0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stukjes Zalm
2 tenen knoflook
300 gram Kerstomaten
1 Courgette bloemen
1 Citroen
50 gram Pistache nootjes
4 eetlepel Amandelmeel
Naar smaak zout en peper
Olijfolie
Zalm met pistache korst uit de oven!

Zalm met pistache korst uit de oven!

Een mooi stukje zalm past prima met de kerst.

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

Directions

Share

Zalm met pistache korst uit de oven!

Er is toch niks lekkerder dan mooie verse vis! Afgelopen zomer waren de Queens samen op Sicilië en het enige wat wij aten was vis. Heerlijk vers gevangen en op een simpele manier bereid. Vis hoeft niet allemaal ingewikkelde processen door te maken gewoon even bakken, ietsje kruiden en citroen en je hebt meestal een verrukkelijke maaltijd. In Nederland gaan we liever naar een restaurant om daar de visjes te eten. Het grote voordeel daarvan is dat je eigen keuken niet een dag later nog naar vis ruikt. Dit vinden wij het enige nadeel om thuis te gaan bakken.

Omdat het natuurlijk weer binnenkort kerstmis is willen we toch een feestelijke maaltijd op tafel met een mooi stukje vis. We hebben gekozen voor zo een mooie zalmmoot, je weet wel als je die bakt dan ruik je dat nog dagen. Door het te garen in de oven heb je er veel minder last en dat heeft echt onze voorkeur. Samen met de geroosterde tomaatjes in stukjes courgette. De Siciliaanse pistachenootjes gemengd met wat amandelmeel maakt het extra lekker en feestelijk!

ZALM

Zalm is een typische vette vis. Van de populairste vissoorten koopt men koopt men de zalm het vaakste. En dat is een goede zaak want men wordt geadviseerd twee keer per week vette vis te eten. Het past helemaal in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. De belangrijkste gezonde voedingsstoffen zijn de omega 3 vetzuren, vitamine D en selenium. Perfect voor verlaging van je cholesterol, goed voor de haargroei en aanmaken van collageen in de huid. Het verkleint de kans op hart en vaatziekten, depressies en ontstekingen van de gewrichten. Ook heeft het een positieve werking op de hersenen, ogen en zenuwen.

Allemaal fijn voor de gezondheid. Wanneer je een stukje zalm koopt probeer dan wel een biologische zalm te kopen. Deze heeft toch een fijne leven dan de gekweekte zalm.

Steps

1
Done
3 uur

Zalm marinade

Hak de knoflook fijn. Meng dit met olijf olie, zout en peper en een halve uitgeperste citroen. Doe dit mengsel in een plastic zakje samen met de zalm moten. Dit is een makkelijke manier van marineren. Leg dit een paar uur in de koelkast.

2
Done
25 minuten

Tomaatjes en courgette

Was de tomaatjes en courgette.
Snijd de courgette in plakjes.
Doe deze in een ovenschaal samen met wat verse tijm zout en peper. Laat dit ongeveer 25 minuten roosteren op 200°.
Dit kun je bijvoorbeeld een dag van tevoren al klaar zetten.

3
Done

Paneer

Hak de pistachenootjes super fijn en meng deze met vier eetlepels amandelmeel. Voeg wat zwarte peper toe.

4
Done

Zalm

Zorg dat de zalm moten op kamertemperatuur zijn. Neem de schaal met geroosterde tomaatjes en courgette uit de oven en leg de zalm daartussen. Doe het mengsel van amandelmeel en pistache boven op de zalmmoot.

5
Done
15 minuten

Oven

Zet de zalm terug in de voorverwarmde oven en laat 15 minuten garen.(200 graden)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kruidnoten speculoos cheesecake
previous
Kruidnoten speculoos cheesecake
Andijviestampot met gehaktballetjes
next
Andijviestamppot met gehaktballetjes
Kruidnoten speculoos cheesecake
previous
Kruidnoten speculoos cheesecake
Andijviestampot met gehaktballetjes
next
Andijviestamppot met gehaktballetjes

Add Your Comment