Ingredients
-
4 stukjes zalm
-
2 tenen knoflook
-
300 gram kerstomaat
-
1 courgettebloemen
-
1 citroen
-
50 gram pistachenootjes
-
4 eetlepel Amandelmeel
-
Naar smaak zout en peper
-
olijfolie
Directions
Zalm met pistache korst uit de oven!
Er is toch niks lekkerder dan mooie verse vis! Afgelopen zomer waren de Queens samen op Sicilië en het enige wat wij aten was vis. Heerlijk vers gevangen en op een simpele manier bereid. Vis hoeft niet allemaal ingewikkelde processen door te maken gewoon even bakken, ietsje kruiden en citroen en je hebt meestal een verrukkelijke maaltijd. In Nederland gaan we liever naar een restaurant om daar de visjes te eten. Het grote voordeel daarvan is dat je eigen keuken niet een dag later nog naar vis ruikt. Dit vinden wij het enige nadeel om thuis te gaan bakken.
Omdat het natuurlijk weer binnenkort kerstmis is willen we toch een feestelijke maaltijd op tafel met een mooi stukje vis. We hebben gekozen voor zo een mooie zalmmoot, je weet wel als je die bakt dan ruik je dat nog dagen. Door het te garen in de oven heb je er veel minder last en dat heeft echt onze voorkeur. Samen met de geroosterde tomaatjes in stukjes courgette. De Siciliaanse pistachenootjes gemengd met wat amandelmeel maakt het extra lekker en feestelijk!
ZALM
Zalm is een typische vette vis. Van de populairste vissoorten koopt men koopt men de zalm het vaakste. En dat is een goede zaak want men wordt geadviseerd twee keer per week vette vis te eten. Het past helemaal in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. De belangrijkste gezonde voedingsstoffen zijn de omega 3 vetzuren, vitamine D en selenium. Perfect voor verlaging van je cholesterol, goed voor de haargroei en aanmaken van collageen in de huid. Het verkleint de kans op hart en vaatziekten, depressies en ontstekingen van de gewrichten. Ook heeft het een positieve werking op de hersenen, ogen en zenuwen.
Allemaal fijn voor de gezondheid. Wanneer je een stukje zalm koopt probeer dan wel een biologische zalm te kopen. Deze heeft toch een fijne leven dan de gekweekte zalm.
Steps
1
Done
3 uur
|
Zalm marinadeHak de knoflook fijn. Meng dit met olijf olie, zout en peper en een halve uitgeperste citroen. Doe dit mengsel in een plastic zakje samen met de zalm moten. Dit is een makkelijke manier van marineren. Leg dit een paar uur in de koelkast. |
2
Done
25 minuten
|
Tomaatjes en courgetteWas de tomaatjes en courgette. |
3
Done
|
PaneerHak de pistachenootjes super fijn en meng deze met vier eetlepels amandelmeel. Voeg wat zwarte peper toe. |
4
Done
|
ZalmZorg dat de zalm moten op kamertemperatuur zijn. Neem de schaal met geroosterde tomaatjes en courgette uit de oven en leg de zalm daartussen. Doe het mengsel van amandelmeel en pistache boven op de zalmmoot. |
5
Done
15 minuten
|
OvenZet de zalm terug in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten garen.(200 graden) |
2 Comments Hide Comments
Goedemorgen, bij dit recept staat 50 gr en dan niks erachter. Denk dat dat de pistache nootjes moeten zijn.
Het is zo lekker deze combi, fijne dag en groetjes
oeps dat zal ik even aanpassen!
dank voor je reactie.