0 0
Zalmkrans met ei

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol bladerdeeg
125 gram Gerookte zalm
75 gram kruidenkaas
50 gram Veldsla
2 eieren
klein beetje Zwarte peper

Zalmkrans met ei

De perfecte makkelijke krans met Pasen!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zalmkrans met ei

We konden het niet laten om samen een reels filmpje te maken met elkaar voor Pasen. De momentjes dat we samen in het Oosten zijn komen niet heel vaak voor. Moeders is vaak in Amsterdam waar we dan regelmatig koffie drinken of gezellig gaan uiteten inclusief broerlief die daar ook woont. Voor de kerst hadden we samen een kerstkrans gemaakt, en deze was bijzonder populair. Daarom een heerlijke zalmkrans met ei voor jullie, die natuurlijk heel makkelijk te maken is. Wij zijn dol op zalm en ei combinatie en samen met de kruidenkaas en een fris blaadje veldsla helemaal geslaagd. Perfect op de feestelijke brunch tafel met Pasen. Hier is een how to make filmpje!

We hebben deze krans even getest en door onze hoofd proefpersoon Mario helemaal goed gekeurd. Hij vond voornamelijk de perfect gesneden plakjes ei zo mooi. Haha, de eiersnijder lag al jaren ongebruikt in de kast en eindelijk mocht deze zijn werk doen. Toch wel handig dit apparaatje!

Wij gaan vaak aan de slag met  bladerdeeg. Zo’n makkelijke kant en klaar rol ligt standaard in onze koelkast. Tja waarom ingewikkeld doen. Regelmatig waaien er vrienden onverwacht aan, of broertje Giacomo. Met weinig ingrediënten maak je met zo’n rol vaak fantastische snelle snackjes. Laats hadden we met spekjes, creme fraiche een verrukkelijke flammkuchen van bladerdeeg gemaakt. Dan heb je bijna spijt dat je geen twee hebt gemaakt want ohh wat was die lekker.

Mariëlla gaat regelmatig voor haar beroemde plaatpizza met aubergine en courgette. Jo haar andere favoriete plaat is de plaattaart met peer parmaham en gorgonzola. Wil je liever een zoete variatie op de plaattaart maak eens de appel plaattaart met amandelspijs.

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit.
Neem een groot bord wanneer je rechthoekige rol hebt.
Steek met een groot bord en klein bordje een ringvorm uit.
Bij rond bladerdeeg heb je al een krans vorm, dan snijd je alleen een binnenring uit.
Uit het overgebleven deeg steek je kleine ei vormpjes uit.
Smeer met een gekluts eitjes het deeg in.

3
Done
35 minuten

Bakken

Leg de krans op een bakblik en bak de ze in 35 minuten af.
Laat het daarna ietsje afkoelen.
Terwijl de krans bakt, kook je een eitje middel hard.

4
Done
2 minuten

Decoreren

Smeer de krans in met kruidenkaas.
Versier met plakjes ei , gerookte zalm en veldsla.
Een beetje zwarte peper erop en smullen maar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Spizzulus pasta met pistache pesto
risotto met tomaat en nduja
next
Risotto met tomaat en nduja
previous
Spizzulus pasta met pistache pesto
risotto met tomaat en nduja
next
Risotto met tomaat en nduja

Add Your Comment