0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram Gerookte zalm
1 komkommer
Handje rucola
Klein handje verse basilicum
50 ml Olijfolie
1 theelepel Chili poeder
1 citroen citroenrasp
2 eetlepel Citroensap

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zalm tartaar met basilicum rucola dressing

Zalm tartaar met basilicum rucola dressing

Een kerst topper die snel gemaakt is

Ingredients

Directions

Share

Zalm tartaar met basilicum rucola dressing!

Heerlijk.. nog even en dan is het kerst! Een gezellige tijd maar je moet natuurlijk niet gestresst raken voor het kerst diner. Dit jaar zal onze tafel niet gevuld zijn met een twintigtal personen. Heel erg jammer  want met de gezellige Italiaanse familie is het altijd een groot feest. Aan ons de eer omdat altijd te organiseren, en daar draait moeder queen haar hand niet voor om, maar met elke keer uitpakken kost ook mij wel eens kriebels.

Ik heb wel geleerd om je niet gek te laten maken, en je je moet focussen op simpele gerechten. Goede voorbereiding is het halve werk en serveren op een mooie kersttafel maakt alles lekker.

Een makkelijke en zeer smakelijke starter is de zalm tartaar, vandaag gemengd met komkommer en een heerlijke basilicum rucola dressing.

Een mooi stukje brood of toast ernaast, en voila je kunt door naar het hoofdgerecht.

Wij vonden het geinig om in een kerstboom vorm te serveren, maar een mooi rondje is net zo leuk.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Zalm en komkommer

Snijd de zalm in fijne stukjes.
Schil de komkommer en snijd de zaden eruit.
Met een dunschiller of kaasschaaf schaaf je een paar slierten voor decoratie op je bordje.
Snijd de rest van de komkommer in mooie gelijke blokjes.

2
Done
2 minuten

Dressing

Mix de rucola en basilicum blaadjes samen met zout en peper, citroensap met de olijfolie in een mixertje.

3
Done
3 minuten

Tartaar

Roer de zalm met blokjes komkommer, theelepel citroenrasp en chilipoeder, zout en peper door elkaar.
Roer daar wat dressing olie door, zoveel dat het een beetje smeuïg is.

4
Done

Serveren

Schep dit in een vormpje op een bordje.
Decoreer met wat opgerolde komkommer sliertjes , wat rucola on top en wat citroenrasp.
Je kunt ook een beetje dressing op het bordje eromheen druppelen.

5
Done

Tip

Maak dit een dag van te voren.
Serveer er lekker brood of toast bij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sinterklaas tiramisu
next
Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’
previous
Sinterklaas tiramisu
next
Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’

Add Your Comment