Ingredients
-
400 gram Gerookte zalm
-
1 komkommer
-
Handje rucola
-
Klein handje verse basilicum
-
50 ml Olijfolie
-
1 theelepel Chili poeder
-
1 citroen citroenrasp
-
2 eetlepel Citroensap
Directions
Zalm tartaar basilicum rucola dressing!
Heerlijk.. nog even en dan is het kerst! Een gezellige tijd maar je moet natuurlijk niet gestresst raken voor het kerst diner. Dit jaar zal onze tafel niet gevuld zijn met een twintigtal personen. Heel erg jammer want met de gezellige Italiaanse familie is het altijd een groot feest. Aan ons de eer omdat altijd te organiseren, en daar draait moeder queen haar hand niet voor om, maar met elke keer uitpakken kost ook mij wel eens kriebels.
Ik heb wel geleerd om je niet gek te laten maken, en je je moet focussen op simpele gerechten. Goede voorbereiding is het halve werk en serveren op een mooie kersttafel maakt alles lekker.
Deze makkelijke smakelijke starter is de zalm tartaar basilicum rucola dressing.
Een mooi stukje brood of toast ernaast, en voila je kunt door naar het hoofdgerecht.
Wij vonden het geinig om in een kerstboom vorm te serveren, maar een mooi rondje is net zo leuk.
HOE OVERLEEF JE KERST
Er is niks ergers om helemaal gestrest aan het kerst diner te zitten. Na jarenlang ervaring om voor grote groepen te koken hebben we inmiddels wel wat leermomenten achter de rug. Graag delen we onze tips om je kerst vloeiend te laten verlopen.
*1 Hoe groter de groep hoe simpeler de gerechten denk aan schalen anti pasti die je klaar kunt zetten.
*2 Maak gerechten die je van te voren voor het grootste deel kan voor bereiden. Bij biefstuk en zalm bakken gaat je huis best stinken. Kies liever voor een stoofpotje met pureetje.
*3 Ga nooit voor het eerst dat mooie recept uit het tijdschrift koken. Veelal is ge fotoshopt en ziet er ik real live toch anders uit. Dus…. Doe een try out een paar weken van te voren.
*4 Haal alle houdbare ingrediënten ruim van te voren in huis.
5* Maak van de kersttafel een feestje. Dek deze van te voren. Menu kaartjes, servies, bestek bij elkaar zoeken doe je een paar dagen van te voren. Glazen laat je poetsen door degene in huis die niet kookt. Servetten vouwen, lintjes erom alles staat klaar.
6*Wil je veel gangetjes… maak het simpel en zeker niet te grote porties.
7*Ga een paar weken van te voren lekker snuffelen in tijdschriften, Pinterst en natuurlijk onze website. Natuurlijk ook direct opslaan.
Neem een beslissing en twijfel niet meer.
8*Wat altijd heel geslaagd is om voor-hoofd-en nagerecht te verdelen onder de gasten.
9*Sla geen hulp af van je familie tijdens kerstavond. Er is altijd iemand die graag helpt afruimen, afwast of iets dergelijks.
9*Wil je zelf alles doen, een kant en klaar gangetje bestellen bij de slager vind niemand erg. Ook de supermarkten hebben tegenwoordig de mooiste kant en klaar schalen die alleen maar verwarmt hoeven te worden. )wel een keertje voorproeven)
10* Geniet van je kerst diner, lach om alles wat niet helemaal soepel verloopt. Iedereen zal dankbaar zijn dat ze bij je mogen aanschuiven.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Zalm en komkommerSnijd de zalm in fijne stukjes. |
2
Done
2 minuten
|
DressingMix de rucola en basilicum blaadjes samen met zout en peper, citroensap met de olijfolie in een mixertje. |
3
Done
3 minuten
|
TartaarMeng de zalm met blokjes komkommer, theelepel citroenrasp en chilipoeder, zout en peper door elkaar. |
4
Done
|
ServerenSchep dit in een vormpje op een bordje. |
5
Done
|
TipMaak dit een dag van te voren. |