burrata bonbon is super makkelijk te maken en wat zijn ze leuk om met kerst te serveren. Bekleed een klein schaaltje of kopje met wat plasticfolie. Vervolgens bekleed je de binnenkant met een laagje zalm.  Met een lepeltje smeer je laagje heerlijke pesto op de zalm samen met citroen tijm. De mooie burrata bol leg je erin en met het folie wikkel je het bij elkaar. Serveer op een mooi bordje met wat groene veldsla. Wat citroen rasp en extra pesto maakt je voorgerechtje compleet. Wij zeggen easy peasy, lemon, salmon squeezy!

 

Wij hebben een grote bol Burrata genomen en daarom is dit voor gerechtje geschikt voor twee personen. Wil je voor iedereen een eigen bordje maken kies dan de kleine mini burrata of halveer de grote bol zodat twee halve bollen hebt.

Wij zijn van mening dat zalm altijd een perfect ingrediënt is voor het kerstdiner. De afgelopen jaren hebben we al heerlijke voorgerechten gemaakt met gerookte zalm. Onze zalm kerstkrans is net zo gemakkelijk als het recept van vandaag. Met de smaken van grapefruit en asperge maak je een geweldige krans. Welke ook fantastisch smaakt is de zalm bladerdeeg krans. Liever een tartaar maak dan de zalmtartaar met gegrilde groenten.  Zalm tartaar basilicum rucola dressing. Allemaal zijn ze kerst proof!

 

Steps

1
Done

Folie

Bekleed een kopje of klein rond bakje met plasticfolie.
Bekleed het de binnenkant van het kopje met zalm.
Hierop een dun laagje pesto.
Strooi er wat citroen tijmblaadjes in, gewone tijm kan ook.
Hier op de bol burrata.
Vouw de zalm samen met het plastic folie tot een bol.
Je kunt de bonbon nu serveren op een bordje.

2
Done

Serveren

Serveer met wat extra veldsla.
Smeer met een kwastje nog een heel klein beetje pesto boven op de bol samen met wat citroenrasp en takje tijm.
Wat stokbrood of toast erbij.

3
Done

Tip

Een grote bol burrata serveer je voor twee personen. ( deze kun je in tweeën snijden)
Je kunt ook kleine mini Burrata bolletjes kopen in de supermarkt.
Dan is een klein bolletje perfect voor één persoon.
Pssst bij de Lidl is de burrata niet zo kostbaar. Je kunt ook kiezen voor de buffel mozzarella.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rucola pesto
previous
Rucola pesto
Cranberry cocktail
next
Cranberry gin tonic cocktail
Rucola pesto
previous
Rucola pesto
Cranberry cocktail
next
Cranberry gin tonic cocktail

Add Your Comment